Inlägg från: DottieHeart |Visa alla inlägg
  • DottieHeart

    Snabb viktnedgång HJÄLP

    Hjälp mig gå ner i vikt snabbt... det här med ?hälsosam? viktnedgång.. 0,5 kg i veckan, det resulterar i att det kommer ta mig över 1 år att nå mitt mål. Och det ger mig sådan ångest! Jag vill inte ha det såhär i över ett år! Jag vill inte se ut såhär över 1 år! ?Satsa på långsiktigt och hållbart? den meningen får mig att vilja spy! Jag fattar inte riktigt det här med kaloriunderskott. Och träning ger ju typ ingenting? Hur ska man hinna förbränna 1500kal? När en 2 timmars promenad förbränner typ 300kal enligt runkeepern. Det är en enda röra i hjärnan på mig.. jag vill bara snabbt komma till en stadie där jag kan va okej med vad jag ser i spegeln, så att jag sen kan hantera och lägga fokus på bra och långsiktig kost och träning . För nu bollar jag mellan naturdiet shakes och kyckling med kokt broccoli. Och det händer väääääldigt lite och väldigt sakta. Och jag tappar motivationen då, ska jag ha det såhär ångestladdat kring mat och träning föralltid..

  • Svar på tråden Snabb viktnedgång HJÄLP
  • DottieHeart
    Anonym (Ärlighet) skrev 2021-05-11 09:41:19 följande:

    Ts, du MÅSTE gå ner långsamt om det ska bli hållbart. Jojo-bantning är skadligt för kroppen och du KOMMER att gå upp lika mycket i vikt senare igen och antagligen MER.

    Det ENDA sättet är att börja ändra sina livsvanor och ta det långsamt. Ett kg i månaden kan du säkert sikta på utan problem.

    Och ett förbannat bra tips till dig: du kommer inte att gå ner i vikt av promenader. Det absolut viktigaste är att du stoppar i dig lite färre kalorier per dag än vad din kropp behöver, och styrketräning är jätteviktigt för med mer muskler förbränner du fett även när du inte tränar. Så du ska ju inte se ut som en broilerkyckling men normal träning iaf så du har en bra grund i kroppen. Och du kan absolut fortsätta med promenader, det är bra i vilket fall för grundflås och du kan också hålla på med lite cardio vid sidan av. Då får du en balans i din träning för att hålla hela kroppen i trim.

    Lycka till!


    Så det är helt omöjligt att äta och träna för en snabb viktnedgång 5-7kg/mån för att sen ändra sina vanor igen för att bibehålla vikten? 1kg i månaden skulle innebära att det skulle ta mig över 2 år.. det finns inget lycka till med det. Det är tortyr psykiskt.
Svar på tråden Snabb viktnedgång HJÄLP