Inlägg från: AndreaBD |Visa alla inlägg
  • AndreaBD

    Vågar ni vaccinera er mot covid?

    EpicF skrev 2021-05-30 09:30:06 följande:
    Kan vara att de helt enkelt inte tar till sig vaccinet på samma sätt som en yngre person. Att vaccinet då har mindre verkan.
    Det också.
  • AndreaBD
    Anonym (skyddad) skrev 2021-05-31 06:15:36 följande:
    Det finns de som testat positivt även efter 2 sprutor men de får i de absolut flesta fall ett väldigt lindrigt förlopp och kanske t.o.m. inte några symptom alls. Skyddet från sprutan verkar på två sätt. Dels skyddar den väl från smitta och dels skyddar den mycket bra från allvarlig sjukdom OM man trots allt blir smittad. 
    Absolut, det vet väl alla numera att det inte skyddar mot viruset i sig utan mest mot svår sjukdom. Men här var det någon som sa att folk som är vaccinerade hamnar på sjukhus, kanske även på IVA. Och då är det ju inte ett lindrigt förlopp.
  • AndreaBD
    EpicF skrev 2021-05-31 11:06:35 följande:
    De personerna som hamnar på iva trots fullvaccinerad har förmodligen någon form av defekt så att vaccinet går ut fortfarande eller inte ger fullvärdigt skydd. Eller att de helt enkelt har extremt otur.
    Eller så var de dåliga pga annat, inte Covid. Jag menar, de kan ju ha haft en ny covid-infektion, men de kan ju ha varit dåliga för annat. Gamla och sköra människor kan bli dåliga utan specifik anledning.
  • AndreaBD
    klyban skrev 2021-05-31 13:41:51 följande:

     


     


    Och sen kan jag tänka mig när man nödgodkänner ett vaccin som vi gjort, det är att man blir än mer vaksam på biverkningar.


     


    EpicF skrev 2021-05-30 19:52:34 följande:
    Om den inte sker med din inblandning så vet du inte ens om det sker eller hur den sker. Bra då har vi fått svar på att du inte vet ett skit om eventuella uppföljningar.

    En dem av en uppföljning för att förebygga eventuella blodproppar av vaccin kan vara att man tar prover på blodplättarba. Inte multipla blodprover. Utan blodprover på just antalet blodplättar.

     


     


     


    Men det var ju inget nödgodkännande, inte i EU. Bara England, och jag tror USA gjorde det här lite snabbare nödgodkännande. EU bestämde sig ju att köra det reguljära.
  • AndreaBD
    EpicF skrev 2021-06-08 23:56:52 följande:
    Jag svarade på en fråga. Ja, risken är relativt hög om man har benägenhet för att få blodpropp.
    Relativt högt? Dumheter! Den är betydligt högre om man tar p-piller.
  • AndreaBD
    Anonym (öh) skrev 2021-06-09 12:11:39 följande:
    Här handlar det om svåra koagulationsrubbningar och blodproppar som sätter sig i till exempel hjärnan. Blodproppar av P-piller leder mycket sällan till svår sjukdom och död, och total rubbning av koagulationsfunktionen med både proppar och blödning samtidigt finns det ingen risk att få när det gäller P-piller.
    Visserligen. Av vanliga blodproppar dör man oftast inte, av de här dör man oftast. Men ändå händer det ju väldigt sällan, det var ju en på en miljon.
  • AndreaBD
    EpicF skrev 2021-06-09 15:54:35 följande:
    Har man hög benägenhet för just blodpropp så är den lika hög vid p-piller som vaccinet, då ffa AZ. Så nej, inga dumheter.
    Nu har jag gått tillbaka tre sidor i tråden, men det är så mycket fram och tillbaka att jag inte hittar om det verkligen handlade om personlig benägenhet att få blodpropp. Så hade inte jag förstått det. Det vore ju inte heller intressant i sammanhanget. Och så kan det förstås vara.

    Men jag menade förstås att risken att få blodpropp av vaccin är lägre än den att få blodpropp av p-piller. 
  • AndreaBD
    Anonym (öh) skrev 2021-06-10 13:27:19 följande:
    Vilket inte var vad jag frågade. Varför kan du inte ta tillbaka ditt felaktiga påstående? Det är ju ingen prestigeförlust i att ha uttryckt sig felaktigt, i alla fall inte om man rättar sig. Du vill väl vara faktadriven?
    Vad bråkar du egentligen om? När det först rapporterades om det var det exakt 5 stycken  som hade fått den biverkningen - av 5 miljoner. Så varför skulle det då vara fel att säga att det var väldigt få, extremt få, eller t.o.m. en handfull? 
  • AndreaBD
    Anonym (öh) skrev 2021-06-10 13:46:51 följande:
    Jag bråkar inte, varför påstår du något sådant? Jag tycker att det är viktigt att hålla sig till fakta. Tycker inte du det? 
    Jag fattar just inte vad ni egentligen bråkar över? Det ÄR ju extremt få som har fått biverkningar, som sagt. 
  • AndreaBD
    EpicF skrev 2021-06-11 07:29:29 följande:
    Inte när det handlar om folk som har hög benägenhet att få blodpropp. Dvs de som kan få blodpropp trots att prevalensen normalt sätt, för de som INTE har hög benägenhet för blodpropp, är låg.

    Du måste förstå att det är skillnad på de som inte har benägenhet för blodpropp och för de som har det.
    Och varför tjatar du om något som inte kan ha betydelse i sammanhanget? Inte konstigt att man tolkar fel då. Om folk har anlag för blodpropp så har de det. Om det anlaget skulle spela roll  (jag vet inte om det ens är så) just när det gäller dessa speciella, sällsynta biverkningar av Astras vaccin - då får väl de som har stor benägenhet att få blodpropp få nån av dem andra vaccinen!
Svar på tråden Vågar ni vaccinera er mot covid?