Inlägg från: AndreaBD |Visa alla inlägg
  • AndreaBD

    Vågar ni vaccinera er mot covid?

    EpicF skrev 2021-05-24 11:09:41 följande:
    Det är faktiskt en större andel som fått de allvarliga biverkningarna en 1 av 1 miljon.
    Men nu jämförde vi hur många som dog, och det var en per miljon.

    Och som det också stod i länken jag skickade så är det 4 på en miljon som får dessa biverkningar, dvs. blodpropp. Också väldigt få. Att allergiker kan få komplikationer - det har vi vetat ganska tidigt.
  • AndreaBD
    Ess skrev 2021-05-24 11:22:30 följande:
    De brukar hålla ordentlig koll på en om man får ett läkemedel som kan innebära fara för liv eller organ.

    Jag fick tabletter som det fanns risk för leverkollaps av, och fick gå regelbundet och ta blodprover.
    Om du köper vanliga huvudvärkstabletter i apoteket så får du faktiskt själv ha koll. Man ska alltid läsa bipacksedel.

    Jag kommer ihåg en gång som jag kan ha läst den lite slarvig. Då fick jag min astma tillbaka efter att det hade varit bra i många år, så fick jag plötsligt tillbaka akuta besvär (mer än vad jag nånsin haft tidigare). Och ja, det var en läkare som skrivit ut det. Och i bipacksedeln stod astma bland biverkningarna.
  • AndreaBD
    EpicF skrev 2021-05-24 11:41:04 följande:
    4 stycken totalt? Det är fyra, kanske fem i bara Norge som fått allvarlig blodpropp, vara tre dog. Alla kvinnor, inga sjukdomar och alla under 50. Sedan har vi de i Sverige och i övriga världen också. Men de kanske inte räknas med...

    Även icke-allergiker kan få biverkningar och komplikationer.

    I Norge har 4 av 31 dödav blodpropp (osäkert dock om det kan vara några fler då det är från mars 2021).

    I Storbritanien har 34 av 168 född av blodpropp från AZ och Tyskland 9 av 31 fall.

    I Sverige har 13 dött. Finner inga siffror på hur många som fått AZ

    Dock osäkert dock om det kan vara några fler då sista infon är från mars/april 2021
    Nej, inte totalt. Jag skrev ju 4 på en miljon!  Och i citatet stod ju också att det var 79 av 20 miljoner. Och det gällde endast Storbritannien. Det var väl vid en tidigare tidpunkt. 

    Osannolikt att fler skulle ha dött av det i Sverige än i Tyskland. Då har man säkert räknat alla som har dött - oavsett vad de har dött av. 
  • AndreaBD
    Pentra skrev 2021-05-25 15:49:47 följande:
    Injektionsvaccin, trots alla år man vaccinerat, har hittills inte stoppat den årliga influensan, som också är en pandemi i sig; att vaccinera mot Covid-19 kommer därför inte heller att stoppa varesig pandemin eller Covid-19. Även om den sanna informationen kring pandemin i Sverige, och på svenska, i stort har undanhållits befolkningen så har det hela tiden funnits information på tyska, men det har även här och var funnits kämpar som idogt försöker få fram detta på Svenska kanaler, och dessa kämpar verkar fortfarande. ... Sjukvården tas ifrån möjligheterna till att med goda medel vårda och rädda liv mot att outforskade och harmfulla covid-19-vaccin, där man leker rysk roulette med vilseledda och intet ont anande människor, för att dessa vaccin skall kunne generera en miljardindustri till maktens pengahungriga människor. ... Denna "apparat" är ofantlig och mycket oroväckande. ... 

    Mvh,
    Pentra
    Jaha, finns det information på tyska! Jag har själv följt det som har kommit på tyska under hela pandemin, och jag känner inte igen den bilden. Kan du då ge mig någon länk till sån tysk information som talar om det som vi "inte får veta"!? 
  • AndreaBD
    Ess skrev 2021-05-28 05:24:35 följande:
    Bra att du tror dig själv i alla fall. Du skulle kanske dra upp foliehatten lite så att du ser vart du går åtminstone.
    Har du ens läst vad hen skrev??? Det var nämligen mycket vettigt.
  • AndreaBD
    Ess skrev 2021-05-27 18:06:11 följande:
    Ja det gör dem. Man kollas innan man börjar ta dem och sen vid varje förnyelse av receptet, så det är inget de bara ger en för att det ska så va.

    När jag medicinerades med tabletter som, mycket ovanligt dock, kunde orsaka leverkollaps så lämnade jag blodprov en gång i månaden. Hade de inte haft den noggranna kollen så hade jag avstått från att ta den, precis som jag gör med vaccinet nu.
    Då skulle jag verkligen vilja gå till din läkare/vårdcentral! Resten av landet har det nämligen inte så bra. Eller så är det du som misstar dig och det här var något som bara görs i väldigt speciella fall. 
  • AndreaBD
    EpicF skrev 2021-05-28 10:23:04 följande:
    Så din vc ger ut p-piller på löpande band ut utan att följa de föreskrifter som finns?
    Nu tänkte jag inte på speciellt på p-piller, men jag har fått alla möjliga mediciner utskrivna utan att läkaren har kollat närmare om just den medicinen verkar passa mig. Men de har väl inte alltid själva så bra koll på vad olika mediciner har för biverkningar och hur det passar ihop individuellt.
  • AndreaBD
    Memestar skrev 2021-05-29 01:43:16 följande:
    Jag jobbar på sjukhus och det finns många som ligger inne som är vaccinerade både en och två gånger.
    Intressant. Men jag antar att det inte är allergiska reaktioner utan folk som har fått covid ganska snart efter vaccinationen? Jag har själv en kollega som fick covid fem dagar efter första sprutan. Att detta kan hända är ju självklart. Det tar ju ungefär tre veckor tills man ska vara någorlunda skyddad - efter första sprutan. Dock skulle jag inte förvänta mig det efter andra sprutan. Vad hände i dessa fall då? 
  • AndreaBD
    QueenInTheDark skrev 2021-05-29 19:50:15 följande:

    Det var hysteri när svininfluensan kom och alla som inte vaccinerade sig skulle man hata. Jag vaccinerade mig inte. Hur gick de för många som vaccinerade sig!


    De som fick narkolepsi var de få som hade anlag för att få narkolepsi. Så det orsakades inte av vaccinet, det bara utlöstes. Ingen kan veta hur många av dessa hade fått det ändå, utan vaccinet. Sedan var det ju inte så många som fick det. Och vem vet om vi hade haft en pandemi av svininfluensa annars? Kanske har vi ju hållit det borta av den anledningen?

    En sak vet jag - det blir fler och fler med långtidsskador av covid och jag är själv orolig för det, inte för vaccinet. Hörde av ett fall i Tyskland (finns på youtube) - en frisk 20-åring fick covid med lätta symptom och dog plötsligt några veckor senare. Han hade skador i flera organ, bl.a. hjärtat. Sjukdomen verkar skada insidan av organen. En mycket lömsk sjukdom, som man bör ha respekt för! 
  • AndreaBD
    Memestar skrev 2021-05-30 00:19:10 följande:

     


    AndreaBD skrev 2021-05-29 09:38:36 följande:
    Intressant. Men jag antar att det inte är allergiska reaktioner utan folk som har fått covid ganska snart efter vaccinationen? Jag har själv en kollega som fick covid fem dagar efter första sprutan. Att detta kan hända är ju självklart. Det tar ju ungefär tre veckor tills man ska vara någorlunda skyddad - efter första sprutan. Dock skulle jag inte förvänta mig det efter andra sprutan. Vad hände i dessa fall då? 

    Jag kan inte svara på vad det beror på. Jag arbetar nu mycket på vårdavdelning som tar emot covidpatienter samt misstänkt covid och det är flertalet som fått bägge sprutorna. Dock är det oftast gamla eller svaga människor så jag gissar på att deras svaga immunförsvar är svaret.
    Men då vet du ju inte om det här något med vaccinationen att göra. Att gamla människor hamnar på sjukhuset mycket oftare  - det händer ju även utan pandemi. 
Svar på tråden Vågar ni vaccinera er mot covid?