• Liv00

    Endometerios IVF 2021

    Hej! Har själv endometrios, väldigt svår.. jag planerade inte barn men såklart det gjorde mig ledsen att aldrig kanske få.. men jag blev oplanerat gravid wn dag, allt gick bra och idag har jag mitt älskade barn hos mig,

    Att genomgå ivf är tufft, (Inte gjort det själv, men beundras av dem som gör!) Håller tummarna för dig att ni kommer lyckas!! Ett tips, om du har Fb så finns endometrios grupper där, med mycket prat om just Ivf osv. Du är verkligen inte ensam <3 !

  • Liv00

    Okej men det var ju härligt!! Jag förstår dig, dock är det ju så otroligt olika, min mormor har endometrios mem hade inga problem med att få barn, gick direkt, men mycket smärta hade hon, min mamma hade otroligt svårt att få barn, massa missfall men tillslut kom jag då, och även jag ärvde endon, aldrig försökt att bli med barn men varit aktiv sen 14 )

    Ärligt så har jag nästan aldrig skyddat mig med mina partners pga min endo som jag fick tillslut diagnos på vid 23 eller 25 års åldern, har dock ätit olika behandlingar till och från för smärtan.. men så hade inget att oroa* mig över, varit väldigt sexuell sen 14 års åldern men vid 28 års åldern blev jag gravid, så då valde jag att behålla pga min endometrios och att det har aldrig skett innan, helt otroligt. Så kanske mognar kroppen senare? Man blir mer *vuxen* slappnar av på ett annat sätt?, för barn var inget planerat ifrån min sida faktiskt, det bra blev, och att det blev när jag är 28 och inte runt yngre åren kan man ju undra, men tur att inte det skedde dock!

Svar på tråden Endometerios IVF 2021