Forum Graviditetssymtom - Planerar barn
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Är jag gravid?

  Mån 12 apr 10:29 Läst 0 gånger Totalt 9 svar
  Mån 12 apr 10:29

  Hej!

  För 2 månader sedan hade jag mycket illa i nedre delen av magen och mensen var sen. Då trodde jag och min pojkvän att jag var gravid men så började mensen en vecka senare. Vi hade före mensen tagit 6 graviditetstest var av 3 var positiva och 3 negativa så vi tyckte det var mycket underligt. Sen följande månad var mensen helt normalt. Nu har det gått 2 veckor efter min mens och jag har haft i en vecka sjukt i nedre delen av magen i ena sidan och varit tröttare än vanligt bara av att jag lite extra ansträngt mig att göra för mycket. Har tagit 2 graviditetstest men båda har varit negativa. Har ännu inte mensen beräknad men har symptom på graviditet då jag är trött, illamående, sjukt i ena sidan på nedre delen av magen, har inte heller riktigt någon aptit och magen är/känns svullen. Vi tror med min pojkvän att jag är gravid eftersom jag har haft kraftig värk i magen och måstat ta värkmedicin för att klara av dagen. Min pojkvän vill att jag ska gå och kolla saken eftersom det inte ju är normalt att gå med värk hela tiden så tänkte imorgon söka mig till hälsostationen. Ville ändå höra vad ni andra skulle tro det kan bero på. Vi har inte planerat att bli med barn men att vi har sagt "blir det så blir det" och det har gjort oss båda glada nog att tänka tanken att bli föräldrar. Har läst olika artiklar om graviditet och symptom och hittat mycket som det skrivits att man kan vara gravid fast testen visar negativt men vet inye eftersom detta skulle bli vårt första barn för båda.

  Tacksam för svar!

 • Anonym (Missi­)
  Visa endast
  Mån 12 apr 10:39 #1

  Angående första så är det många graviditeter som slutar i missfall så tidigt att kvinnan inte upptäcker det själv (man tror gärna det är mensen som kommer och inte att det är ett missfall). Ändå konstigt att tre test var positiva och tre negativa. Tog du de tre negativa testen först så hormonnivåerna av hcg var under gränsvärdet för graviditetstestet och de tre positiva efteråt när nivåerna ökat så de gav positivt utslag?

  Angående nuvarande situation så ska du ha ägglossning nu 2 veckor efter mensen (om du har en standard cykel). Man brukar säga att man kan ta ett graviditetstest tidigast dagen man ska ha mens (om den inte kommit då så klart) för att kunna få ett säkert svar (hormonnivåerna är då så höga att ett test kan registrera den eventuella graviditeten).

 • Anonym (dags)
  Visa endast
  Mån 12 apr 10:52 #2

  Oj, ja det är verkligen dags att söka vård. Du kan ha ett utomkvedshavandeskap, då kan man ha ont i ena sidan och blöda. Du borde sökt vård för länge sedan men hoppas det går bra. 

 • Mån 12 apr 10:53 #3

  De positiva resultaten visades alltid först och sedan först det negativa senare på dagen. Har ägglossning imorgon enligt min kalender.

 • Anonym (Anony­m)
  Visa endast
  Mån 12 apr 10:56 #4

  Du var gravid och fick ett missfall. Du är inte gravid nu.

 • Mån 12 apr 10:59 #5

  Har haft ont men inte blödit något. Kan det ändå vara utomkvedshavandeskap?

  Låter nog hemskt om det första var ett missfall. :(

 • Anonym (Missi­)
  Visa endast
  Mån 12 apr 11:00 #6
  CiaKinuski skrev 2021-04-12 10:53:51 följande:

  De positiva resultaten visades alltid först och sedan först det negativa senare på dagen. Har ägglossning imorgon enligt min kalender.


  Konstigt. Du borde ändå ringa vården och kolla upp ditt onda värk i magen. Det kan bero på andra saker än graviditet. Du har inte endometrios?

  Alla har hCG i sig men inte så mycket att det ska ge utslag på graviditetstest. Inte för att skrämmas men endel tumörer kan höja hCG-nivån och ge utslag på graviditetstest men då borde det inte bli negativt på endel och positivt på andra test.
 • Anonym (Anony­m)
  Visa endast
  Mån 12 apr 11:02 #7
  CiaKinuski skrev 2021-04-12 10:59:27 följande:

  Har haft ont men inte blödit något. Kan det ändå vara utomkvedshavandeskap?

  Låter nog hemskt om det första var ett missfall. :(


  Men du är inte gravid nu. Du hade mens för två veckor sedan och har ÄL vilken sekund som helst och efter det tar det ca en vecka innan ägget fäster, om det då inte fastnar på vägen.
 • Mån 12 apr 11:18 #8

  Har nej inte endometrios vad jag vet. Har aldrig tidigare haft något liknande.

 • Anonym (Vaaa)
  Visa endast
  Mån 12 apr 11:35 #9

  Nej du är inte gravid. Du fick en kemisk graviditet som kom ut med mensen

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll