Inlägg från: Anonym (Ava) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Ava)

    Kvinnoföraktet som flödar på incelforumet flashback

    nihka skrev 2021-05-22 11:38:34 följande:

    Ja, så dessa män är hatiska, inte framgångsrika, bryter ner sig själva och spiralen pekar nedåt.

    Kanske behövs internet för att dessa ska få lätta på trycket och klara en vardag för ute in the real world går det ännu snabbare nedför i spiralen om man visar upp ett sådant smutsigt tryne. Iaf tills man klarar av att ändra riktning. Fanns ju ett intressant exempel på det i tråden.

    Under tiden kanske det är de kvinnohatande som lyckas begränsa sitt uttryck för det i sexism som ändå klarar sig? NB att jag genom det inte har sagt varken att alla män är sexistiska eller att alla sexistiska män även är kvinnohatiska.


    Hur får man människor att ta ansvar för sina? Om jag ändå visste svaret på den frågan.

    Som pappa är det nog den vanligaste frågan jag ställer mig. Fullt medveten om att om man lyckas med att få sina barn att göra det så kommer det att gå bra för dem.

    Jag är övertygad om att en hög andel av hatet i samhället har sitt ursprung att vissa människor hellre skuldbelägger andra än att erkänna att det är de själva som är problemet.
  • Anonym (Ava)
    Anonym (,..,,) skrev 2021-05-22 19:43:28 följande:

    Kommer ni inte ihåg när det uppdagades att SD-toppen Jonas Millard med användarnamnet "sinX" på Flashback under 10 års tid skrivit grovt kvinnoförnedrande inlägg?

    Det är med andra ord inte bara sk incels eller en viss grupp utan även framgångsrika män i näringslivets toppskikt som sprider kvinnohat på Flashback.


    Det där var inte kvinnohat. Missbruka inte begreppet. Det Millard skrev var sexistiska kommentarer. Lockerroom-talk som Donald Trump skulle kallat det. Jag har blivit smått chockerad över hur vanligt det är när jag träffat på framgångsrika vänner i näringslivet. De använder ofta betydligt grövre språk än jag själv gjorde som tonåring.

    Trist att höra och man kan hoppas att nästa generation blir bättre.
  • Anonym (Ava)
    nihka skrev 2021-05-23 02:00:08 följande:

    Man får inte människor att ta ansvar för sina barn, eller något annat utan det är något de kommer fram till själva. Eller inte kommer fram till. Det är en mognadsfråga och en del växer aldrig upp.

    Exakt så. Ordet offerkofta är ju direkt kopplat till beteendet att skuldbelägga andra för sina egna tillkortakommanden och misslyckanden.


    Men varför växer vissa aldrig upp? För egen del tror jag på att tidigt ge ansvar till barn så art det blir en del av deras personlighet med åren.

    Har sett många barn som varit ansvarsbefriade i unga år som fortsätter att leva så även när de blir vuxna.
  • Anonym (Ava)
    Anonym (M) skrev 2021-06-11 15:25:50 följande:

    Exempel på manshat är hur marginaliserade unga män diskuteras i det offentliga eller hur pojkars skolresultat skylls på de själva. 

    Mer personliga exempel är hur jag måste tänka på hur jag beter mig runt kvinnor och barn för att inte riskera att misstänkas för att begå övergrepp eller vara pedofil. 

    Du har rätt i att jag inte oroar mig för att bli påhoppad av kvinnor, jag oroar mig för att falska övergreppsanklagelser som är omöjliga att försvara sig mot och kan kosta mig mina barn. Det slipper du som kvinna oroa dig för. Var glad för det, Jag hade gärna bytt. 

    Om du brydde dig om att lyssna lite mer skulle du inte ha så svårt att hitta exempel på manshat, men det är så normaliserat så du reflekterar inte ens över det. 


    Just skolan är ett av få konkreta exempel. Och det ligger mycket i det faktiskt. Jag skulle dock inte kalla det manshat. Snarare ointresse att i ett feministiskt Sverige ta tag i problem som drabbar pojkar och män.

    Det där med "pedofili" låter som något du inbillar dig. Jag rör mig dagligen bland barn och har aldrig upplevt något liknande från föräldrar.
  • Anonym (Ava)
    Anonym (M) skrev 2021-06-11 17:41:05 följande:

    Det är inte ett av få konkreta exempel, det är ett av många exempel. 9 av 10 som dör på jobbet är män men inte blir det någon större diskussion om det. När unga män hamnar i utanförskap så handlar inte diskussionen om hur dåligt de mår utan om oro för att det skall drabba andra om de blir våldsamma. Det finns massor av exempel, det är bara att de uppmärksammas sällan och när det gör det så anses det självförvållat..  

    ;


    Det är djupt rotat i vår kultur att män klarar sig själva. Det beror inte på manshat utan att man ser mannen som överordnad.
  • Anonym (Ava)
    Anonym (Ava) skrev 2021-06-11 18:54:04 följande:

    Det är djupt rotat i vår kultur att män klarar sig själva. Det beror inte på manshat utan att man ser mannen som överordnad.


    Kvinnor är i kapabla och behöver således stöd. Så ser den traditionella kulturen ut.
  • Anonym (Ava)
    Anonym (Ava) skrev 2021-06-11 18:55:20 följande:

    Kvinnor är i kapabla och behöver således stöd. Så ser den traditionella kulturen ut.


    inkapabla
  • Anonym (Ava)
    Anonym (M) skrev 2021-06-11 19:32:51 följande:

    Nej, överordnade låter man inte dö utan att göra nått åt det. Vita lever längre än svarta tex. Att man låter män dö beror på att män värderas efter prestation och de som dör är de i botten av pyramiden, de som inte presterar.


    Det du säger är bara ett annat ordval för det jag beskrev.
  • Anonym (Ava)
    Anonym (Socialliberal klok farbror) skrev 2021-06-14 09:33:21 följande:

    Det gäller inte längre, jag skulle säga att med andra och tredje vågens feminism så har vi fått en ny stark sorts ojämställdhet. 

    Men and Gender Equality | European Institute for Gender Equality (europa.eu)

    Gender Inequality: A Male Perspective - The Sociological Mail


    Feminismen har en tvetydig syn på mannen. Det är snarare så att såväl konservatismen som feminismen utgår från att mannen är stark och ser ner på den svage mannen, varför den svage mannen hamnat i ett så utsatt läge i dagens samhälle. Det är ingen som bryr sig om dem.
  • Anonym (Ava)
    Anonym (Socialliberal klok farbror) skrev 2021-06-14 10:56:14 följande:

    Vi behöver arbeta för verklig jämställdhet. Ingen ska tro sig har rätt att trycka ner andra. 

    Vad vill jämställdisterna? | Genusnytt (wordpress.com)


    Det kan mn tycka men det jag nämnde ovan gör att de som tar en sådan kamp har många hinder i vägen. Det är ingen i ledande ställning som har något att vinna på att ta strid för svaga män.
Svar på tråden Kvinnoföraktet som flödar på incelforumet flashback