Inlägg från: Anonym (H) |Visa alla inlägg
  • Anonym (H)

    Snabb viktnedgång HJÄLP

    DottieHeart skrev 2021-05-11 12:26:28 följande:

    Så det är helt omöjligt att äta och träna för en snabb viktnedgång 5-7kg/mån för att sen ändra sina vanor igen för att bibehålla vikten? 1kg i månaden skulle innebära att det skulle ta mig över 2 år.. det finns inget lycka till med det. Det är tortyr psykiskt.


    Självklart kan du gå ner snabbare. Jag gick ner 12 kg (173 cm och 94 kg fick ner till 82) på tre månader. Denna vikt höll jag sedan tills jag blev gravid och gick ner 4 kg i början av graviditeten för att sedan landa på totalt 12 kg plus. Allrså 94 kg igen som jag måste ta itu med nu.

    Hur gjorde jag. Keto diet kombinerad med 24h fasta varje dag. Har alltid tagit runt 16.000 steg per dag och ökade inte detta under de månader jag gick ner.

    Självklart kan man gå ner snabbt och sedan se till att inte återgå till gamla vanor
  • Anonym (H)
    Anonym (Annie) skrev 2021-05-11 21:05:46 följande:

    Jag gick ner tio kilo på 8 veckor. Är redan smal men valde att äta extremt lite vilket resulterade i snabb viktnedgång. Var det hållbart? Svar nej. Detta var tre år sedan och idag har jag gått upp 4 kilo av de 10 jag gick ned. Men tänker ändå berätta om hur jag gjorde.

    Jag räknade ut mitt kaloribehov. Jag googlade. Där skriver man in vikt, ålder och aktivitetsnivå och får då fram antal kalorier som kroppen förbränner varje dag. Av dessa drog jag bort så pass mycket varje dag att kroppen skulle behöva ta av sitt eget fett vilket ledde till viktnedgång. Jag åt cirka 1200 kalorier per dag. INTE mer, INTE mindre.

    Frukost: havregrynsgröt med rårörda lingon

    Mellanmål: ett äpple

    Lunch: stekt kyckling, kokta grönsaker och ris (en portion)

    Mellanmål: oftast en frukt / lite bär eller ett kokt ägg på en finncrisp

    Middag: samma som lunch

    Kvällsmat: omelett gjord på två ägg, lite hackad skinka i (typ tre skivor), lite paprika eller lite tomat

    Utöver detta gick jag 10 000 steg om dagen ungefär. Mådde inte superbra men blev extremt smal.

    Idag styrketränar jag, mår bättre och äter mer.

    Lycka till


    Fast med 4 kg viktuppgång på tre år kan man ju ändå tycka att det hållit rätt bra? Alltså du kanske ändå är mer ?lagom? smal med plus 4 kg om du nu blev extremt smal
  • Anonym (H)
    Anonym (Annie) skrev 2021-05-11 21:24:43 följande:

    Ja det gick väl helt okej, men min poäng var att om hon ska gå ner så mycket i vikt som hon beskriver så kommer hon nog må väldigt dåligt under en lång tid. Det låter som hon har mer vikt att gå ner och isåfall rekommenderar jag ingen det sättet jag använde. Det är ett ätstört beteende och det var nog därför jag började gå ner i vikt ens.

    Hon kanske kan börja tre veckor så intensivt som jag beskrev ovan, men sedan gå upp lite grann i kalorier så att hon ändå får i sig all näring hon behöver men samtidigt stabil viktnedgång.


    Som sagt. 12 kg på tre månader är fullt möjligt utan att få en ätstörning.
Svar på tråden Snabb viktnedgång HJÄLP