• Janni91

    Vi som försökt en längre tid - första barnet

    Mizzi26 skrev 2021-06-11 09:37:02 följande:
    Har pratat med vår privata som bara tar prover o sen skickar vidare till landstinget som slår ner oss direkt tyvärr. Känner att jag inte orkar mer just nu. Får se om jag får ny energi till hösten.
    Fy vad tråkigt att höra, kramar till dig! :( <3 
  • Janni91

    Hej!

    Nu har vi fått alla provsvar och haft uppföljningsmöte med läkaren. De hittar inget fel på oss, men kan inte skicka remiss för ivf än pga att det inte riktigt gått ett år. Så vi får vänta till efter sommaren, sen skickar de remiss och sen får vi vänta i 8-9 månader på att få börja med ivf. Satt och grät på mötet, hade hoppats på att få någon typ av stöttning och inte vänta i typ ett jävla år innan något mer händer. Vet att jag borde vara tacksam för att allt ser bra ut, men vi har gjort snart 12 aktiva försök utan att något har hänt.. :( 

  • Janni91
    Memestar skrev 2021-06-11 10:33:23 följande:

    Hej allihopa i sommarvärmen!

    Igår kom beskedet på 10e försöket - ingen graviditet.

    Mensen kom en dag före BIM. Kände redan på förmiddagen och gick ner i depp totalt.. känns verkligen lönlöst även om vi är inom ?normalspannet? än så länge. Vad kommer 2-3 månader till göra för skillnad

    Idag kommer sambons barn och stannar till nästa söndag. Känner att jag inte orkar se dom just nu även om dom betyder jättemycket för mig. Kvittot på att HAN kan men med en annan kvinna. Första försöket bägge gångerna. Det är bara jag som är fel.. och det känns som jag inte förtjänar att få barn med han typ.

    Alla orostankar man får, han är verkligen mannen i mitt liv och kan inte tänka mig ett liv utan honom. Men jag är livrädd för hur mycket det kommer tära på mig om jag och han inte får barn. Jag hade inget emot att han hade barn sedan innan.. men om det inte går för oss så vet jag inte om jag kommer klara att leva med honom psykiskt.. bli påmind varje dag. Går det att leva så?

    Alla dessa tankar gör mig galen av sorg?

    Hade varit lättare om jag delade barnlösheten MED han? men det gör jag ju inte hur man än vrider på det


    Usch, fy vad tråkigt att mensen kom igen! :'( Som MAKL säger så kan mirakel ske, och det är ju många som blir gravida under sommaren när man har semester och är ute i solen. Jag hoppas på att få se så många plus här i gruppen under sommaren! Kramar <3 
  • Janni91
    Längtartillvår skrev 2021-06-11 12:40:36 följande:
    Skönt att allt ser bra ut ändå. Då kan det ju fortfarande hända naturligt, fast det känns som det inte skulle göra det efter så lång tid.

    Alltså dessa väntetider är helt otroliga! Jag blir så arg när jag hör om alla som måste vänta så himla länge. Det är samma för oss. Jag tror jag hörde av mig till vården i november förra året. Så från första kontakt till IVF dags så lär det ha tagit ett år. Är ju faktiskt värt att kontakta vården så fort man bestämmer sig för att försöka.
    Ja, så är det ju. Dock hade jag något virus så jag måste ta antibiotika så det slår ju ut bakteriefloran, det kommer ju inte göra mig mer fertil direkt tänker jag :(

    Ja, alltså det är ju helt sjukt att det ska ta så lång tid! Vår läkare sa att "ni har ju inte försökt så länge", men jag tycker det är länge, nästan ett år som känns som typ det dubbla... 
  • Janni91
    Emmalucy skrev 2021-06-11 14:59:27 följande:
    Man det är förjävligt :( 9månaders väntetid?! Det enda jag kan tänka mig som tröst är att jag skulle tro att så fort man ställa sig i kön, kan man börja med medicin som kunde hjälpa? T.ex letrozol eller progesteron, eller något? Men det är såklart svårt att veta/se fram emot just nu :( kram!
    Ja, det är alldeles för länge! Enligt några så kan det gå fortare så kan ju alltid hoppas på det..Okej, ja det hade ju varit skönt om vi kunde få hjälp med något, vad som helst utan att behöva vänta ett år till. Tack, kram!!

    Läste även ditt inlägg, vad är det som händer?? Man förväntar ju sig att det ska gå snabbt privat, två månader låter ju helt orimligt!?? 4k är ju mycket pengar, så orättvist och dåligt! Hoppas du får bättre besked nästa vecka, kram! :( 
  • Janni91
    Memestar skrev 2021-06-11 23:05:18 följande:
    Usch vad tråkigt att behöva vänta så länge. Det är ju verkligen ett stort lidande att bara gå och vänta.. Jag hoppas verkligen att ni hinner få till det under den tiden men jag förstår din uppgivenhet. Det är okej att vara arg och besviken, det är ju så svårt att känna sig tacksam när livet är så otroligt orättvist  
    Var bor du någonstans? Är det stockholm? För vi håller på med utredning nu och då lät det på dem som att det kan gå med IVF till hösten??
    Tack för dina stöttande ord! Nej, jag bor i Göteborg. Tänkte ändå att det skulle gå snabbare och smidigare när man bor i en större stad åtminstone. Så sjukt att det är så stor skillnad på vården beroende på var man bor i landet, jag blir så arg!

    Men vad skönt för er att höra att det kan gå med ivf till hösten! Hoppas ni kan slappna av lite mer då :) 
    Vickan31 skrev 2021-06-12 03:25:24 följande:
    Usch vad tungt :( Jag förstår verkligen att du är ledsen och besviken, men jag hoppas och tror som sagt att det ska gå snabbare än så - kanske du kan kolla med någon annan klinik som har kortare väntetid? Här i Stockholm verkar vi kunna få IVF till hösten gav de besked om till veckan (förutsatt att remissen godkänns och så). Det suger ju verkligen att få ett sånt besked om så lång väntetid, men förhoppningsvis får ni ett plus redan under sommaren då - som många redan påpekat - man kanske lättare slappnar av lite, får massa D-vitamin av solen etc. Kram på dig <3
    Tack för peppande ord! Som jag har förstått det så är det bara Sahlgrenska som gäller här i Göteborg (om vi inte vill betala själva och gå privat), så vi har inget direkt val. Det kostar väl närmare 40.000 för ett försök och det är för mycket pengar :( Skönt att ha alternativet ivf till hösten, det måste kännas betryggande :) Även om jag hoppas att ni lyckas innan dess! 

    Ja, hade verkligen hoppats på sommaren. Men jag har tydligen något virus till på köpet så både jag och sambon måste ta antibiotika, vilket slår ut tarmfloran och inte direkt gör oss mer fertila så sommaren känns typ körd nu med. Är så arg på världen just nu :( Tack snälla, kramar <3 
  • Janni91
    RH93 skrev 2021-06-12 09:53:27 följande:

    Mitt BIM-datum är passerat, men jag hänger lite i limbo just nu. Igår kom det en liten liten röd prick på pappret när jag torka mig. Var säker på att nu drar det igång, men inget mer kom. Har ångest varje gång jag går på toa. Tog ett cb early på BIM-1 som jag inbilla mig var supersvagt, men vet också att det är många som får svaga streck med dom som inte är gravida. Idag tog jag ett cb digitalt som visade inte gravid. Det är ju typ 99% säkert om man testar efter BIM så har egentligen gett upp hoppet. Är så hemskt att bara gå och vänta dock. Eftersom jag inte tagit äl-test denna månad så vet jag ju inte min BIM helt säkert, men senaste 4 månaderna har den varit helt regelbunden.


    Fy, känner så med dig! Ska mensen ändå komma så kan den väl lika gärna dra igång direkt? Så kan man gråta och sen sikta mot nästa månad istället...så jobbigt att inte veta säkert. Håller tummarna för dig ändå!
  • Janni91
    Lisen91 skrev 2021-06-12 11:31:43 följande:

    Uppdaterar listan då mensen dök upp som planerat..

    Jag går i tusen bitar! Jag vet inte vart jag ska ta vägen längre och jag vet inte om jag orkar mer. Känns som att hela livet är på paus just nu då allt kretsar kring detta och jag kan inte ta mig ur det. Hur trycker man på play igen? Någon som känner igen sig och lyckats ?komma tillbaka till livet??


    Usch, allt känns skit när mensen kommer! Beklagar :( :( Jag tror det är bra att försöka hitta något annat att fokusera på, typ testa på en ny hobby exempelvis. Vi har velat ha hund och passade på att skaffa en valp förra året, så jag lägger mycket fokus på henne. Det har hjälpt mig mycket i alla fall. Det kanske finns någon spännande kurs, sport eller annat som du kan bli lite "uppslukad i"?
  • Janni91
    Msofie skrev 2021-06-12 21:50:41 följande:
    Tack vad fin du är!

    Nästa metod kommer vi att köra ICSI direkt endast. Det enda jag tänker på är dels att det är ett sommaruppehåll på kliniken men faktiskt mycket på de 40 000 kr vi kommer behöva lägga ut igen. Totalt 80 000 på kort tid. Kommer behöva spara hela sommaren för att knappt ha råd. Inte heller sugen på att göra om plocket.

    Ska försöka slicka mina sår under helgen nu, försöka hoppas på att embryot som finns varje fall stannar. Ortivellen sitter i högst 10 dagar, vilket har gått imorgon.
    Så tråkigt att höra om dina embryon! :( Och fy vad mycket pengar! Håller tummarna för att du får ett plus nu ju <3
  • Janni91
    Soff skrev 2021-06-14 13:10:00 följande:

    Tack så mycket för svar! <3 Ah okey! Sist jag gjorde ett TSH-test (i maj) så låg det på 1.6, så då var det under 2. Vet inte varför det hamnade över 2 nu. 


    Ah okey! Ja jag hoppas det! Aa men det låter ju bra iallafall <3 


    Jo, så är det ju <3 


    Jag har också AMH på 1,5. Var nyligen på återbesök och då sa hon att det är något lågt för min ålder (är 30 år), men absolut ingen fara. AMH kan ju även bli högre :) 
Svar på tråden Vi som försökt en längre tid - första barnet