• BuoBä

    Vad lägger ni på kläder ?

    Om du har 2 barn och handlar för 10000 kr tillsammans låter inte det som en astronomisk summa, ifall du köper allting nytt. Bara overall och vinterskor går väl på minst 2000 kr per barn, och ett skalställ plus fleece och bra stövlar ungefär lika mycket.

    Jag vet faktiskt inte vad jag lägger per år, men jag gissar på runt 3000 kr för ett barn i förskoleåldern. Vanligtvis köper jag så mycket det går begagnat. Det är en hobby för mig att leta bästa kvalitet till bästa pris. Det blir mycket "märkeskläder" tex PoP, Reima, olika danska klädmärken etc, helt enkelt för att de är av bra kvalitet och "överlever" till andrahandsmarknaden. Det känns ganska bra när man kommer hem med en hel vintergarderob för samma peng som en overall till fullpris kostar. Samtidigt förstår jag fullkomligt att inte alla ids eller tycker det är kul att jaga begagnat. Det krävs tid, planering och ett visst mått av flax. Givetvis är det mycket enklare att gå in i en butik i maj och köpa 3 par shorts i lagom storlek till sommaren, än att börja leta ett år eller mer i förväg.

    Det här året däremot har alla bytesmarknader blivit inställda, och loppisarna har haft stängt i perioder. Då blir det INTE märkeskläder, utan HM, Lindex och sportaffärernas reor. Det blir också färre plagg, men det är nog egentligen bra. Jag köper ofta lite för mycket för att gardera mig när jag handlar begagnat.

    Vi bor i ett villaområde där det är mycket akademiker, men åt det bohemiska hållet, så det är ingen direkt märkespress. Men man märker såklart att barnen har bra kläder efter säsong och väder. Inte som där mitt syskon bodde tidigare, där de inte kunde ta ut förskolebarnen vissa dagar för att alla inte hade regnkläder...

Svar på tråden Vad lägger ni på kläder ?