• Anonym (Ava)

    Kvinnoföraktet som flödar på incelforumet flashback

    Anonym (Yougurt) skrev 2021-05-13 17:45:07 följande:

    Var beskyddar jag män som beter sig som skit mot kvinnor?

    Tycker du att det är okej när kvinnor beter sig som skit mot män?


    Jag förstår inte varför man ska dela upp folk i kön hela tiden. Vi är människor i första hand. Har träffat så många bra människor i mitt liv, både män och kvinnor. Har även träffat vissa mindre bra människor både män och kvinnor.

    Att inbilla sig att män och kvinnor skulle vara homogena grupper eller att bete sig på ett specifikt sätt mot ena könet är oerhört naivt. Ofta ett resultat av bristande livserfarenhet. Att man inte spenderat tillräcklig tid med olika människor.
  • Anonym (Ava)
    Anonym (Yougurt) skrev 2021-05-13 18:28:11 följande:

    Jag anser att kvinnor och män är olika som grupp.

    Män och kvinnor har inte samma förutsättningar rent biologiskt. Pojkar upptäcker tidigt att de är starkare och en del börjar då använda detta som maktmedel. Flickor får hitta andra vägar och är redan som barn bättre rustade än pojkar att hantera konflikter, känslor, relationer utan våld.

    Flickor och pojkar som grupp uppfostras och behandlas olika. Studier visar att man är tuffare mot pojkar redan i de är riktigt små. Man berömmer flickor för hur de ser ut och pojkar för vad de gör.


    Även om du har skillnader på gruppnivp är skillnaderna mycket större i individ, varför det är huvudlöst att ha ett bemötande mot vuxna män och vuxna kvinnor. Har stött på enormt veka män genom åren men också mentalt starka kvinnor. Har träffat på enormt verbalt skickliga män och verbalt handikappade kvinnor. Du får anpassa efter individ.
  • Anonym (Ava)
    Anonym (anonymert) skrev 2021-05-13 22:20:09 följande:

    Jag köper inte individperspektivet så länge vi behandlar och fostrar pojkar och flickor olika.

    Män är intresserade av saker kvinnor är intresserade av människor.


    Det där är bara sant för majoriteten. Så om det är din utgångspunkt kommer många att få direkt felaktigt bemötande.

    Beträffande uppfostran finns det ett sådant bidragande miljöfaktor. Men vi har även den biologiska faktorn och inom gruppen kvinnor och gruppen män kan detta skilja sig avsevärt. Om exempelvis ser till de fem stora personlighetsdragen (konflikträdsla, introvert/extrovert, självdisciplin, ångest och öppenhet) har du mycket större skillnad på individ än grupp.
  • Anonym (Ava)
    Anonym (Ja) skrev 2021-05-14 06:02:31 följande:

    Bete sig på ett specifikt sätt mot det ena könet? Jaa du...att ca 20 kvinnor om året dödas av sina män eller exmän i Sverige visar inte ngt? Lägg där till alla våldtäkter och misshandel av kvinnor. Kvinnor beter sig inte så mot män. En kvinna gråter kanske om hennes man lämnar henne men inte f-n dödar hon honom. Klart det finns en enorm skillnad i beteende.


    Att välja ut 20 män och att inbilla sig att de skulle vara signifikativa för män n allmänhet är både naivt och obildat.

    Det händer även att kvinnor mördar sin make förövrigt.
  • Anonym (Ava)
    nihka skrev 2021-05-16 08:44:30 följande:

    Jag lider av något så ovanligt för dig som förmågan att läsa och kunna tyda statistik.

    Jag kan ta det igen: De allra flesta självmord hos män beror inte alls på elaka kvinnor. Din kvinnofientliga agenda får dig att hitta på statistik som inte finns. Bara för att något förekommer betyder inte alls att det är den främsta orsaken bara för att du vill att det ska vara så.

    "Bakom en självmordshandling ligger ofta någon form av psykisk störning och/eller missbruk."

    www.1177.se/Vastra-Gotaland/sjukdomar--besvar/psykiska-sjukdomar-och-besvar/sjalvmordstankar/sjalvmord-gar-att-forebygga/


    Självmord beror i grunden på att vissa människor inte har lärt sig atg leva eller väljer att trots det väljer på att leva påett sätt som bryter ner dem själva.
  • Anonym (Ava)
    nihka skrev 2021-05-16 09:43:04 följande:

    Och ibland är det inte självförvållat som vid psykisk sjukdom. Däremot är ju missbruk oftast självförvållat.


    Finns de som har sådana sjukdomar, ja. Ofta är det bara folk som lever utan tankar på morgondagen och som sedan sätter sig i offerrollen. Livet blir vad man gör det till.
  • Anonym (Ava)
    Anonym (Freedom) skrev 2021-05-16 09:55:42 följande:

    Undrar när feminismen ska inse att kriminella och våldsamma män inte har några problem alls med att få vilka kvinnor de vill. Troligen vill inte feminismen se detta.

    Sen har vi våld i nära relationer. Den vanligaste typen av våld mot kvinnor. I dessa fall kan det ju inte gärna vara en incel som är gärningsman, det faller ju på sin egen orimlighet.

    Jag är beredd att slå vad om att de män som ingen kvinna vill ha är ypperligt underrepresenterade bland våldsamma gärningssmän. Jag väntar bara på att någon ska motbevisa mig.


    Det är enkel logik att de män som ser starka ut får fler kvinnliga partners. I synnerhet i dagens Sverige där det är så vanligt med helt föata män.
  • Anonym (Ava)
    Anonym (Freedom) skrev 2021-05-16 10:26:22 följande:

    Och lika enkel logik är att det är i denna grupp män man hittar kvinnomisshandlare. Det var ju liksom inte en incel som mördade Lotta Rudholm.


    Jag är inte påläst i det. Om du går till kriminella lär de vara överrepresenterade. Mer tveksam när vi pratar om vanliga människor. Tycker de sjukaste männen vanligtvis är de som förtryckt sin manlighet.

    Våld mot oskyldiga brottsoffer är rent allmänt ett antisocialt drag så det lär vara överrepresenterat även bland dem som har svårt att läsa av sociala signaler.
  • Anonym (Ava)
    Anonym (Zorro) skrev 2021-05-16 11:45:19 följande:

    Och jag försöker nyansera bilden av incels.


    Jag förstår faktiskt inte hur man kan tro att incels skulle vara en homogen grupp. Kan finnas mängder av orsaker till varför någon blir ofrivillig singelman som kvinnor ratar.
  • Anonym (Ava)
    Anonym (Aha) skrev 2021-05-16 11:58:00 följande:

    Tack men akta dig för Kapten enögda hon ser aldrig helheten utan svingar vilt rakt fram utan att se åt båda hållen som nu med sitt utpekande om incels ....


    Däremot är det riktigt fult att använda det i nedsättande omdöme om en man, eller kvinna förövrigt. De har det redan tufft som det är.
Svar på tråden Kvinnoföraktet som flödar på incelforumet flashback