Inlägg från: Thewalk |Visa alla inlägg
  • Thewalk

    BF DECEMBER 2021 - FÖRSTA BARNET

    Emlan93 skrev 2021-06-15 17:53:09 följande:

    Hej!! Kub idag och vi fick se tvillingarna. Fick låg sannolikhet för kromosonavvikelse och verkade friska. Den ena var vild den andra chillade rätt bra i början och kom igång lite i slutet. Så overkligt. :) hoppas de ska fortsätta trivas där inne. Men ska försöka slappna av lite nu och njuta av detta. Just nu är det bra <3


    Härligt med ett lycket KUB :) Njut så mycket det går, tror de fortfarande på enäggstvillingar? 
  • Thewalk
    VirrePirre06 skrev 2021-06-16 20:07:43 följande:

    Fick reda på idag att jag eventuellt måste gå hem I v.20, känns ju inte så roligt :/ Jobbar på en gruppbostad med funktionsnedsatta, alla är dock vaccinerade men har sina egna jobb som dem kan dra med sig smitta hem. Ska ha möte med min chef och hr och göra en riskbedömning så får vi väl se :O Men vad tusan ska man göra i 20 veckor, och 80% i lön är väl hyfsat med ändå tråkigt haha


    Jag är i samma sits, jobbar på lågstadiet i skolan. Jag är en väldigt rastlös person så vet inte hur det ska gå haha. Detta sammanfaller för min del också med ledighet. Så jag jobbar bara ett litet tag till och om det blir verklighet blir jag hemma nästan ett halvår om man räknar in semestern. Men vi får se, jag ska förmodligen vaccineras i sommar så vet inte om riktlinjerna ser annorlunda ut då.. och det kanske inte blir någon större skillnad för som gravid med tvillingar är sjukskrivningar från v 25 inte ovanligt. 

    Men det känns skumt att jag knappt vant mig med tanken på att vara gravid innan det ev. är dags att stanna hemma...:)
  • Thewalk
    Sellerin skrev 2021-06-18 18:11:34 följande:

    Igår var jag och min sambo på RUL. Var först så nervös eftersom jag tyckte rörelserna jag kände i magen avtagit. Men där låg en liten bebis som såklart mådde hur bra som helst! BM sa att det är väldigt vanligt i början av graviditet att man inte känner fladder/bubblande varje dag. Det kan ibland gå några dagar emellan! Dessutom sitter moderkakan framtill, så den agerar stötdämpare mot mitten av magen :)

    Vi bestämde oss för att vi ville veta om det var en liten flicka eller pojke (mest för vi tyckte det underlättade med namnförslag, haha!). Vi väntar en liten flicka <3 :)

    Eftersom jag har haft problem med mina sköldkörtelvärden pga bortopererad sköldkörtel är jag inbokad hos specialistmödravården för UL även i vecka 24. Ser redan framemot att få kika på det lilla livet då igen :)


    åh stort Grattis till denna fina upplevelse. Så spännande! Och vad kul att du börjat känna bebisen, det längtar jag till!
    Vilka fina bilder dessutom :)

    Vi kommer också ta reda på kön på RUL då vi redan är helt oense om namn, så mycket därför :D Sedan är jag väldigt nyfiken också. Vi har en hel månad kvar, men längtar redan.
  • Thewalk

    Hoppas att alla haft en fin midsommar :) Själv somnade jag vid 21, men hann med att grilla med vänner på dagen :)

    Graviditeten flyter på utan större bekymmer för min del just nu. Hade förväntat mig en något större mage, då jag nu går in i v.16 med tvillingar. Men försöker att tänka på att alla är olika och att de nog växer bra ändå. Kände även så runt KUB och då var de ju så stora som förväntat den veckan. Svårt att inte jämföra med andra dock. Lite har magen allt vuxit.. och det spänner och drar mycket.

    Någon mer som har svullna händer och fötter? Jag är förvånad att det kommit så tidigt. Det har inte varit så väldigt varmt där jag bor heller. För fötterna använder jag stödstrumpor till och från, men händerna är lite värre att göra något åt...

  • Thewalk
    Sellerin skrev 2021-06-28 13:11:49 följande:
    Det verkar väldigt olika med hur mkt magen växer! En del av mina kollegor har varit helt paffa över hur liten de tycker min mage är, jämfört med att deras egen mage var stor redan när de var gravida i v17-18. Sen har jag vänner där det knappt synts alls trots att v20 passerat för deras del. Så himla olika! Du kan nog vara säker på att när magen väl börjar växa med dina tvillingar så kmr du undra om den inte ska hejda sig snart xD

    Mina fingrar har svullnat upp vid några tillfällen. Känslan av att de inte riktigt går att böja för att de är så vätskefyllda. Inte riktigt kunnat fina något samband med när det blir så, men det har gått över av sig själv några timmar senare :) hoppas på att svullna fötter kommer först bra mycket senare!
    Du har såklart helt rätt, att vi alla är olika. Jag är dessutom ganska lång och det kan också påverka i början har jag hört. Förmodligen kommer jag senare vara tacksam att jag inte blivit tung tidigt :) Men trots allt så längtar jag mycket till en riktig gravidmage. Men det kommer ju.

    Precis som du beskriver upplever jag också i händerna/fingrarna. Jag har svullna fötter med, men tycker det hjälper med högläge och stödstrumpor.
    mandarincurd skrev 2021-06-28 16:16:39 följande:

    Hej på er, hoppas allt är fint!

    Helt sjukt att jag är i andra trimestern!!! Så sköj ju!

    E det ngn som börjat köpa något? Jag har inte köpt något än, väntar till RUL. Dock rycker det liiiiite i fingrarna nu när Voksi har rea och ffa rea på åkpåsar.



    Jag köpte faktiskt lite bodys igår, kunde inte låta bli när jag var inne på Åhlens. Jag hade tänkt att vänta till RUL som för mig är om ca 3 veckor, så inga mer inköp innan dess. :)
  • Thewalk
    VirrePirre06 skrev 2021-06-28 22:59:08 följande:

    Hej alla :) Hoppas ni mår bra och att allt går framåt. Undrar om sambo får följa med på rul nu framöver då restriktionerna släpper lite :o Har mitt om 3v så ska nog ringa och höra med dem innan, och hopas sambon får följa med :)


    Jag har samma undran som du. Hoppas hoppas, det blir nog olika från landsting till landsting. Vi får hålla tummarna för att det ska bli så, har RUL 21/7 och bor i Västra Götaland. 
  • Thewalk
    KNAS2 skrev 2021-07-03 09:04:38 följande:

    Jag fick väldigt ont i höfterna runt vecka 14-15, jag fick då sova med en kudde mellan knäna så gick det bra. Vissa dagar kan jag känna av ländryggen men det är överkomligt. Jag tycker det jobbigaste är att jag blir så, otroligt andfådd av minsta lilla. Att gå upp för trappan (2 vån) gör så att min puls stiger.


    Samma här med med andfåddheten. Jag är van att träna högintensivt och nu blir jag plötsligt trött av att gå upp för trappan till andra våningen där vi bor. Just nu är jag hos mina svärföräldrar och behöver gå tre trappor, är helt slut efteråt! Jag är så ovan, men kan iallafall gå längre sträckor (plant) utan större bekymmer och kör lite crosstrainer med låg intensitet fortfarande med.

    Jag har också ont i ländryggen, men har hittat några bra stretchövningar som hjälper tillfälligt :)
  • Thewalk
    bananmilkshake skrev 2021-07-06 10:34:40 följande:

    Jag kände av tydliga små sparkar/boxningar igår kväll! Blev så glad. Jag går ju runt med en ständig oro att bebisen ska ha somnat in, pga mina tidigare missfall, och som jag har längtat tills den dagen den går att känna, så jag har nåt som lugnar mig mellan ultraljuden (nu är det ju bara rul kvar dessutom)! 


    Åh vad roligt för dig! Längtar så efter detta. Tror mig ha känt av fladder/sprattel några gånger, men är inte helt säker att det är det :) plötsligt har iallafall min mage börjar växa, det känns bra :)
  • Thewalk
    bananmilkshake skrev 2021-07-06 19:08:34 följande:

    Men det är det säkert! Jag var jätteosäker i början, men jag tycker ändå man är så van vid hur det brukar kännas i magen liksom, så man kan avgöra när nåt är nytt. 

    Jaaa, vad kul! <3 Jag tycker min började växa bara över en dag, var det så för dig med? Vilken vecka är du i? 


    Så var det absolut, för någon vecka sen beklagade jag mig lite här i tråden över hur lite som hänt med magen. Men så under sista veckan så har det hänt mycket plötsligt, lite som att den växte över en natt :) . Jag är i v. 17 (16+3) med tvillingar :)
  • Thewalk
    mandarincurd skrev 2021-07-08 23:12:56 följande:

    Äter någon gravidvitaminer? Jag äter förutom järn och folsyra även d-vitamin, men funderar på om man kan byta ut både folsyran och d-vitaminen till något kombinerat? Samtidigt är det ju lite trevligt med extra folsyra då den hjälper kroppen att ta upp järnet...


    Jag äter också ACOs gravidtabletter, en bra kombo av det mesta som behövs. Sedan har jag fått extra folsyra på recept då jag väntar tvillingar. From v.20 ska jag ta järntillskott. Är glad att jag slippe
Svar på tråden BF DECEMBER 2021 - FÖRSTA BARNET