• Sat 17 Apr 2021 06:49
    1415 visningar
    27 svar
    -1
    27
    1415

    Hjälp mig förstå min hustru

    Min erfarenhet är att män underskattar det kvinnor säger till dom och tror att en situation är löst när kvinnan verkar på bättre humör.

    Bättre humör är dock inte att ett problem är löst och du behöver anstränga dig rejält om du inte vill bli lämnad.

    Att vara en bra pappa. Att närma dig henne med omsorg. Uppvakta henne. Prata med psykolog. Etc.

    Det är svårt att vara rädd för att bli lämnad, men du behöver göra konstruktiva saker för att undvika det. Absolut inte söka bekräftelse hos henne att du inte vill bli lämnad utan mera berätta för henne att HON är fantastiskt och att du vill att HON är lycklig. Att du vill att HON får njutning. Och att du är så tacksam över att HON vill försöka ha en bra relation till dig.

  • Sat 17 Apr 2021 21:11
    #23
    Tecum skrev 2021-04-17 11:19:11 följande:

    Du gör det vanliga felet att lägga ALLT ansvar på mannen för att få relationen att fungera. Relationer är samspel, samarbete och kompromisser, inte att en gör allt och den andre säger ja eller nej. Varför är det bara kvinnans njutning som är viktig och varför ska bara mannen var tacksam osv?

    En helt skrämmande attityd...


    Jag lägger inte allt på mannen. Jag konstaterar bara att män förvånadsvärt ofta tror att allt har blivit bra i relationen när en kvinna är på gott humör och att saker som hon sagt inte längre är viktiga.

    Många män inbillar sig att relationen är bra för att de själva har det bra.

    Hade det varit TS fru som skrivit en trådstart hade jag nog påpekat andra grejer. Men det spelar ingen roll vad hustrun "behöver jobba med" det vet väl TS själv. Och personligen tror jag det är mest konstruktivt att jobba med sig själv, även om relationer är ett samspel.
Svar på tråden Hjälp mig förstå min hustru