• Vicki89

    Vi som plussat från tråden letrozol, PCO

    Sorkis skrev 2021-05-10 09:29:03 följande:

    Hej allihopa! Ett tag sen jag kikade in här nu! Jag är i v 5+4 och lääääängtar så etter att komma in i "säkrare veckor". Tror inte vi kommer göra något VUL pga ekonomin så det blir att vänta till v 12. 

    Känns så annorlunda mot min förra graviditet. Jag minns att jag var trött då men inte såhär trött, det är helt sjukt denna gång, och kändes redan 8-9 DPO. Alla hormoner har dessutom fått min mage att svullna upp så jag ser ut att vara i 6e månaden, haha. Inte så lätt att dölja graviditeten då.... 

    Jag undrar en grej, ni andra som hade ultraljud av äggstockarna vid barnförsök. Min läkare var noga med att det inte skulle bli tvillingar pga min tidigare högrisk-grav. Jag hade ultraljud på dag 12 i cykeln, hade då två äggblåsor 11mm och 16mm. Läkaren gav inte sexförbud då hon menade att det var för stor skillnad på dem. Fick ägglossning 6 dagar senare. Jag har för mig att personer i denna tråd haft stor skillnad på äggblåsorna och sen vid senare UL haft 2-3 stora. Minns jag rätt då? Kan inte släppa tanken att det kan vara två haha. 


    Känner verkligen igen att vara uppsvälld, så är det för mig också, speciellt på kvällen! Känns generellt som att jag har börjat må lite bättre igen nu, inte riktigt lika trött och mår inte alls illa längre. Jätteskönt! Tycker att tiden går så mycket snabbare den här gången än när jag väntade min son. Känns konstigt att jag går in i vecka 10 på onsdag, känns som att det var alldeles nyss som jag plussade.

    Jag hade precis som du den cykeln jag plussade, fast min största var till och med lite mindre än din. Jag hade en blåsa på 11 och en på 13,6, men vid nästa vul hade jag bara en på 24 mm. Jag tror att om det skiljer såpass mycket i storlek mellan dem så ska det nog mycket till att den lilla ska hinna växa och mogna innan det är dags för den stora att släppa, men vem vet? :)
  • Vicki89
    Russin112 skrev 2021-05-12 16:13:13 följande:

    Hej på er! Hoppas ni alla mår super. Uppdatering från mig: var på vul idag, trodde jag var 9+3 men blev framflyttad till 10+0 :O så nu är jag redan i vecka 11 :D kunde se den lilla röra sig, det var verkligen helt fantastisk!


    Vad häftigt att få se den röra sig! Längtar så till mitt ultraljud den 25 maj! Tänkte att du nog skulle bli framflyttad igen, eftersom de flyttade tillbaka dig innan. Vad blir din bf nu? :)
  • Vicki89
    Russin112 skrev 2021-05-14 21:40:14 följande:

    Jag råkade äta en påse (80g) haribo lakrits nappar nyss och läste efter att man inte ska äta mer än 50 g/ dagen. Får lite småpanik... tror ni det kan skada fostret?


    Åt också lakrits nyss, i min förra graviditet visste jag inte ens att man inte fick äta det. Tror inte att du behöver oroa dig. :)
  • Vicki89
    Lofffsan skrev 2021-05-15 14:03:52 följande:

    Ja, jag hade den på plats förr graviditeten och hade även samma bm hela vägen. Hon va underbar, men då bodde vi i annan region. Så osäkert vem det blir nu, hon jag hade på telefon var någon annan som jag inte kommer ha på plats sen. Vet att de har extremt mycket graviditeter nu och man kan få lite vemsom från vilket ställe som helst inom regionen på inskrivningssamtalet. Trist tycker jag! Men får se vem jag ska träffa i juni! Annars får jag göra som du säger, byta :)

    Jag förstår din oro! Man vill verkligen inte göra fel <3


    Barnmorskan jag hade förra graviditeten var jättekonstig, bytte till slut och det är jag väldigt glad för. Hon jag fick sedan var jättebra. Har henne den här graviditeten också, tycker verkligen att du ska byta om du inte känner dig nöjd sedan.
  • Vicki89
    Lofffsan skrev 2021-05-15 22:27:18 följande:

    Jaa men vad bra att du bytte! Jag tycker verkligen det är viktigt att ha en bm som man känner förtroende för! :) jag vet en jätte bra bm men hon är på en annan mvc än den jag tillhör nu (den jag tillhör nu ligger precis jämte jobbet därför jag har den) men är jag missnöjd får jag byta mvc och gå till den braiga barnmorskan hehe :D

    Hur mår du Vicki89? :)


    Jag mår bra! Precis som för Russin112 så har symptomen börjat avta lite. Mår inte illa alls längre, jätteskönt! Inte heller lika trött. Enda är ömma bröst och att byxorna inte passar längre pga svullen i magen. Tycker det känns rätt skönt att må bättre igen, man känner sig ju lite sjuk från och till som gravid.
  • Vicki89
    jjkkll2 skrev 2021-05-17 18:29:12 följande:

    Åh vad surt! Ja jag vet ju att de oftast inte är tillförlitligt för oss pcos:are. Hon ringde aldrig, jag får ringa igen imorgon (hoppas de inte är försent) vill ju inte att de ska gå till spillo för att jag inte får tag i en jävla spruta.


    Jag har alltid fått ägglossning efter positivt Clearblue ägglossningstest, men det varierar nog lite mellan olika personer med PCOS.
  • Vicki89
    jjkkll2 skrev 2021-05-17 20:05:32 följande:

    Åh ja jag tänkte faktiskt direkt på dig! Att du faktiskt får äl och får positivt utslag på test trots pcos. Jag har ju aldrig fått det tidigare så vet inte riktigt vad jag ska tro. Men jag hoppas såklart på det bästa :).


    Ja, läkaren har sagt att jag ska ta dem och det har alltid funkat bra för mig! Om du brukar få ägglossningssmärta så kan du ju vara lite extra uppmärksam på det, det är ju ett rätt så säkert tecken. :)
  • Vicki89

    Sömnrekord inatt! Somnade 19:15 och sov hela natten, haha! Är pigg på dagarna, men så fort jag kommer hem från jobbet däckar jag. Några andra zombies därute?

  • Vicki89
    jjkkll2 skrev 2021-05-18 16:18:27 följande:

    Gyn ringde nyss hon trodde att jag kommer få ägglossning i och med att testet igår först visade negativt på morgonen och sedan positivt på dagen så hon tyckte inte jag skulle ta någon spruta. Får helt enkelt lita på henne och hålla tummarna.

    Tack för allt ert stöd tjejer<3


    Tror det är helt rätt! Efter mitt missfall i december fick jag precis som du, ägglossning utan letrozol. Så skönt ju! Lycka till nu!
  • Vicki89

    Idag har jag varit hos barnmorskan, all prover såg fina ut! Har nu fått tid för både tidigt ultraljud och rutinultraljud, och nästa vecka på tisdag gör jag NIPT och då ingår också ett ultraljud. Är lite nervös, allt såg bra ut på ultraljudet i 7+0 men är ju orolig att något ska ha hunnit hända sedan dess. Hur mår ni andra?

Svar på tråden Vi som plussat från tråden letrozol, PCO