Inlägg från: S23 |Visa alla inlägg
  • S23

    Mina föräldrars hund bet vår lille son

    Jag hade inte litat på att detta inte sker igen.

    Hunden vaktar maten. När vet ni vad hunden vakar nästa gång? En leksak? Hela köket? Husse och matte?

    Det betyder inte att det är fel på hunden, men jag menar att barnet och hunden inte bör befinna sig i samma rum.

    Är ni på besök så använd kompistgaller eller sätt upp

    Permanenta grindar så att barn och hund aldrig behöver vara i samma rum.

    Om ni inte gör detta så måste ni ha stenkoll på att hund och barn ALDRIG är i närheten av varandra.

    Det är många år kvar tills barnet är så pass gammalt att det går att lita på

  • S23
    Gameofthrones skrev 2021-05-20 21:27:25 följande:

    Du har bara dåliga vi var för en kan g å till attack, inget annat.

    Utan den här hunden är van vid äldre människor och inte van vid barn.

    Du vet ju inte om din 2åring har varit på hunden av ren nyfikenhet och 2vårinhar brukar inte vara "försiktiga" klappa fint, klappa lugnt och visat hur man är med hund?

    Hade det varit fin hund och varit med från början av din graviditet så hade inte hunden varit så. Och nu är det dina föräldrars hund och förväntar mig att det inte finns småbarn förutom din 2 åring.

    Fin 2 åring kanske har gjort nått så det har blivit mer hårdhänt. De vet ju du inte heller.

    Så länge du känner en osäkerhwt bland hunden kommer den känna det. Så nu måste ha en ny energi oxh ta över kontrollen. Ja det finns hundcocher. Men många är rätt dåliga och endel är duktiga på ditt jobb. Leta efter rätt person.

    I detta fall så tycker jag att dina föräldrar kunde ha sagt ngt tidigare och nu borde ha haft lite mer koll på erat barn. Barn i den åldern kan vara hårdhänta utan att mena ngt.


    Att hunden varit med från graviditet garanaterat ingenting.

    Vår hund högg efter vår tvååring för ett par år sedan. Han vaktade husse och högg helt oprovocerat mot ansiktet på barnet när barnet stod bredvid husse. Vi har inte låtit barnet göra NÅGONTING hårdhänt mot hunden någonsin.

    Ingen skada. Hunden siktade troligtvis mer för att markera för det blev inte en skråma på barnet. Men det var ett riktat hugg som som sagt var helt utan provokation annat än att hunden fick för sig att vakta husse. Utomhus dessutom okopplad. Så ingen trängd situation.

    Behöll vi hunden? Ja. Har fler incidenter skett? Nej.

    Men barn och hund får nu aldrig vistas i samma utrymme eller ens passera varandra.

    Det spelar ingen roll att hunden vuxit upp med barnet och är van. Sådant här kan ske ändå
  • S23
    hjihhih skrev 2021-05-20 21:29:47 följande:

    Vad finns det för andra farliga situationer än mat och sömn? Jag har aldrig ägt hund så jag har tyvärr inte så bra koll. Är leksaker farligt? Hundens leksaker ligger ju utspridda i alla rum och barnet vet inte skillnaden på dessa och sina egna leksaker. Vi har avstyrt när vi sett att sonen tagit hundens leksaker men det finns alltid risk att missa sånt.


    Allt beror ju helt på vad hunden vaktar.

    Har hunden visat tendens att vakta mat tidigare? Om inte så är det svårt att vara säker på att hunden inte kommer vakta även annat för barnet.

    Om hunden faktiskt vaktat mat tidigare men inget annat bör ni kunna vara trygga med att hunden heller inte vaktar annat.

    Men generellt kan ju hunden vakta leksaker, sovplats, kök, matskål, husse och matte osv.

    Enligt min mening bör barnet aldrig få gå fram till hunden själv. Hunden skall komma till barnet.

    Allt för många hundar utsätts för barn. Man tycker det är gulligt att de gosar, och så ser man egentligen tydligt att hunden är obekväm
  • S23
    hjihhih skrev 2021-05-20 21:57:47 följande:

    Det är det här som är så lurigt, för vi har aldrig sett några tydliga tendenser att vakta något alls tidigare. Hunden har ibland snabbt plockat åt sig leksaker som barnet just lekt med, men inte visat irritation som jag kunnat se. Möjligen en viss svartsjuka när sonen blir gullad med, en det kanske är besläktat? Det här med ?se mig, och helst bara mig? är ju ganska normalt hundbeteende har jag förstått, men lite extra påtagligt när det gäller just den här hunden. Men hittills har ingen haft garden uppe eftersom han (förutom utfallet mot den andre lille pojken) inte visat några tecken på att norra, visa tänderna, bitas eller något närbesläktat. Vi har ju inte heller haft anledning att hindra sonen från att leka med hunden tidigare men jag håller absolut med dig, skulle vi se att han gör dumma saker med något djur eller människa så lyfter vi undan honom.

    Det känns som om du bekräftar det jag misstänker, att det är bäst att hålla hunden och barnet helt åtskilda när vi träffar mina föräldrar. Har det hänt en gång kan det ju hända igen och risken att det uppstår en oönskad situation är för stor för att den ska vara värd potentiella konsekvenser. Har du upplevt att hunden blir ännu mer avogt inställd av en sådan lösning? Dvs att den associerar barnet till olika begränsningar?


    Att morra, visa tänder och bita är ganska sena signaler från en hund. Ofta signalerar hunden redan innan detta (många gånger signaler som inte går att uppfatta som människa).

    I erat fall kanske hunden inte signalerade innan då det gick så snabbt. Jag tycker dock att det är oroväckande att hunden faktiskt högg på riktigt direkt. Oftast markerar hundar med hugg som inte träffar.

    Det är ju svårt att veta vad denna hund varit utsatt för förut. Andra barns beteenden kan ha stor påverkan på hur hunden reagerar på er son.

    Att inte dina föräldrar eller ni uppfattat vakt tidigare gör det hela svårare (kanske vaktar hunden utan att ni märker signalerna). Att hunden plockar leksakerna på det sätt du beskriver kan absolut handla om vakt.

    Jag tänker att ni inte kommer ha förmågan att faktiskt se att hunden vaktar i tid, och kanske att hunden faktiskt inte signalerar innan.

    Vår hund hade visat tecken på att vakta husse innan denna incident jag beskrev. Det yttrade sig genom att hunden kom och lade sig på sin kudde under husses skrivbord när husse satt där och barnet gick förbi. Detta skedde ett fåtal gånger innan vår incident som alltså inföll bör jag och barnet ställde oss bredvid husse utomhus. Hunden kom sedan EFTER oss och ställde sig snett bakom, morrade och högg sedan. Ingen av oss tittade på husse och barnet stod helt stilla. Men det handlade som sagt om vakt av husse.

    Vår hund fungerar superbra när vi har honom separerad. Precis i början när han inte var van så gnällde han ibland när han inte fick vara med när vi åt.

    Detta är givetvis helt individuellt beroende på hund. Men man kan ha i åtanke att hunden faktiskt kanske tycker det är skönt att inte vara i samma rum som barnet och alla andra.

    Hunden kanske hela tiden är på sin vakt och inte vet hur den skall bete sig i situationen eller vad den kommer utsättas för. Då kan det vara skönare att få ligga u ett annat rum på sin kudde.
  • S23

    Med tanke på att dina föräldrar är så oaktsamma efter att hunden tidigare gjort utfall mot ett barn så måste du också ha med i beräkningen att de kanske inte förstår varken hundars signaler eller hur en hund fungerar.

    Att sätta ner mat på det sättet är väldigt klantigt, alldeles oavsett om hunden inte hade gjort utfall mot någon tidigare, och ännu mer korkat när den nu faktiskt gjort det.

    Jag tänker att varken du eller dina föräldrar har förmågan att läsa hunden fullt ut. (Det är inte det lättaste) och det måste du ha med i beräkningen när du kommer fram till hur du känner att ni skall göra i framtiden.

    Jag personligen skulle som sagt gardera mig och ha dem helt åtskilda. Jag anser också att det faktiskt är bra att lära ett barn på det sättet att en hund skall lämnas helt ifred.

    Detta förutsätter ju naturligtvis att hunden är okej med att vara i ett annat rum. Om inte detta går så blir det ju svårt.

    Nu har det inte kommit allt för många kommentarer om att hunden borde tas bort. Men när det gäller den frågan så t ker jag att dina föräldrar måste avgöra vad som är gör att för dem.

    Om ni träffas varannan månad i ett par dagar så är det inte rimligt att ta bort hunden bara för att de dagarna skall fungera om nu hunden inte är en risk i övrigt vilket jag uppfattar det som att den inte är.

    Vi har som sagt levt såhär i vårat eget hem i två år.

    Vår hund får mer social kontakt med oss vuxna än vad de flesta hundar får, för någon av oss är alltid hemma och det är ju inte barnet. Så antalet ?ensamma? timmar separerade från oss är garanterat mindre än vad de flesta hundar blir lämnade pga att ägarna arbetar.

  • S23
    Gameofthrones skrev 2021-05-21 09:08:20 följande:

    Du, kom inte och säg vad som är rättoch fel.  Du har inte rätt det. Ni gjorde hunden osäker och frusrationen ni hade gick ut över hunden så är det bara. 

    Jag har/haft och har Huskeys, dobermann, Pitbull,renrasig Schäfer, mm. Ingen utav de har varit så mot barn. 

    Det går och lösa så är det. Kan man inte ha djur så måste man hitta en lösning. Man kan inte leva så det är inte rättvist. Mot hunden som är familjemedlem. 

    Man ska generalisera bort och ha kontrollen över hunden. 

    TS, föräldrar har curlat hunden och låtit den bli dominant.över sin mat, man ska inte ge en hund generellt mat när den är upphetsad, den ska vara lugn. 


    Så du menar att vår hund faktiskt inte högg mot vårat barn? För det är det jag påstår. Trots att hunden varit med från innan graviditeten så högg den efter barnet.

    Vi har inte gjort vår hund osäker utan varit otroligt noggranna med hur vi hanterar VÅRAT barn och VÅR hund utifrån deras personligheter och behov.

    Det är ett misslyckande att hunden känner att han måste vakta husse. Vad detta beror på vet vi faktiskt inte.

    Det går hur bra som helst att leva ett liv där barn inte möter hund om man har förutsättningar för det.

    Vår hund är ensam MAX 4 timmar per dag. Snarare 2. Då skall tilläggas qtt hunden redan tidigare spenderat mint en timme själv ute på tomten. Så skillnaden är inte direkt stor.

    Detta är garantera mindre än vad de flesta hundar blir lämnade helt ensamma varje dag.

    Och de timmar vår hund är ?ensam? ligger han alltså i ett annat rum antingen u säng eller soffa och sover.

    Denna lösning är toppen för vår hund som aldrig behöver bli skrämd av ett barn som viftar till med en leksak eller liknande.

    Nu vaktar hunden inte vad vi vet husse längre. Alla tendenser på det försvann på en vecka efter incidenten.

    Men vi kommer aldrig kunna vara hundra säkra på att hunden inte uppvisar detta beteende igen. Och den gången kanske det faktiskt går illa.

    Så alternativet hade varit att avliva eller göra som

    Vi gjort nu.

    Det var ett själviskt beslut att inte avliva direkt vid incidenten. Men vi konstqterade snabbt att hunden trivs precis lika bra som innan.

    Oavsett hur mycket vi jobbar bort hundens vakt så kan vi inte ta risken att hunden hugger igen.

    Det är ju bra att du är så fantastik och lyckats så bra med dina hundar. Men att påstå att en hund hugger för att den inte varit med under graviditen är totalt felaktigt

    Och ja. Självklart skall man ge en hund mat när den är ifred och lugn. Jag säger inget annat heller
  • S23
    hjihhih skrev 2021-05-21 10:26:57 följande:

    Men är detta verkligen en så bra idé? Om han biter igen kanske inte pojken har samma tur. Jag offrar gärna pojkens relation till hundar till förmån för hans liv och hälsa. Han är fortfarande så liten jämfört med hunden att han fysiskt har svårt att försvara sig om något skulle hända igen.


    Jag personligen skulle se till att barnet får träffa andra hundar istället.

    Verkade han rädd efter bettet? Vårat barn blev skrämt i stunden men har trots att hon efter detta inte haft kontakt med vår hund, och heller inte närkontakt med andra hundar, utvecklat någon rädsla för hundar.

    Om du är orolig själv så tycker jag absolut inte artnamnet skall vara i samma rum som hunden. Förutsättningen är det är att både du och dina föräldrar inte är stressade då hunden kommer känna detta
  • S23
    Ignoramus skrev 2021-05-21 16:34:21 följande:

    Jag tror som sagt inte det är något fel på hunden, utan det är väldigt vanligt att hundar biter barn ?helt utan förvarning?. Vilket oftast inte är utan förvarning, man har bara missat signalerna. I en matsituation kan det vara extra klurigt om hunden har huvudet i skålen och man inte ser ögon och öron ordentligt.

    Men jag måste tillägga att jag tycker ni resonerar klokt kring hela händelsen, det är förstås väldigt olustigt när det inträffar och kanske ännu mer så när man inte är hundvan.


    Jag vill bara hålla med dig här om att jag tycker ts efter denna händelse gjort vad hon kan utifrån sin egen kunskap.

    Att skriva här och faktiskt ta till sig av det som skrivs och resonera om vilka lösningar som är bäst är absolut bra gjort av ts.
  • S23
    Ignoramus skrev 2021-05-22 12:30:38 följande:

    Skulle tro att väldigt många hundbett härstammar från att hunden ska tolerera all möjlig skit från barnen för att husse eller matte anser att den står lägst i rang och helt enkelt ska tåla det.

    Skulle tro att i princip samtliga fall av betten beror på att hunden känner sig hotad/rädd/obekväm och hade kunnat avstyras om de vuxna bara skött det hela bättre. Hunden behöver känna sig trygg och respekterad, inte vara lägst i rang.


    Här håller jag helt med dig.

    Vår hund uppvisade vakt som vi inte vet var den kommer ifrån tyvärr. Men av någon anledning anser han att husse inte kan försvara sig själv. Någon rang har inte med saken att göra.

    (Vårat barn har som sagt inte fått klappa eller gå fram till

    Hunden. Hunden har alltid kommit till barnet och barnet bara fått klappa med en förälder som håller barnets hand ovh ENBART när hunden själv vill det)
  • S23
    Törstiga tuppen skrev 2021-05-22 15:41:39 följande:

    Vi känner också ett par som bokade avlivning för sin hund eftersom den morrat åt barnet. Hunden hade ingen möjlighet att gå undan men föräldrarna ansåg att hundar ALDRIG får markera mot barn för då är den farlig.

    Mina barn växte upp med stora djur och då är det extremt viktigt att man beter sig. Att inte springa i stallet är lika viktigt som att inte springa ut på vägen, eftersom utgången kan bli lika allvarlig.


    En sak som är lite intressant är ju att du troligtvis aldrig skulle avliva något annat djur för att ha fräst/morrat/markerat/bitit/sparkat ett barn. Man kan ju fråga sig varför vi kräver så mycket av våra hundar.

    Dock förstår jag naturligtvis att man kanske inte har praktisk möjlighet att ha kvar en hund som bitit. Men själva inställningen att den aldrig får markera är väldigt

    Märklig.

    Och fenomenet att träna bort (hunsa bort?) att skälla och morra. Då riskerar man ju istället en hund som inte varnar utan istället hugger direkt
Svar på tråden Mina föräldrars hund bet vår lille son