Inlägg från: Anonym (disa) |Visa alla inlägg
  • Anonym (disa)

    Snabb viktnedgång HJÄLP

    Att gå ner väldigt snabbt i vikt under en längre tid är hälsofarligt. Det handlar inte nödvändigtvis om att man går upp snabbt igen, det beror helt på vad man gör när man väl nått sin målvikt. (Viktnedgången bör gå långsammare mot slutet tills den planar ut, har jag fått lära mig.) Men det tär på kroppen att tappa mycket i vikt snabbt under längre perioder. På hjärtat, t.ex. 

    Om jag var du så hade jag kontaktat vården för att få prata med läkare och dietist. Det var så jag gjorde och det fungerade bra. De hade full förståelse för att jag ville se en snabb förändring i början, och det var så vi lade upp det. Men det är individuellt vad ens kropp klarar av. 

  • Anonym (disa)
    Anonym (Det går) skrev 2021-05-11 12:48:55 följande:

    3kg/mån borde du klara utan allt för mycket problem, kaloriunderskott på 500kcal/dag, ut och rör på dig minst 60min per dag och se till att äta nyttigt, mycket grönsaker och protein.

    Funkar för mig, har tappat över 6kg och ska fortsätta en månad till för att komma i mål. Kaloriunderskott/diet ska man max köra 12 veckor. Gå sedan upp till normal kalorinivå under 4 veckor innan du påbörjar nästa 12v diet, fortsätt att röra på dig dagligen.

    Sen om du har mycket vikt att tappa så skulle jag även forska lite i periodisk fasta. Lycka till och se till att ha en långsiktig plan annars kommer bakslaget vara fruktansvärt.


    Vem har berättat för dig att man max ska köra kaloriunderskott i 12 veckor åt gången? 
Svar på tråden Snabb viktnedgång HJÄLP