Inlägg från: Jemp |Visa alla inlägg
  • Jemp

    Klarar sig en katt själv, från att vara van vid vid en annan katt?

    1. Kastrera

    2. Feliway

    3. Hur arbetar du för att göra katten tryggare? Tamare?

    4. Sen är ju frågan om det är rädsla som får katten att må dåligt (möjligt om det är så att hon bokstavligen ligger under soffan så fort du är hemma) eller om hon bara är skygg men mår bra.

    Många katter klarar sig fint när kompisen försvinner. Andra gör det inte utan vill ha en ny kompis. Men framförallt är det ju vansinnigt oansvarigt att inte försöka förbättra situationen först. Att kastrera är varken dyrt eller ansträngande.

    Det lär knappast bero på inavel (om nu det spelar roll).

  • Jemp
    robbanc skrev 2021-05-30 00:01:07 följande:

     

    Vet inte om kastrering hjälper i det stora hela. Kastrering hjälpte ju uppenbarligen löpet för modern då hon överlag blivit lugnare och gosigare. 

    Men det är just beteendet på den lilla katten som är oroväckande. Asså beteendet har inte förbättrats på över ett år sedan jag tog över henne och modern. 

    Ibland kan hon ligga i soffan och "chilla" och man kan sätta sig på ena sidan utan att hon gör något, men oftast kan man knappt gå in i rummet innan hon flyger under.

    Jag tror modern kommer klara sig fint utan dottern, men vill mest höra hur folk haft det med ett kattpar som blir en. Har varit uppvuxen med katt hela livet som bara varit ensamkatter.

    Har försökt allt jag kan för att förbättra hennes och min situation...


    Du skrev att största problemen är under löp och att du inte vill kosta på henne det. Det är säkerligen därför+att det ofta hjälper många problem, som gör att du får sån kritik, för du har ju inte gjort allt.
Svar på tråden Klarar sig en katt själv, från att vara van vid vid en annan katt?