• Occam

    Blod i färdig kyckling?

    Det är väl helt enkelt blod, bokstavligt talat - ibland finns det rester kvar i musklerna. Och blod behåller en röd, mörkröd, brunröd eller mörkt, mörkt brun färg vid tillagning oavsett hur genomstekt det är. Vi behöver alltså här skilja mellan ordet blodigt som anger en stekningsgrad som innebär att köttsafterna är röda eller rosa, och ordet blod ... att kött med för mycket blod kvar inte är så gott, eller att ibland rent slumpmässiga

    I vilket fall, blod är inte giftigt. Så nej, utifrån din beskrivning

  • Occam

    Mitt första stycke var inte riktigt färdigt: ... inte heller är så goda är en annan sak.

  • Occam
    Occam skrev 2021-05-14 18:20:17 följande:

    Mitt första stycke var inte riktigt färdigt: ... inte heller är så goda är en annan sak.


    Suck: * rent slumpmässiga blodrester inte heller är så goda är en annan sak.
  • Occam

    Och uppenbarligen är jag för disträ för att skriva här eftersom slutsatsen inte heller var färdigskriven. Men ni fattar: blod, bokstavligt - inte så gott men inte samma sak som blodigt och inte farligt. 

Svar på tråden Blod i färdig kyckling?