• Janni91

    Vi som försökt en längre tid - första barnet

    Tildasafira skrev 2021-09-11 10:29:00 följande:

    Tack gänget för alla fina tips till att distrahera mig! Det hjälper så enormt<3

    Idag på bim testade jag dock igen och plussen är svagare, som vanligt! Ställer mig mentalt in på ett missfall nu i dagarna. Vet inte hur jag ska orka fortsätta detta framåt. Behöver nog en paus från allt då mitt hjärta går i tusen bitar varje gång. Jag uppdaterar om hur det går, men sen kommer jag kanske ta en liten paus härifrån <3 hejar självklart på er alla i mina tankar!


    Åh, det gör så ont att läsa detta Tilda! </3 Hoppades så att det skulle gå vägen denna gången, finner inga ord. Jag förstår absolut om du vill ta en paus härifrån. Skickar en massa styrkekramar till dig, ta hand om dig <3 
  • Janni91

    Tar ni ofta graviditetstest? Jag har nog bara tagit ett test på nästan ett år. Testade mycket i början men blev så besviken när det inte var något så nu känns det typ ångestladdat av tanken på att ta ett test så jag gör det helst inte. Tänkte dock testa denna månaden då det är första gången jag går på Cyclogest och om jag är gravid så tänkte jag trappa ned och om det är negativt tänkte jag sluta direkt. Är på ÄL+12 idag och har aldrig kommit så långt men har inte vågat ta något test än, imorgon kanske..

    Hoppas ni har en fin helg <3 

  • Janni91
    Steeph skrev 2021-09-12 09:57:22 följande:
    Åh vad spännande, håller verkligen tummarna för dig att det blir ett stort fint plus

    Jag har bara tagit gravtest kanske 3-4 ggr under det senaste året. Går annars efter min tempkurva och börjar tempen sjunka vid dag 12-13 så tar jag inget test. Förra cykeln tog jag ett då min temp låg högt på 37.10 på äl+15 men sen äl+16 sjönk den och mensen tittade fram sent på kvällen. Jag kommer att ta ett testa tidigt denna cykeln i och med att det är sista cykeln innan jag börjar med sprutor.
    Tack snälla! :) Det hade ju varit helt underbart, har aldrig plussat i hela mitt liv..Jag tempar någon gång ibland, idag gjorde jag det för jag vaknade tidigt och kände mig så svettig, vilket jag inte brukar göra :P  

    Oj, förstår om du blev hoppfull förra cykeln :/ Okej, det förstår jag då, hade ju varit superkul om du plussade då istället! :) Jag tänkte boka in tid för IVF nästa vecka om det inte blir något nu, känns ju ändå skönt att ha det inplanerat tänker jag. Stort lycka till!!
  • Janni91
    hellow0rld skrev 2021-09-12 16:27:29 följande:
    Tycker också det är extremt ångestladdat med tester så jag har slutat. Den vackra dagen när jag gått över BIM? så kan jag testa. Har regelbunden mens också, händer aldrig att mensen är sen, så känns onödigt att testa och bli ledsen i onödan <3
    Okej, jag förstår. Det låter bra, så tänker jag också. Det har inte varit aktuellt för mig att ta några tester för jag får spottings varje månad och då vet jag att det är kört. Men nu har jag inte det, men det är ju bara pga progesteronet.. <3 
  • Janni91
    Majsan187 skrev 2021-09-12 18:50:41 följande:
    Har du fått progesteron utskrivet av läkare? Jag har också alltid spotting precis innan jag får min mens, har det minskat/försvunnit för dig av progesteronet? Jag har gjort ett test på mitt progesteron som de sa var bra men tycker ändå jag har mycket av symtomen på just progesteronbrist.
    Ja, jag har också symptom på lågt progesteron men de tyckte också att mitt var normalt. Men jag tänker att det omöjligt kan vara optimalt om jag har en lutealfas på 10-11 dagar och spottings så jag gick till en annan klinik och bad om en second opinion. De skrev då ut Cyclogest till mig och jag känner mig mycket mer balanserad och är på ÄL+12 utan spottings eller mental breakdowns så det säger väl ganska mycket? Jag blir lite irriterad över att få diagnosen oförklarligt barnlös när både sköldkörteln och progesteronet inte är optimalt..
  • Janni91
    Majsan187 skrev 2021-09-12 19:57:59 följande:
    Men vad skönt att höra! Jag känner mig extremt obalanserad, inte minst känslomässigt från ägglossning till mens men tycker det är så svårt att ?stå emot? läkare när de säger att det är normalt. Jag har bara läst om lutinus innan, är detta något liknade?
    Fy, känner verkligen igen det och det är så jobbigt! :( Är ett känslomässigt vrak varje månad. Jag tycker också det är svårt, satt mest och grät på mötet och frågade om de verkligen inte kunde göra något för oss förutom att skicka remiss för IVF så vi kan få starta om ett jävla år pga långa väntetider. Hade lite mer kött på benen inför min second opinion då jag hade läst på mycket och då var det lite lättare att ifrågasätta. Jag har också bara läst om lutinus och jag antar att de är väldigt lika, vet inte vad skillnaden är. 
  • Janni91
    Majsan187 skrev 2021-09-13 13:14:49 följande:

    Är så orolig idag, för en vecka sen så sa de att mitt hcg var nere på 120 efter att ha höjts efter missfallet konstigt nog, de har tittat på 2 vul och tagit prov för att de misstänkte utomkveds. Idag testade jag själv med ett digitalt test för att se när det visar ej gravid så att jag kan få ägglossning och försöka igen. Visar fortfarande 2-3 veckor fast jag började blöda för tre veckor sen nu :( vill bara att allt ska vara ute så att man kan börja om med att försöka. Läst att det kan ta 9 veckor till hcg försvinner men det kan väl inte vara aktuellt när jag fick missfall typ två dagar efter plus. Tidigare missfall har alltid gravtest visat negativt direkt typ. Vet att ingen här har svar men behövde bara skriva av mig lite. Orkar inte att det ska vara något som krånglar så att inte ens missfallet går som det ska :(


    Jag har ingen som helst erfarenhet av detta så har inga råd att ge. Men jag beklagar verkligen och jag kan tänka mig att det är fruktansvärt att gå igenom missfall och dessutom att det tar sån tid, måste vara hemskt. Skickar en stor styrkekram till dig Majsan!
  • Janni91

    Ni som har erfarenhet av "progesteron" som Lutinus och Cyclogest, när kom er mens efter ni slutat ta dem? Jag tog sista i söndags på morgonen och mensen har inte kommit än, inte ens lite rosa eller brunt. Idag är jag på ÄL+14 och i vanliga fall får jag mensen senast 11 dagar efter ÄL med spottings innan. Igår på morgonen kissade jag 05:00 och sen kissade jag igen 07:00 och tog ett negativt graviditetstest då. Hade inget "testa tidigt" men det borde ju ändå visat något svagt tänker jag så är ju inte gravid. Trodde mensen skulle komma igång ganska snabbt efter avslutad kur.

  • Janni91
    Gulgja skrev 2021-09-14 09:05:48 följande:
    Min mens kommer alltid 2 heldagar efter sista progestoron tabletten. Så det borde komma idag senast imorgon. Om inte så ta ett till test <3
    Tack så mycket för ditt svar! :) Ja, då borde den komma när som för det har gått över 2 dygn sedan sista tabletten nu. Jag är liksom liite hoppfull så länge jag inte börjat blöda eller få spottings även om det är osannolikt. Avvaktar någon dag till och tar ett test om det inte kommer igång <3 
  • Janni91
    Gulgja skrev 2021-09-14 10:51:56 följande:
    Ja det låter som en bra idé! Detta var min första månad utan Letrozol och progestoron tabletter, tro fan att spottingsen började på CD 13. Fick ÄL på CD 11. Man blir galen. Men men. Inväntar IVF remissen ska bli besvärad så jag försöker hålla mitt humör uppe.
    Nä, så jäkla irriterande!! Vet verkligen hur det känns...Åh, hoppas den blir besvarad inom kort så ni kan komma igång snart då! Vi hade tänkt betala för IVF pga sjuka väntetider i Göteborg men nu kommer vi nog skicka en egenremiss till Malmö istället. Denna eviga väntan gör en verkligen galen...Hur länge har du testat med Letrozol och progesterontabletter?
Svar på tråden Vi som försökt en längre tid - första barnet