Inlägg från: persikofjaril |Visa alla inlägg
  • persikofjaril

    Varför beter sig kunder så illa?

    Själv jobbar jag på apotek. Tycker de flesta av våra kunder är trevliga och bra personer. Självklart finns det vissa som tjafsar och är otrevliga, men majoriteten är helt okej.

    En sak som förvånar mig är folk som tar med sig sin hund in. (Undantaget tex synskadade med ledarhund då). Förstår de inte att det kan finnas folk därinne som är allergiska och kan få allvarliga reaktioner? Vi har dessutom ett klistermärke på dörren om att hundar inte är tillåtna. 

  • persikofjaril
    TrolletsMor skrev 2021-04-24 09:16:11 följande:

    Visst finns det en hel del dumma människor, men det som räknas upp är ju mer lathet och egoism snarare än dumhet. Jag arbetar i en kiosk vid en bensinmack och något jag kan förundras över är hur handfallna många blir så fort något går fel eller inte går som de tänkt. Många som kanske valt fel pump när de ska tanka, kommer in helt uppe i varv som att det är värsta krisen när det enda de behöver göra är att sätta i kortet igen, och rent logiskt tycker ju jag att det är det första man testar att göra. Hade ju varit en sak om de tankat fel bränsle, vilket också har hänt.

    Många som ska hämta ut paket som inte har leg med sig, trots att det står tydligt i aviseringen, och blir sura på mig för att jag inte lämnar ut paketet till en främmande person och de vet mycket väl att de måste ha leg, "ah men jag kan ju säga mitt personnr" jo fast jag har ju ändå ingen aning om ifall du är rätt person liksom. Eller som kommer in och säger att de har ett paket hos oss men inte fått någon avisering och efter mycket om och men får se att det de har fått är en försändelsebekräftelse, alltså paketet har skickats från företaget, inte att det kommit fram till ombud. Just detta är väl inte så störigt för det är ju bara att de missförstått men man kan bli lite trött, för det kan ju hända att man inte får någon avisering, så håller man på och letar efter ett paket som inte finns och om kunden bara läst ordentligt hade jag inte behövt slösa min tid, och jag brukar ändå fråga om de är säkra på att paketet kommit fram.


    Det där med att inte ha med leg känner jag definitivt igen. För att jag ska kunna gå in och kolla på folks recept måste jag först veta att det är rätt person jag har framför mig. Om det är ett bud som inte har fullmakt måste jag ha bådas leg, finns fullmakt måste jag ha budets leg. Det har med tystnadsplikt att göra, och att se till att läkemedel inte hamnar i orätta händer. 

    Man undrar om dessa personer skulle vara okej med att tex banker lämnar ut pengar från deras konton till vem som helst, som påstår sig vara rätt person,  utan att kräva leg. 
Svar på tråden Varför beter sig kunder så illa?