• MalinJ

    Vi som försökt en längre tid - första barnet

    Mathilda, uvi är det inte för jag vet tyvärr hur det är då jagvhaft problem med det sen yngre dar, får dessutom alltid ont vid uvi.

    Nu springer jag bara på toa hela tiden, varför jag tänker på diabetes tex är för att det är ett tecken till just det, man kissar mera.
    Jag ska kontakta VC, nu är det fler som är på mig för dom märker som sagt hur jag springer.

    Molandet är mer i tjejmagen, det var nog helt enkelt en rejäl äl jag fick säkert som jag kände av längre än jag brukar. För idag har det typ inte varit något. Iaf inte nu på eftermiddagen.

    Min kompis har en diabetes mätare hemma sen hon fick graviditetsdiabetes så hon sa att jag får prova den och se hur mina värden ligger när jag kommer dit. Ska dit nästa vecka. Om jag inte får en tid innan då. 


    Jag dricker nog den mängd man ska göra per dag 1,5-2l iaf, vatten.
    Det blir nog bra :) tack för omtanken 

  • MalinJ

    Idag har jag fått ringa VC pga smärtor på höger sida, hade dom igår också samt någon mer dag. Får så ont så jag knappt kan gå och det drar sig bak mot ryggen också.

    Så en kompis som Är undersköterska sa pt mig och ringa nu, hon sa att det kan vara njuren som krånglar för då kan man också kissa mycket. 


    Men iaf så fanns det inga tider så skrev på 1177 istället. Så får vi se vad händer och sker. 
    Så jävla kul mitt i allt! Orkar inte mer problem. 


    Men utom det så ligger jag kvar stadigt på samma temp men jag tror att den ev hade kunnat vara lite högre också, var upp och sprang 3ggr i morse innan klockan ringde då kattj*äveln hittade lekkulorna i min stora blomma, superkul tyckte hon på parkettgolvet. Herregud! Usch!

    Men lyckades somna om och en timma efter rkngde klockan. Så ah. Men det är väl kanske bra att den fortsätter ligga där, den kan stanna där lr gå lite högre 🙄🤣

  • MalinJ
    Melsson skrev 2023-02-23 15:58:48 följande:

    Åh hoppas det inte är njurbäckeninflammation, det hade jag en gång är inte kul - men man blir snabbt bra igen med medicin iaf! Hoppas du får hjälp snart <3


    Jag har ingen aning om vad det är men ont har jag och ikväll var det så pass så jag nästan vad min sambo köra mig till akuten. Men jag tog en varm dusch, släppte några tårar och ligger nu nerbäddad.

    Jag ska jobba imorgon också, spännande! 


    Tack så mycket! Har inte sagt till min sambo förens igår att jag hade ont och idag sa jag att jag haft ont fler dagar denna veckan då sa han det men varför har du inte sagt något eller ringt för den delen. 


    Tjaa, jag tänkte att jag kanske inbillat mig och att det inte är så farligt 🙈 och att det kommer gå över .

  • MalinJ

    Hallå på er 😃
    Hoppas allt är bra med er?

    Hur ligger landet till för er?

    Här hos mig blev det beslutat igår sen eftermiddag att jag skulle åka in till jourmottagning efter rekommendation från vårdcentralen här hos mig.
    Men istället så har det varit lugnare hos mig nu med den smärtan. Så har inte varit iväg.

    Men vakna givetvis med ond hals och lite halvsnorig näsa, så vi får se vad som händer där. Känner mig inte sjuk iaf så kanske bara något som hälsar på 🙄

    Idag har jag haft vattnigt/lotion sekret på morgonen precis som igår men som sen går över till lite mer krämigt. Haft en del molande värk också, nästan snarlika mensvärk. Betydligt mer ömma bröst.

    Min temp den ligger ganska rakt så tror inte det tagit sig denna gången heller. Nog för att jag fick ömma bröst från äl+6 vid min graviditet sist men tror mer att kroppen kanske börjar komma tillbaka till sitt, har ju inte haft såhär ömma bröst sen graviditeten. 


    Men jag fortsätter hoppas, det är det man kan göra 🤣
    Känns avslångt till nästa vecka, 8-9 dagar kvar till ev mens. Och just då är jag dessutom bortrest. 

    Jag ska till min bästa kompis och skulle det ev ta sig så skulle jag vara beräknad ungefär med 1år efter hennes bebis föddes. Det hade varit så jäkla sjukt alltså. Men också kul!

    Men får nog fortsätta drömma lite där 🤣
    Här kommer min graf, skittråkig haha


  • MalinJ
    Teriz skrev 2023-02-25 17:13:01 följande:

    Skönt för dig att det känns bättre med den smärtan .. men hoppas du ändå kan få kolla upp det. 


    Jag börjar oxå känna mig snorig? är på besök hos min 2 åriga brorsdotter så kanske är dom bacillerna. Eller så brukar jag ju alltid känna såhär dom andra gångerna jag plussat? vem vet men tänker på det. Dessutom har jag vart lite obalans och nästan åksjuk/illamående när vi åkt bil. 


    Jag och sambon ska ta ett test tsm på måndag när jag är hemma igen. Hoppas så men innerst inne tror jag att jag bara får för mig. Är på ÄL +8 idag  


    Herregud, såg nu att det blev en hel historia som jag skrev. Ber om ursäkt för det 🙈 

    Du, så var jag vid min graviditet, halvsnorig i början. Så nog hoppas man lite då.
    Jag håller iaf tummarna för att det är så för dig och att testet visar positivt för dig på måndag, eller för er givetvis! 


    Minns inte hur det var men tempar du Också? 

  • MalinJ
    Teriz skrev 2023-02-25 18:33:11 följande:

    Haha det är bara roligt att läsa! Blir ju mest samma snack om äl mm så det är kul att få läsa om allt runt om kring. 


    Nej jag tempar inte? jag kollar med cb ägglossningstest och lyckats pricka in äl dom flesta gångerna, har blivit gravid 3ggr men alla slutar i missfall. 
    Så även om jag får ett plus nu / framöver så vågar jag inte bli glad på en gång tror jag. 


    Okej, ja men då är jag med.
    Ja jag vet tyvärr hur det är med missfall :( 

    Lite lika för mig, hade ett tidigt missfall (kemiskt) innan min graviditet som slutade med abort då det var missfall med men som inte ville avsluta sig själv, gick så långt som till v10 då aborten gjordes för dom ville vara säkra att det inte var något dom missat med tanke på mina kraftiga graviditetshormoner och symtom.

    Sen tror jag att jag fick ett kemiskt i december också, hade svaga positiva sträck 3 dagar i rad på gravtest för att sen bli blankt. Men lite oklart.

    Nu går man mellan hopp och förtvivlan, man vågar inte riktigt hoppas men denna gången gör jag det verkligen. Vill fan att det ska bli ens tur snart. 


     

  • MalinJ
    Teriz skrev 2023-02-25 22:56:32 följande:

    Det är så vanligt det vi går igenom  Ändå hade jag aldrig tänkt tanken innan jag först blev gravid. Bara tog det för givet typ. 


    Blir svårt att inte tänka på de när bim närmar sig men då kanske de kan va skönt att du ska resa bort, tänka på annat? Så har jag kännt denna helgen när jag är bortrest. 


    Ja men precis, det är inte roligt alls. Man tror det ska gå bättre. Men det är fan svårt och blir så avis på folk som får till det på första försöket. 


    Ja det ska bli skönt och komma bort och släppa allt. Dagen jag ska hem är min bimdag tror jag, om jag minns rätt. Så vi får se hur allt går. 

  • MalinJ
    Mathilda88 skrev 2023-02-25 23:44:30 följande:

    Ja det är svårt att inte bli avis när andra blir gravida direkt. Försökt börja vända på det och uppskatta att de inte hamna och trängs i vår IVF-kö iallafall 😅?! 


    Låter tacksamt med ngt sådant som kan hjälpa till att skingra tankarna lite!

    Här kommer min första tempkurva, vet egentligen inte om den är värd någonting med tanke på att jag varit så sjuk och smärtpåverkad  och knaprat både Alvedon och Ipren senaste 2 veckorna? Kan kanske ändå vara lite intressant att jämför med framtida tempkurvor. 


     


    Åh nej vad jobbigt och ligga sjuk och så typiskt i din första tempkurva :( tempar du munnen eller?

    Hoppas du mår bättre?
  • MalinJ
    Mathilda88 skrev 2023-02-26 13:47:32 följande:

    Tack 💞 Nej jag tempar i örat med en helt vanlig örontermometer, har ni någon speciell termometer? Ser många uppger två decimaler 🤔. 


    Ja tack jag är bättre idag äntligen 🙏 2 veckor senare? Inte hundra återställd än men dubbla kurer antibiotika verkar ha gjort susen och nu ska bara kroppen återhämta sig.


    Ja man ska använda en med två decimaler och sen i munnen eller där nere för och få rätt mätning. 


    Men vad skönt och höra, aldrig kul och vara sjuk. Usch!
    Men åh har du varit så dålig så du fått massa antibiotika också, stackare ❤️

  • MalinJ

    Ser att jag glömt slänga in min graf, den ligger ganska stadigt fortfarande även om den rör sig sakta neråt.

    För övrigt så ont i mina bröst, senast jag hade såhär var när jag var gravid. Så man kan alltid hoppas eller så är det för att kroppen äntligen kommit ifatt och att det är mitt vanliga tecken på att äl varit och att mens kommer komma sen. 


Svar på tråden Vi som försökt en längre tid - första barnet