• Melsson

    Vi som försökt en längre tid - första barnet

    Myran1234 skrev 2023-06-12 19:37:42 följande:
    Ja, sommaren ser verkligen ut bli fin. Så härligt 😀

    Jag är bara på RD4 idag, tiden går såååå sakta. 🤣 Antar det är förtidigt att känna något. Har bara haft lite molande värk efter äggplocket annars inget alls. Testdag är 21 juni men jag skulle nog tro att mensen hinner komma innan dess. Vi fick veta idag att vi fick ett ägg till frysen så det kändes skönt 🥰

    Nej jag tror inte det är farligt, men eftersom man inte kan säga säkert så tycker jag det känns dumt att chansa. Då börjar jag istället om med tabletterna när mensen kommer. ☺️
    Ja dock önskar man ju lite regn nu för stackars bönder och djur etc...Men solen är efterlängtad! 

    Åhh jaa förstår det, snacka om nedräkning deluxe nu då! Kommer du tjuvtesta något innnan? :P Tar du progestoron nu? Dom skjuter ju ofta upp mensen också. Skönt att veta att det finns ett ägg i frysen, det är ju jätteskönt att veta, kan ni känna er lite lugnare iaf :) 

    Smart, så svårt sånt där!! Samtidigt om man vill att det ska vara bra för äggen så vill man kanske ta det hela tiden? Får se hur jag gör när jag väl lyckats beställa rätt sort hehe
  • Melsson
    Mathilda88 skrev 2023-06-13 23:41:00 följande:
    Haha ja det stämmer! Nej jobbar inte med fertilitet eller barn i dagsläget, men ja kanske får bli ens nästa inriktning - om det här går vägen. Annars blir det jobbigt. Drömde om att bli barnmorska redan för 13 år sedan när jag pluggade, men var så kul som vanlig ssk att man fortsatt i 10 år. Haha lite annat yrke!
    Låter klokt, hoppas den rullar på snabbt! Precis, passa på med sånt! 
    Den har gått helt åt helvete... Började ta ÄL-test i måndags förra veckan på CD11 (brukar ha ÄL på CD12-13). Hade LH-höjning på CD11 - och har fortfarande idag på CD19! Hade peak i söndags med positivt test, men det vägrar ju att sluta... Även haft låg ÄL-temp sen mensen slutade med enbart enstaka dagar med mer normal temp. Så missar en tur innan sommaren, det blir i augusti istället. Ska passa på att njuta av saker som jag missat annars om vi kört igång nu i juni/juli som ridning, träning och Falsterbo. 

    Så intressant! Va underbart att behandlingen fugerade så bra! Fascinerande att det inte var PCO trots allt då... Vad har du i AMH? Jasså! Vad har han fått för medicin för det? Jag fyller 35 nu i juli, sambon 46 - också i juli. 

    Baserat på boken skulle jag tyvärr säga att nej den kan du få svårt att få resultat utav då jag läste på och såg att de innehåller Ubiqinon. Hittar du ngn med 100mg Ubiqinol så är det bra grejer! Alternativt PharmaNords Q10, det är visserligen Ubiqinon men de har lyckats lösa problemet med upptaget och omvandlingen till aktiv form i kroppen. 
    Nej har du inte PCO så bör man inte ta det längre enligt studierna {#emotions_dlg.flower}
    Bara peppra på! Bara roligt att svara på det jag har läst till mig hittills Hjärta
    Ja skönt som sjuksyrra att kunna välja på lite olika karriärsval om man skulle vilja det om inte annat! Att jobba som barnmorska verkar ju så spännande, dom får vara med om mycket! Haha ja inte direkt sjuksyrra här hehe :P Men det är väldigt intressant att läsa på lite men är svårt med! 

    Åh vad segt för dig...Hade dom förvarnat innan om att cykeln efter kan bli lite konstig på grund av alla hormoner osv? Känns ju som att kroppen kan bli rejält påverkad? Jag håller alla tummar jag kan för att mensen hinner komma i tid, men om den inte gör det så verkar det ju som att du har en bra sommar framför dig <3 Är hästen fortfarande utlånad? Jag har ju bara min på foder men börjar faktiskt vackla hur jag ska göra i höst, det börjar bli så himla dyrt allting :( 

    Ja jättekonstigt förstår inte riktigt själv, har dock ätit inositol på eget bevåg så vet inte om det har påverkat till det positiva? Kör denna månad utan inositol som ett "test" så ska se om jag får utslag på stickorna till helgen, har beräknad ÄL lördag så började testa igår! 

    Jag hade 9,6 pmol/L (AMH) 10,0 IE/L (FSH) och 4,7 IE/L (LH).. Han fick någon slags acetylcystein (stavning osäkert hahaha) som tydligen används för slemhosta osv annars? Men som tydligen ska funka på simmarna med :P 

    Har du nåt tips på någon bra q10? Satt och googlade igår men är svårt hitta någon bra (och billig hehe, sjukt vad dyra dom var!)

    Åh vad bra, tack för all hjälp den är guld värd <3 
  • Melsson
    MalinJ skrev 2023-06-15 20:08:24 följande:

    Hallå gänget!

    Länge sen för min del och en hel del nya ser jag, kul!

    Jag vill börja med och säga till Vickan att det verkligen är
    tråkigt att det inte gick för er denna gången och att ni får lov och vänta på nästa. Men det kanske är då det händer ❤️

    Melsson, ang Q10 så kan man äta det hela tiden för läser man på en del om just det så börjar det inte ?verka? fören efter ca 2-3 månader om jag vill minnas. Men man kan mellan mens och äl äta större dos. 


     


    Åh har tänkt på dig Malin. Hur har allt gått? Har ni fått någon återkoppling från kliniken än? <3
  • Melsson
    Mathilda88 skrev 2023-06-15 20:18:36 följande:
    Nej inte direkt, inte mer än att första mensen är en bortfallsblödning av alla hormoner, men hört ngn annan som nämnt att cykeln kunde vara ur balans efteråt. 

    Okej, baserat på ditt AMH så förstår jag att du inte har PCO? Så utifrån de vetenskapliga studierna så skulle jag fortsätta att avstå ifrån Inositol. För i våra fall (jag har inte heller PCO) så försämrar de istället äggen. 

    Jasså, så spännande, där ser man! 

    Söker du på Ubiquinol så får du upp alla med bra verksam substans. Enligt studierna så bör man ta av dom ta 300mg x2/dag. Köper du däremot PharmaNords Bio-Qinon så räcker det med 200mg x2/dag. Att ta ex 400mg på en gång funkar inte lika bra då kroppen inte tar upp mer åt gången än de 200-300mg. Nej billiga är de inte...
    Ja man förstår ju att kroppen reagerar efter alla hormoner man sprutar i sig...Heja kroppen ändå vad den klarar av! 

    Nej har ju lågt AMH så inte PCO, testade utan inositol denna cykeln och fick faktiskt utslag på ÄL-stickan i helgen så det var skönt. Har ju trott att det bara är pg.a inositol jag fått ÄL men verkar som att kroppen klarar det själv ändå. Hur såg dina värden ut innan IVF? Mina är ju lite halvbra så man är ju lite nojig. 

    Förlåt för MYCKET info nu men ni känns inte som ett så känsligt gäng...Men iaf, fick utslag på ÄL i lördags, låg då på morgonen...Sen igår då, dagen D, tror ni inte min sambo lyckas komma under förspelet preciiiiis innan vi ska stoppa in den. Splash på sin egen mage.....Alltsååååååå, händer ALDRIG annars, så jävla typiskt orkar inte haha. Men men, får hoppas att dom små rackarna från i lördags morse överlevde. 

    Får ruinera mig och beställa hem, har suttit och kikat och verkar luta åt dom från Dr Mercula! Vill inte veta alla pengar man lagt på tillskott, undersökningar, ägglossningstest etc....Men men, kommer vara värt det en vacker dag! 
  • Melsson
    Myran1234 skrev 2023-06-16 16:20:39 följande:

    RD8 idag och jag känner ingenting alls. Vet inte om det är bra eller dåligt. Normalt brukar jag ha tunga bröst dagarna innan mens och lite lätt molande värk. Har inte känt det nu men det behöver ju inte betyda något. Det verkar vara så olika det där. :) Vi har nog bestämt oss för att inte tjuvtesta, men vi får se om vi ändrar oss. Jag har ganska kort lutealfas i vanliga fall (10-11 dagar), så mensen borde nog komma nu i dagarna om nu inte cyclogesten skjuter fram det, vilket den ju kan göra. Bara vänta som vanligt i den här berg och dalbanan 😅


    Oj oj vad spännande...Bara några ynka dagar kvar ju tills du får veta om det blir en snaps till maten på midsommar eller bara vatten ;) 
  • Melsson
    MalinJ skrev 2023-06-19 14:31:35 följande:

    Melsson Det är bra här, jag har fått en återkoppling nu men tyvärr dröjer det tills efter sommaren. Men hon ställde massor av frågor och sa sen att hon jobbar för att det istället för en missfallsutredning ska få bli en fertilitetsutredning istället då vi dels försökt över 1år men också för andra faktorer sa hon.

    Dock har hon bara fått med sig en läkare på detta och denna brinner lika starkt för att övertala resten om det. Men hon ska återkomma när det är klart med hur det blir.

    Oavsett så blir det tidigaste september som vi kommer bli kallade sa hon. 


    Så vi får se helt enkelt hur det går.

    Jag är idag på ÄL+10 och tog bara ett test med monitorn då jag har slut på annat och den sa ?inte gravid? men kollar man stickan så ser man ytterst svagt ett till litet ljusblått streck. Så jag hoppas hoppas det är något.

    Har haft så mycket molande värk i magen nu sen igår och ömma bröst sen igår också. 


    Min temp har också varit helt annorlunda mot hur den brukar vara. haha 


    Åh vad tråkigt att behöva vänta ända till efter sommaren, ni som redan väntat så länge :/ . Men låter ju super om ni kan utredas för fertilitet med? Nu har det ju gått ett tag som sagt, men håller alla tummar att ni plussar på egen hand under sommaren <3 

    Hoppas verkligen hon får med sig den andra läkaren på tåget, måste liksom "hela gänget" vara överens? Var detta på typ livio eller är det på ett sjukhus? 

    Oj oj det låter ju helt klart spännande - tog du något nytt test imorse och vad visade det?? :D 
  • Melsson
    Myran1234 skrev 2023-06-19 14:40:28 följande:
    Idag på RD11 plussade jag! 🥹🙏❤️ Känns helt overkligt. Nu hoppas vi verkligen att våran lilla prick stannar kvar. 🙏
    MEN WOW WOW WOW <3 stort grattis!! Vilken känsla. Hur känns allt?? Helt fantastiskt att det tog sig på första försöket ju :D Jag hoppas verkligen att lilla pricken är där för att stanna. När man kämpat så länge så borde inte något annat få existera än att lilla pricken får bli en bebis <3
  • Melsson
    @Rosen Åh vad tråkigt att höra att lilla fröet inte vill stanna i magen. Jag hoppas verkligen att progestoron ska hjälpa dig med det. När man har läst runt verkar det som att många blir hjälpta av det iaf, hoppas att det är så för dig med <3

    Och självklart passar du in här!!

    @Myran Ja förstår att du är rädd, men en dag i taget och jag tänker att tillåt dig själv att vara lycklig och glad över detta <3 Skulle något mot förmodan hända (vilket jag absolut inte tror det kommer göra, detta lilla pyre är här för att stanna) så är det i sådant fall den dagen den sorgen! 

    Jag tror det blir september som det lät på dom iaf, hoppas verkligen inte att det blir senare för jag är såååå inställd på september nu!!

    @MalinJ Åh hoppas verkligen att ni får hjälp nu - nu måste det nästan ha gått ett år sedan din senaste grav ändå eller? Tänker att har det gått ett år ska man ju få hjälp <3 

    Åh vad typiskt :( Fy så ledsen jag blir för er skull att det inte tog sig denna månad heller...Men en vacker dag <3, vi behöver bara fortsätta kämpa!
  • Melsson
    Vickan31 skrev 2023-06-28 08:59:08 följande:

    Hej fina gänget! Förlåt att jag varit borta så länge och inte alls hängt med, men jag har försökt läsa ikapp lite nu och det är så fint att se hur ni stöttar och peppar varandra! Hjärta Här händer det inte så mycket, är på CD8 och inväntar ägglossning i början av nästa vecka, men har inte så mycket hopp om att plussa själva. Så vi väntar istället på september då jag förhoppningsvis kan få ruva på ett av de två embryon vi har i frysen, bara det inte krockar med helg för man måste göra återföringen exakt sex dagar efter positivt ägglossningstest. Jag tror att flera av er håller med mig om att september känns oerhört långt bort just nu, men vi får försöka härda ut tillsammans Hjärta


     


    Melsson: Jag har tänkt på dig ska du veta! Du behöver aldrig be om ursäkt för att dina meddelanden inte är 100% solsken när du precis har fått mens, du skriver ändå så stöttande och fint alltid så du behöver verkligen inte vara orolig för det! Hjärta Och jag känner själv att jag inte är den roligaste människan att prata med när jag själv har fått mens, men nu är mensen över för den här gången och jag försöker att inte gråta varje gång jag umgås med min gravida syster som bara pratar om sin graviditet. Jag förstår om det känns långt att vänta till september men den väntan tar vi tillsammans för jag måste också vänta till september, så jag hoppas och tror att sommaren kommer att gå rätt fort och vara fylld med härliga saker och att vi passar på att göra, äta och dricka sånt som vi inte får sedan. Härligt att du fått utslag på stickan, när blir BIM? Glad


     


     


    Man behöver ta lite tid off härifrån ibland och ladda batterierna. Ja det blir en lång väntan för flera av oss till september. Men exakt, vi får härda ut tillsammans <3 Men då blev det ändå lite tidigare för er? Visst var det sagt oktober först? Håller alla tummar jag kan att det inte krockar med helg!

    Vi har fått vår kallelse nu och det blev lite tidigare än vi trodde, (slutet av augusti), men sen antar jag att man får börja med sprutorna CD1? Så då landar vi i september ändå enligt min app tyvärr :P 

    Jag har tänkt på dig också och undrat hur ni haft det, hoppas ni har haft fina sommarveckor hittills och snart får ni väl huset med? <3

    Ja alltså första mensdagen kommer alltid med domedagstankar, usch. Vad skönt att du säger så, man får så dåligt samvete när man skriver här och bara känner att man kommer med negativa tankar och inget positivt!!!

    Förstår att det är lite extra jobbigt med en gravid syster, även om man såklart är jätteglad för sitt syskons skull så blir det extra påtagligt när det är en i familjen som väntar barn. Man ser hur glad ens föräldrar är osv, klart man får ett litet sting av avundsjuka och ledsamhet över sin egen situation...Men snart står du där själv <3 Lite typiskt syskon också att inte "förstå" att man ska prata om sin graviditet hela tiden, där är faktiskt kompisar lite bättre ibland att visa förståelse osv. 

    BIM var i söndags så nu sitter man här CD3 haha, denna månad blir dock inga ÄLtest eller något, bara njuta av sommaren (sen har man ju stenkoll ändå men ska försöka koppla bort lite).
  • Melsson

    Hej på er allihopa nu är jag tillbaka på jobbet från semestern och även tillbaka här på familjeliv. Har varit skönt med en liten paus från att tänka alldeles för mkt på barnaskapande med, även om man alltid har det i bakhuvudet ändå.. 

    Hos mig har det inte hänt så mycket i sommar - ingen graviditet iaf men det hade man ju inte direkt trott heller :P 

    Nu är det dock bara en vecka kvar tills vårt besök hos kliniken, så är så taggad på det nu och inställd på IVF-karusell i höst! 

    Hoppas ni alla har haft en toppensommar! Och stort grattis till din graviditet Rosen!!

Svar på tråden Vi som försökt en längre tid - första barnet