Inlägg från: Anonym (Soc.) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Soc.)

    3,5% räknas inte som alkohol

    Om inte han tar ansvar för barnen så måste du göra det, rent krasst. Du kan inte fortsätta lämna så små i hans omsorg om han dricker och somnar. Då brister även du i ditt föräldraskap. Du måste förändra situationen för barnet genom att själv agera, inte vänta på att han ska ändra sig.

  • Anonym (Soc.)
    Anonym (Svar på tal) skrev 2021-05-05 12:49:13 följande:

    Som den andra sa, du behöver läsa på om medberoende först. Det är inte "faktiskt" bara så enkelt som att välja hur man vill leva.


    Hur skulle det annars gå till?
  • Anonym (Soc.)
    Anonym (N) skrev 2021-05-09 13:16:34 följande:

    Om du påstår att alkoholfritt smakar samma , då är det högst relevant om du har bra kunskaper om öl eller om du inte dricker öl alls.


    Skulle råda dig att innan du lägger vårdnadsfrågan på bordet att du ska kontakta socialtjänsten för stöd utifrån att det finns en missbruksproblematik i er barnfamilj. På så sätt får du problematiken dokumenterad nu. Om du tar upp det i samband med en eventuell vårdnadstvis kan det tolkas som smutskastning för att du vill ha ensam vårdnad.

    Vårdnaden är förövrigt en bisak i sammanhanget. Om man inte är överens är det jättejättesvårt att få ensam vårdnad. Det krävs betydligt allvarligare problem är det du beskriver för att en förälder ska plockas bort som vårdnadshavare. Även om du skulle bli ensam vårdnadshavare så löser inte det ditt problem som är att du vill skydda barnet. Även om du har vårdnaden så kvarstår ungängesrätten och för att den ska inskränkas behövs det utredas om pappa kan vara pålitlig vid umgänge. Oavsett om han är vårdnadshavare eller ej. Så länge det inte finns en dom så kan du lugnt skydda dina barn om du anser att det vore en fara att lämna dem obevakade till pappa så länge du på någotvis tillgodoser barnets rätt till umgänge. Lägg frågans om vårdnad åt sidan nu och kontakta istället socialtjönsten.
Svar på tråden 3,5% räknas inte som alkohol