Inlägg från: Jonnynilsson |Visa alla inlägg
  • Jonnynilsson

    HÖJDA ELAVGIFTER ATT VÄNTA

    KillBill skrev 2021-05-03 08:21:15 följande:

    Ingen kan ha missat att elnätet i vissa delar av landet är underdimensionerat och behöver byggas ut (underdimentioneringen har påverkar företag och privatkunder negativt). Att elnätet behöver byggas ut förstår samtliga partier utom SD och V.  Det är SD och V som är pajaserna i detta.


    Det där är inte riktigt sant. Det vi har problem med och som förorsakade kraftiga höjningar av elpriset i södra delar av landet är överföringen av el från producent till konsument.

    Stamnätet i den svenska kraftöverföringen i vårt avlånga land är dimensionerad för en viss lokal produktion. När man väljer att stänga av delar av denna produktion (Barsebäck 1&2, Ringhals 1&2 och Oskarshamn 1&2) blir det problem vid höga förbrukning. Till exempel när det är kallt ute. Då blåser det sällan varvid vindkraftverken står stilla och en massa el går åt för att värma våra hus och andra lokaler.

    Det är alltså pajsarna som med skatter och avgifter framtvingat en tidigare än planerad stängning av elproduktion i söder som är ansvariga.

    Måtte vi slippa MP efter nästa val. Och kom ihåg att en röst på S är en röst på MP!
Svar på tråden HÖJDA ELAVGIFTER ATT VÄNTA