• StilaM

    Varför ser folk inte igenom Change?

    Change marknadsför sig som ett underklädesföretag för alla. I själva verket har de hittepå-storlekar med modeller av låg kvalitet.

    I alla andra BH-märken har jag 75G (brittisk kupnorm) eller 75 I (svensk kupnorm). På Change behöver jag 65 runt ryggen och M-kupa, vilket sällan finns. Det spelar iofs ingen roll eftersom deras BH:ar har så undermålig konstruktion att stödet är obefintligt.

    Jag tycker att det är så tragiskt att människor tror sig hitta rätt BH-storlek via deras låtsasmätningar och lägger pengar på BH:ar av usel kvalitet. Klarar folk sig inte bättre som vuxna? Värst är det om kvinnor med min storlek köper deras skräp, och drar på sig nack- och ryggproblem till följd av uselt byststöd.

    Vilka är ni som går på Changes marknadsföring? Har ni någonsin gått till en riktig underklädesbutik och tagit era mått? (Inte kritisk, bara nyfiken)

  • Svar på tråden Varför ser folk inte igenom Change?
  • Bärryhosch

    Jag tycker Change är grymt bra och köper alla mina bh:ar och bikinis därifrån. Jag har väldigt smal midja och hyfsat stor byst och deras bh:ar är de enda som passar mig. Hög kvalitet är det också, så nix, jag håller inte med om något du skriver tyvärr. :)

    Mvh/ 65F

  • Kiyah

    Jag handlade en del på change förr, och va alltid nöjd med både bemötande och mina köp. haft bhar därifrån som hållit i flera år trots nästintill dagligt användande så jag känner inte alls igen mig i det du skriver. Utprovade storlekar där har även stämt i andra butiker i samma bh-modell, annars kan jag behöva justera litegrann, men så är det alltid

  • Anotherone

    Jag är inte imponerad alls. Jag hade väldigt stor byst innan, HH-kupa, men gjorde en förminskning för ca 10 år sedan.
    Och jag blev jätteglad när Change öppnade för jag tänkte att nu skulle man få ett större utbud än vad de vanliga kedjorna erbjuder. Men jag upplevde att det var dålig kvalitet och framför allt så räcker det inte att göra en "vanlig bh fast i större storlek" när man kommer över en viss storlek på byst. Du behöver ha 3 hyskor baktill, du behöver ha ett tyg med bra stadga, breda axelband etc. 

    Mitt favoritmärke är Freya/Footprints. De fanns då hos välsorterade butiker och kostade därefter. Men det var så kul att äntligen hitta ett märke som funkade OCH som sålde badkläder! Jag hittade ett par favoritmodeller som återkom årligen med nya färger så då gick det alldeles utmärkt att beställa från tex England där priserna var lägre.
    Freya UK | Freya Bras, Lingerie & Swimwear up to a K Cup (freyalingerie.com)

    Idag har jag D-kupa så problemet är löst på det sättet och jag kan köpa underkläder på tex. Lindex utan problem.

  • Åsa

    Jag tycker du jämför äpplen och päron. Nej, Change-modellerna är inte av samma kvalitet som säg Primadonna eller Elomi men inte alla vare sig behöver eller vill/kan betala för den kvalitetsskillnaden. Fortfarande är Change (som jag själv aldrig upplevt som särskilt hypat) ett stort lyft (sic) för den kvinna som kommer från 150-kronorsstället på HM.
    Gäller resonemanget bara bh (som förvisso gör mycket för hållning och rygg om man har sådana problem) eller tänker du likadant runt andra kläder (varför köpa  ylletröja på MQ i stället för en i bättre kvalitet på Edursdotter eller Soft Goat, typ (DÄR kan man snacka hype btw). 

    Bra kvalitet är för den delen ingen garanti för att något är bra för en enskild kvinna och inte alla specialbutiksanställda är automatiskt bra. Själv fick jag t ex ett permanent tryckmärke över revbenen efter användning en (1) dag av en Freya-modell jag köpte mot bättre vetande när en butiksanställd rekommenderade mig den, och här och var varit med om anställda som velat sälja på mig bh i fel storlek (ökat bandstorleken i stället för att bara säga att de tyvärr inte har rätt kupstorlek och liknande).

  • Tusselina

    Det Change har jämfört med många andra märken i större storlekar är mindre byglar och mer av storleken i tyget vilket jag behöver då min bröstkorg inte är så bred så att kuporna gärna går in under armarna eller att bygeln är so djupt U att den sticker upp i armhålan. 
    Kanske inte är super kvalitet men har en hel del som använts väl i alla fall 6 år utan att de gått sönder även om de behöver bytas ut nu pga knäppningen. 

    Sen finns varierar det ju ganska mycket mellan modellerna hur de sitter och hur mycket support, de modeller som går högre upp i bandvidd brukar ha mer stöd än de som inte gör det (så har man byst som behöver mycket stöd kan det vara en idé att välja en modell som går högre i band även om man själv inte alls behöver det, de som inte går högre än säg 75 runt om brukar vara betydligt "flimsigare" även om de går högt i kupa. 

    Vet inte vad det är att "se igenom", de har ju betydligt bredare storleksutbud än säg Lindex som velat marknadsföra sig att ha för "alla bröst" till och från genom åren mer eller mindre enträget. Men visst är det värt att notera att man oftast behöver mindre bandvidd och större kupa i deras än många andra märken, av någon anledning har ett antal personer på i alla fall FL trott att deras är den som är "rätt" medans det snarare är de som sticker ut.
    Tycker de ligger lite högt i pris och undviker att köpa till ordinarie pris men det finns ju oftast kampanjer etc.
    Mest synd att några av mina favoritmodeller som jag skulle vilja ha fler av inte längre finns. 
    De har definitivt större storleksutbud jämfört när jag först handlade av dem (eller ja min första change bh köpte jag i en vanlig privat icke-kedje butik 2005 så vet inget om utbudet då bara att den hade jag kvar i 10 år medans den andra jag köpte samtidigt som kostade mer var oerhört mycket sämre och knappt blev använd alls) runt 2009 i renodlad changebutik, den satt fantastiskt och önskar att den fanns kvar, men var också den enda jag haft med dålig kvalitet där byglarna tyvärr kröp ut. 

  • Lillarapunzel

    Känner inte heller alls igen mig i den beskrivning TS ger. Absolut att det kan skifta en kupstorlek +/- men inte att Change skulle ha så avvikande storlekar. För mig som har smal bröstkorg och lite större kupa är Change nästan det enda alternativet om jag inte vill bli totalt ruinerad.


    /65H i BH-storlek.

  • Kusinen

    De har ju ett eget storlekssystem och orsaken till det är väl enligt de själva i alla fall att de då har fler storlekar än normalt. Men har svårt at se det som ett problem så länge man vet om det och vet att ens storlek där är något annorlunda än på de flesta andra ställen. BH är ju ändå i regel något man provar innan man köper så har svårt att se det som ett praktiskt problem.

Svar på tråden Varför ser folk inte igenom Change?