Inlägg från: Jemp |Visa alla inlägg
  • Jemp

    Hur få valp att förstå ett förbud?

    Valpar bits. Ignorera så kommer det ge sig. Erbjud mycket att tugga på.

    Ja, det är en så liten valp så ni ställer för höga krav.

    Att hon bits när ni tar ner henne låter som att hon tar det som en lek. Sätt att staket ifrån bordet, lär in "gå och lägg dig" (det tar också tid) så hon lär sig att eran matstund=ligga en bit bort. Mata inte från bordet.

    Ni måste passivitetsträna hunden. Givetvis är det inte kul att ligga still, ännu mindre än bit bort från sin familj. Var inte så långt bort att hon blir orolig, beröm så fort hon är lugn.

    Självklart är det värt tiden att uppfostra hunden. Att lyssna utan godis kommer i vardagen med tiden (vi pratar månader) men det hänger ju givetvis på att hunden emellanåt blir belönad så den fortsätter tjäna på att lyssna/lyda.

  • Jemp
    MeAndBaby skrev 2021-05-26 14:40:27 följande:

    Nej självklart matar vi inte från bordet. Vi måste ju ta ner henne när hon kommer upp med huvudet i bordshöjd så hon praktiskt taget skulle kunna nappa åt sig något, det går ju inte att ignorera bort det beteendet.


    Varför måste ni det?
  • Jemp

    Jag förstår inte det där med leksak och en sekund?

    Triggar den? Eller menar du att hon slutar bry sig om just leksaken? Hur hanterar ni när hon bits?

    Hur leker ni med hunden? Aktiverar? Hur tränar ni hantering? Passivitet? I vilka sammanhang bits hon (eller när bits hon inte, om det är enklare?)

    Snart tappar hon tänderna, de nya är inte i närheten av lika vassa.

  • Jemp
    Aniiee skrev 2021-05-26 17:50:06 följande:

    Alltså, jag kan håll amed om det, däremot så är hon kanske lite väl liten att ha ute en hel dag i skogen och träna spår med. Ni verkar ha väldigt bråttom med denna stackars lilla hundvalp.


    Det är inte ts...
Svar på tråden Hur få valp att förstå ett förbud?