Inlägg från: Tecum |Visa alla inlägg
  • Tecum

    Mina föräldrars hund bet vår lille son

    Ignoramus skrev 2021-05-21 16:34:21 följande:
    Jag tror som sagt inte det är något fel på hunden, utan det är väldigt vanligt att hundar biter barn helt utan förvarning. Vilket oftast inte är utan förvarning, man har bara missat signalerna. I en matsituation kan det vara extra klurigt om hunden har huvudet i skålen och man inte ser ögon och öron ordentligt.

    Men jag måste tillägga att jag tycker ni resonerar klokt kring hela händelsen, det är förstås väldigt olustigt när det inträffar och kanske ännu mer så när man inte är hundvan.
    Vår hund var väldigt snäll och tålig med barnen när de var små. Men en gång rann det över. Hunden sov på soffan och vår pojke, 3-4 år gammal, stod bredvid och grejade med honom som han gjorde ibland. Plötsligt skällde hunden till skarpt och ungen gallskrek. Vi blev livrädda, högg  han ungen? "Lufsen luggade mig" grät han. Då hade hunden varit så klok trots allt att han drog till i en hårtuss istället för att bita/nafsa i ansiktet när han inte orkade med störningen längre. Och som du säger fanns säkert signalerna innan men vi var invaggade i säkerhet då det aldrig hänt något tidigare. Vi sa visserligen alltid till när pojken var för hårdhänt, men det brukade märkas på att hunden gick ner från sovplatsen och under bordet, ett tecken på att han fått nog. Nu gick det bra och både vi och i synnerhet vår unge son fick en läxa.
    Hunden skämdes väldeliga efteråt för att han tappat humöret men han gjorde egentligen inte fel.
  • Tecum
    Törstiga tuppen skrev 2021-05-22 14:33:02 följande:
    Jag håller med dig till 100%. Sjukt att man tycker att hundar ska behöva tolerera att bli dragna i svansen och bitna i öronen utan att få försvara sig. Sedan står de och kastar sten på änder eftersom de inte fått lära sig att behandla djur med respekt. 
    Ja man måste våga säga till barn som behandlar djur illa. Det är också skillnad på en hund i en barnfamilj och en som bara träffar barn då och då. I det senare fallet måste man vara mer vaksam, det är egentligen självklart.
Svar på tråden Mina föräldrars hund bet vår lille son