Inlägg från: Freddie K |Visa alla inlägg
  • Freddie K

    Det svenska språket

    Hej!

    Jag har hört att svenska är ett av de svåraste språken att lära sig! Det beror väl lite på i vilken del av världen man bor, antar jag.

    Jag är relativt bra på svenska, men det finns många fallgropar och oskrivna regler och ibland känns det svenska språket så ologiskt. Håller ni med om det?

    I den här tråden kan ni diskutera det svenska språket.

    Håll god ton och inga påhopp, tack!


    Jag trodde jag kunde flyga, men jag hade fel.
  • Svar på tråden Det svenska språket
  • Freddie K
    Spucks skrev 2021-05-23 12:10:07 följande:

    Var har du läst att svenska ska vara ett av de svåraste språk? Visst beror det vilka språk man redan kan, om man tycker ett språk är svårt eller enkelt, eller vilken typ man är. Men samtidigt finns det ju objektiva skillnader mellan språken - om man nu tittar på germaniska språk, så är svenska ganska enkelt pga grammatiken, jämfört med tex tyska eller franska.


    Jag har läst det någonstans, kommer inte ihåg var nu. Jag vet att den tyska grammatiken är svår, men svenskan har flera ord som både låter och stavas samma, men som betyder olika saker och det kan vara svårt, tycker jag. Speciellt om man inte är så van med språket, sen märker jag att många har problem med "en" och "ett" och vad jag vet så finns inte det i det tyska språket.
    Jag trodde jag kunde flyga, men jag hade fel.
  • Freddie K
    fjanten skrev 2021-05-23 21:07:40 följande:
    Betyder ju inte att svenska är LÄTT att lära sig alltid. Min man har problem med svenska grammatiken, och då har han ändå varit här i snart 10 år. Han förstår ju allt vi säger, och kan prata svenska så gemene man förstår, men det är väldigt tydligt att framförallt grammatiken lämnar en del att önska. Hans modersmål är engelska, vilket hörs på hans uttal, och 9 av 10 personer börjar prata engelska med honom nästan direkt. Det hjälper förstås inte!
    Det är lite det jag menar att grammatiken inte alltid är det lättaste, sen beror det ju på person till person hur lätt man har att lära sig andra språk och så. .
    Man kan inte somna levande och vakna upp död!.
  • Freddie K

    En liten avstickare: Jag tycker att låneord är lite fascinerande, för för mig så är det inte låneord i den bemärkelsen utan det är ord som vi har snott och sen försvenskat. Vad ska vi göra, lämna tillbaka orden efter ett tag?


    Man kan inte somna levande och vakna upp död!.
  • Freddie K
    Embla twopointoh skrev 2021-05-26 07:41:17 följande:
    Å andra sidan, finns det någon som äger ett språk? Kan man sno något som ingen äger?
    Sant! Men språket tillhör väl alla egentligen. Men bara uttrycket "låneord", låter lite löjligt i mina öron. .
    Man kan inte somna levande och vakna upp död!.
  • Freddie K
    Embla twopointoh skrev 2021-05-26 08:13:38 följande:
    Har du en tendens att ta allt bokstavligt i andra sammanhang också?
    Jo, jag har ju det.
    Man kan inte somna levande och vakna upp död!.
Svar på tråden Det svenska språket