• Anonym (Alfred)

    Tjejer tar visst första steget

    "fast inte med dig" ser man ofta här på forumet.

    Men hur ligger det till?

    Några säger att tjejer inte alls är för blyga att ta första steget, andra säger att det är dom visst det.

    Såhär säger en tjej: Får ta tag i blygheten och börja ta första kontakten.

    Såhär kan det se ut från killars synvinkel: Rätt tröttsamt att det i princip alltid förväntas att det är vi som tar initiativ. Det är ju ändå 2021. Tjejer är sjukt tafatta och bortskämda där, generellt sett.

    Omröstning
    Du måste logga in för att rösta eller se resultatet av omröstningen.
  • Svar på tråden Tjejer tar visst första steget
  • Anonym (Alfred)

    Sen har du killarna som har lite väl stora bollar och inbillar sig intresse, bara för att tjejen sitter nära, minns saker du sagt, skrattar åt dina skämt, retas med dig, tar dig på armen m.m. Ibland är en tjej bara glad och sällskaplig och hon vill inte åt dina bollar.

  • Anonym (Alfred)
    Saicko skrev 2021-05-11 13:22:21 följande:

    Problemet är bara att många män inte ens uppfattar det här. Istället för att tänka positivt och försöka prata med henne litegrann, så utgår han ifrån att hon inte är intresserad..


    Du har missuppfattat. Killar pratar med tjejer. Vaddå, ska man bara stå där och leka stum? Det är ofta jag pratat med tjejer som det känts bra med, kanske lite speciellt till och med, kemi kan man kalla det. Hennes ögon glittrar o allt. Men det behöver inte betyda mer än att hon gillar dig som kompis, du är en kul kille att prata med.
  • Anonym (Alfred)
    Saicko skrev 2021-05-11 14:09:52 följande:
    Jag vet inte vad jag skulle ha missuppfattat här.

    Du frågade vilka som visar intresse mest, o på det tycker jag att jag har svarat.

    Sen trodde jag inte att diskussionen handlade om människor som är upptagna redan och bara ville vara sociala. Utan om kvinnor som faktiskt är ute efter att ragga på någon.. Ute efter ett förhållande med någon eller kanske bara ville ligga.

    Eller hade jag fel där?
    Ja, såklart vi pratar om singlar. Trodde det var självskrivet.

    Du skriver: Problemet är bara att många män inte ens uppfattar det här. Istället för att tänka positivt och försöka prata med henne litegrann, så utgår han ifrån att hon inte är intresserad..

    Ett ännu större problem är att killar TROR att de uppfattar det där. 
    Vara positiv är bra, men med måtta.
    Det är bättre att utgå från att hon inte är intresserad av mer än vänskap, för det är vanligt att killar inbillar sig sånt. Många tjejer har vittnat om att killar är jobbiga bara för att de tror en massa. En tjej kan inte gilla en kille och umgås, utan att killen direkt tror nåt är på g.
    En lösning vore att tjejen är tydlig med att hon vill träffa honom. Frågar om han vill ses, föreslår nåt de kan göra tillsammans.
    Och skippa de subtila signalerna.
  • Anonym (Britta 45)

    Den största anledningen till att så många män och kvinnor misslyckas är att man gör misstaget att tro att alla fungerar på samma sätt.

    Alla är olika och har olika förutsättningar beroende på sammanhanget. Folk verkar ha slutat tänka själva och slutat använda sunt förnuft. Och man har definitivt slutat ha självinsikt. Och folk överlag har helt slutat att prata med varandra och har sen mage och gnälla över att ingenting händer.

    Ha självinsikt, spela med dom förutsättningar som finns där man befinner sig där och då i stunden, häng på rätt planhalva och för jösse namn använd intelligensen och öppna käften.

  • Anonym (Perspektiv)
    Anonym (Alfred) skrev 2021-05-11 10:28:42 följande:

    www.familjeliv.se/forum/thread/79727099-natdejting-befaster-vara-konsroller/1


    Jag(kvinna) yog initiativet till att visa intresse för min nuvarande man. Men vi hade först blivit vänner och gillade varandras sällskap väldigt mycket och jag visste vad jag ville och hoppades att han kände samma.

    Så ja; tjejer tar initiativ.

    Men om du väntar dig att du, när du går gatan fram ska bli överöst av kvinnor som tar första steget blir du nog besviken.
  • Pinnen2

    Tjejer har aldrig tagit första steget mot mig (vad jag vet, är usel på att tolka människor så jag kan teoretiskt misstagit mig) men det tror jag inte beror på att de väntar på att jag ska göra nåt utan snarare att de inte är intresserade. Vet ett par kompisar som träffat tjejen genom att hon tog första steget. Gissar att det är vanligast att män gör det men tror inte alls att tjejer bara väntar.

  • Anonym (Britta 45)
    Anonym (Ointresse) skrev 2021-05-11 17:42:06 följande:

    Varför är det bara ointressanta kvinnor som tar första steget?


    Där har vi lite pudelns kärna i frågan. Alla förväntar sig att det givetvis alltid är 10-poängarna som ska visa intresse men tyvärr är det sällan så det funkar.
  • Anonym (I)

    Jag vet inte hur tjejer / killar gör rent allmänt.

    Men varken jag eller mina tjejkompisar har problem med att ta första steget.

  • Anonym (Nej)

    Jag går inte runt och förväntar mig att killar ska initiativ. Jag kunde helt ärligt inte bry mig mindre om killar tar initiativ eller inte. Mitt liv går inte ut på att jaga män och sex. Jag klarar mig väldigt bra utan både män och sex. 

    Skulle jag råka träffa en exceptionellt intressant man så tar jag gärna initiativet. Men som sagt. Mitt liv är ingen jakt på män. Sen kan jag säga direkt att män som gnäller för att omgivningen inte kompenserar för deras sociala brister eller oförmåga att läsa av subtila signaler aldrig skulle fånga mitt intresse.   

  • Anonym (Lizzy)
    Saicko skrev 2021-05-11 13:22:21 följande:

    Jag röstade för att det är tjejer som tar initiativ oftare.

    O det finns en god förklaring till det som inte alla killar vet om än.

    Now.. Jag är kanske en 7:a på snygghets skalan.. Även om jag själv ser mig som en tolva.. Det är inget som märks via min attityd dock, för jag själv är ganska så tillbakadragen, introvert och blyg när det kommer till att socialisera.

    Däremot har jag plockat upp en del kvinnor o kan se när hon är intresserad.

    O varenda tjej jag har legat med, vilket inte är så många, men jag är nöjd o det duger för mig iaf. Så har det börjat med att det är hon som visar ett intresse för mig.. Alltså innan jag ens såg att hon var där..

    Min enda uppgift i dom fallen har varit att acceptera hennes inbjudan och ta kontakt med henne på egen hand.

    Så tjejer och killar tar båda initiativ, men sättet dom gör det på är helt annorlunda mot varandra.

    En tjej tar initiativ igenom att:

    Sätta sig vid dig ofta.

    Citera dig ibland om ni båda hänger i samma chatt.

    Försöker prata med dig. Ställer mycket frågor. Försöker göra sig sedd.

    Är ni ute på krogen, o hon står runt en massa vänner, så brukar hon ofta placera lite bort ifrån dom, bara för att du som man, ska få lättare att komma fram.

    Fipplar med håret, biter sig i läppar och tittar på dig ofta.

    Är ni många i ett rum så lyssnar hon på dig när du pratar.

    Försöker att vara där du är..

    Så jo. Många tjejer är väldigt drivande och modiga när det kommer till sånt här.

    Problemet är bara att många män inte ens uppfattar det här. Istället för att tänka positivt och försöka prata med henne litegrann, så utgår han ifrån att hon inte är intresserad..

    O dom män som gnäller om det här, gnäller på att dom inte får bli uppvaktade som om dom vore kvinnan.. Det är fan lite pinsamt o höra på ibland. Väx lite bollar och ta lite kontakt om du är intresserad. Vem vet hur många chanser du har missat på det här.


    Så som du skriver här är exakt på det sättet jag visar när jag är intresserad.

    Jag fastnar oftast för de lite blyga killarna och ska det hända något så får jag se till att det händer. Jag gillar jakten ( men det får man väl inte säga som tjej i det här jävla landet =)) )
Svar på tråden Tjejer tar visst första steget