• Melsson

    Vi som försökt en längre tid - första barnet

    Tack <3

    Tillbaka med nya tag :P 

    En fråga till dig och Vickan som nyligen gjort IVF- på detta "möte" nu då kör dom en genomgång av hur man gör med sprutor osv bara? Tänker undersökning gjorde vi ju där i december (tänker om jag ska vara inställd på gynundersökning eller inte). 

    Och när börjar man med sprutorna? Är det CD1? Börjar bli lite nervös nu haha. 

    Och @Matilda, när skulle du få dra igång igen? Har du fått någon tid nu i aug/sep eller har ni inte blivit kallade till nästa omgång än?

  • Melsson
    Noelani skrev 2023-08-09 17:55:14 följande:
    Jag vet inte om det är olika för olika kliniker men vår klinik (I Danmark) vill att man gör VUL på dag 2-3. Sen startar man sprutor på dag 3. Jag tror dock att man på många ställen i Sverige inte gör denna undersökning utan bara kör igång på ca dag 3. 

    Är det första omgången för er? Första vändan kändes väldigt nervöst för oss med men nu är vi på omgång 3 och man bryr sig knappt om något längre ;)  Håller tummarna för er! 
    Vad kollar man efter på det VUL:et? 

    Jajamen första vändan för oss, såååå nervös!!

    Hur kommer det sig att ni kör i danmark? Får ni bekosta själva?
  • Melsson
    Noelani skrev 2023-08-10 16:11:53 följande:
    Vår klinik kollar efter tex cystor och att man blödit ut livmoderslemhinnan ordentligt innan start. Allt som kanske kan störa att det fungerar optimalt.. 

    Vi fick avslag på vår remiss då kliniken i Sverige tyckte det var för nära inpå mim 40 års dag. Men det var deras fel eftersom de segat rejält med utredningen. Ja vi får betala privat tyvärr..  segt.. 
    Smart! 

    Men ååh vad segt...Tycker faktiskt man kunde få lite "förtur" om man söker sent...Känns ju dumt att behöva vänta 1-2 år då..
  • Melsson
    Mathilda88 skrev 2023-08-10 22:26:59 följande:
    Nya tag och ny energi!

    Man får en genomgång av sprutorna och medicinerna, men de gör även ett VUL ja och ger en ett protokoll. Så ja var inställd på en gynundersökning. 
    Man brukar börja med sprutorna på CD2 :)

    Nej man får ingen tid för att dra igång nästa omgång, särskilt inte vid landstingsfinansierat. Jag har preliminärt mens 18 augusti, de har sagt att vi är prioriterade, men då det är många som är på g nu och väntat så vi kan mycket väl få ett nej... Så ångestladdat! Hade förra IVFen i april/maj, så är inne på 3e cykeln nu sen dess, jobbigt om man ska behöva vänta 4 månader ifall man får ett nej... 
    Ja verkligen, nya tag <3

    Åh vad spännande, jag är så taggad på att det äntligen kanske kan hända något nu, man känner sig ju noll optimistisk över att det ska funka naturligt liksom :P 

    Men åh vad segt, så efter man gjort första omgången så hamnar man i någon ny slags "kö"? Så jäkla segt ju...Så ni får bara vänta nu varje månad på att dom ska höra av sig om ni får köra denna månad? Är det så överallt? Alltså när man väl är inne i denna svängen vill man ju bara köra på med allt på en gång...vänta har man ju gjort tillräckligt....:( Håller alla tummar att ni får positiva besked denna månad så att ni kan köra igång igen <3 SÅ spännande nu efter du ändå hunnit äta tillskotten, det har varit sommar med liten D-vitaminskjuts osv!!!
  • Melsson
    GuldKvinnan skrev 2023-08-10 13:16:20 följande:

    Tack för att ni delar med er så mycket i den här tråden! Jag är också 35 (fyller 36 i höst), har försökt i snart ett år. Inväntar nästa BIM men blir det inget då så får vi också sätta igång med utredning etc. Jag måste dock gå ned några kilon dessutom innan jag kan få IVF. Höstens projekt är således att gå ned i vikt och fortsätta att försöka bli gravid, håll tummarna för mig! SkämsOskyldig


    Välkommen till tråden! Heja dig med utredning osv, när man fyllt 35 så tror jag att man dessutom har rätt till hjälp med utredning redan efter 6 månader. Vad har dom för krav på BMI? Heja dig med att gå ned lite i vikt!!
  • Melsson
    Mathilda88 skrev 2023-08-14 06:05:06 följande:
    Nej precis, noll optimism för att fixa det naturligt i väntan 😅.

    Ja tyvärr är det så inom landstinget. Inte privat! Ja jäkligt segt!! Precis, de kan neka en tre gånger? Som om man inte kämpat länge nog redan? Stort tack ❤️❤️! Ja det känns spännande 🙏 Hoppas, hoppas allt kan ha hjälpt äggen till att må bättre ❤️
    Men åhh...vänta vänta vänta...Känns som allt man gör är att vänta.. Men helt sjukt att dom kan neka? Man vaggas ju in i en falsk trygghet att man har dom där tre försöken? Ja jag tror stenhårt på att det kommer gå bra denna gång!!

    En liten update om mig: 
    Igår var vi ÄNTLIGEN på kliniken, vi gick igenom allting kring hur IVF går till och sen gjorde vi en undersökning där allt såg bra ut..

    sååååå om lite drygt 2 veckor är det dags för oss att sätta igång med sprutorna, vi är så taggade och jag har nog aldrig längtat efter att få mens som nu!
  • Melsson
    Noelani skrev 2023-08-15 08:28:24 följande:
    Wow grattis!! 

    Ja de är helt sjukt att de får neka.. Hela grejen med upphandling är bara så fel. Det finns massor med privata kliniker som skulle kunna minska köerna rejält.. man borde iaf få välja om man vill gå på en klinik staten "rekommenderar" eller ta ett alternativ.

    Är så glad vi går i Danmark. Vi får göra back to back behandlingar, nekas aldrig uppstart och de är frikostiga med att föra tillbaka 2 embryon osv...  🙏

    Hoppas du får mens snaaart!! Förstår helt känslan ❤️
    Tack :D Känns som man är närmre målet än någonsin nu efter drygt två år! Ja det är konstigt att det inte är mer privata kliniker, här i Örebro finns det exempelvis bara sjukhuset och inget privat... Går dock att betala sen efter tre omgångar sa vår läkare, då kostar ett äggplock cirka 40 tusen nåt sånt!

    Hur ligger du till i processen? Ska ni ned till danmark snart igen? 
  • Melsson
    Mathilda88 skrev 2023-08-17 06:25:06 följande:
    Nej men verkligen! Så sjukt mkt väntan! Och så ångestladdat att veta att man kan nekas - ingenstans på resan känner man att man kan slappna av och bara flyta med liksom 😅?
    Men just nu är jag jättelycklig!! RMC Malmö ringde igår morse och berättade att vi är reserverade plats och när mensen kommer i helgen så får jag köra igång!!! 😍🙏❤️ Så den ångesten har släppt och bara njuter av att vi är ett steg närmare ett nytt försök! 
    Tack 🙏 ❤️❤️❤️

    Yeayh så härligt!! 🥳🙌 Så nära nu då! Vad har du fått för protokoll? Haha nej visst är det sjukt hur man svänger angående mensen 😂
    Ja gud det hade jag ingen aning om faktiskt....På vilka grunder kan dom neka en? 

    Men åhh GRATTIS :D Då kommer vi köra rätt så lika ju, bara en vecka emellan typ! Vad skönt för er, då kan ni slappna av lite nu innan det är dags att hoppa på karusellen igen <3

    Haha ja nu går jag in i min app och hoppas mensen ska komma tidigare haha, hade precis ÄL men brydde mig knappt om att pricka osv, vi låg bara när vi kände för det så skönt! 

    Jag ska ta 300 av Gonal F och sedan efter 5 dagar en dos av något annat som jag har glömt bort vad det heter (det som förhindrar ÄL). Vad har du för dos? Är 300 "standard"?
  • Melsson
    Noelani skrev 2023-08-15 17:46:42 följande:
    Vi hade insättning igår av två små embryon och har en på odling för ev frys. Så förhoppningsvis inge mer Danmark och iaf inte på minst 2.5 vecka. Yaay!

    I Danmark betalar vi ca 80.000 för 3 rundor - man får rabatt om man köper tre direkt. Fungerar inte denna har vi iaf ett försök kvar. Tillkommer det om man ska ha tex ICSI och assisted hatching och frysa/ fet m.m..  Menade läkaren att bara plocket kostar 40.000 eller hela rundan ? 

    Örebro har jag dock hört har högsta åldersgränsen i landet ? Verkar ju bra 😍 Funderrat faktiskt på att skriva oss där bara för att få våra jäkla 3 försök 😁😁
    Vad spännande, två stycken till och med? Så kanske blir två minis om allt går bra? :D Oj vad spännande nu framöver då, kan tänka mig att väntan är olidlig för att få testa! 

    Ja då är det nog lite billigare, jag uppfattade det som att hela rundan kostade 40 tusen men kan ha missuppfattat, sen sa han att har man ett kvar i frysen och vill göra syskonförsök så kostar det 16 tusen. 

    Jahaa, frågar som Matilda - vad är åldersgränsen?
Svar på tråden Vi som försökt en längre tid - första barnet