• Anonym (gah!)

    Blir vansinnig på min syn!

    Över en lång, lång tid nu, i alla fall minst ett år, har min syn/mina ögon varit helskumma. De beter sig som en unge med en ficklampa eller något. Jag har varit hos både optiker och ögonläkare men på grund av min oberäknerliga syn så blir det inte så mycket av det.

    Idag till exempel ser jag skitbra! Pocketbok med lite tex på armslängds avstånd, inga problem alls. Annars är mina personliga ögontest om jag ser att läsa de olika storlekarna på texten på en schampooflaska jag har, när jag sitter på dass, och hur långt fram jag måste gå innan jag kan läsa texten på grannens rädda-oss-djur-skylt. Grannen bor vid hissen och jag bor mitt emot, så jag måste gå mot deras dörr. Det är inte så att jag creepar på dem för deras skylts skull.

    Igår var det lite värre. Mest att allt var suddigt. Jag fick kisa en hel del för att kunna läsa. Andrar dagar ser jag varierande grader av dubbelt. Det är nästan bätter än dagarna jag behöver kisa. Vassa dagar är det bokstavligen två rader samma text ovanpå varandra, men den ena är väldigt ljus. tänk spökbild.

    Jag vet att som barn hade jag glasögon men jag vet inte varför eller varför jag slutade med det. Jag har några bilder fån jag var ca 3-5 år, men inte en enda bild med glasögon från skoltiden till exempel.

    Om det bara hade varit sämre syn överlag så hade jag tänkt att jag börjar bli gammal vid 32 men det är här ju bara konstigt. Är det någon som kan något om sånt här och kan spåna?

  • Svar på tråden Blir vansinnig på min syn!
  • Anonym (F)

    Tyvärr, min gissning hade varit att du behöver glasögon. Har optiker redan undersökt den delen så är ögonläkare och specialister nästa steg. Om inte ens de vet så känns det som att man inte kommer längre.

  • Anonym (Besserwisser)

    Det enda jag kan komma på som kan ändra sig från dag till dag är glaskroppen. Den är till viss del rörlig inne i ögat, och kan ha defekter som påverkar synen.
    Om du snabbt flyttar blicken fram och tillbaka i någon riktning, kan du se någon "störning" som flyttar sig i synfältet? Det kan t.ex vara ett suddigt område.

  • Anonym (Teddy)

    Vet inte dina föräldrar eller annan släkting varför du hade glasögon som barn?

  • Anonym (Kvinna)

    Jag har haft delvis samma sak i snart 10 år, närmar mig 40. Men har kunnat konstatera att jag ser dåligt då jag är trött eller rejält berusad. Så det är egentligen bara ett problem någon gång/månad. Har också hört från optiker att jag ser typ perfekt.

  • Mrs Moneybags

    Det där låter precis som när jag insåg att jag behöver glasögon. Det visade sig att jag var både översynt och astigmatisk. 

    Jag tycker du ska gå till en optiker och kolla synen. 

    Jag hade precis så att det var suddigt vissa dagar och bättre andra dagar. 

Svar på tråden Blir vansinnig på min syn!