• Janni91

    Vi som försökt en längre tid - första barnet

    Ciccie86 skrev 2021-07-28 12:16:51 följande:
    Hej!

    Vi planerar nog att försöka få tid för IVF.. Men tänker kanske att vi försöker några månader till nu eftersom detta troligtvis var min första ägglossning efter att jag tog ut spiralen. Kan ju vara så att vi lyckas själva om jag äntligen "fungerar" som jag ska.

    Problemet med IVF för oss för tillfället är att landstinget kräver att vi är skrivna på samma adress, vilket vi ej är. Vi är inte officiellt sambos ännu. Jag bor i andra hand och den jag hyr av vill inte att min kille skriver sig hos mig ännu. Så så länge vi ej får det godkänt så kommer vi ej få tillåtelse för IVF.

    Jag hoppas att ni lyckas på egen hand under de 8-9 månaderna det kan ta för att komma igång med IVF. Hur gammal är du om man får fråga?

    Min klocka tickar rätt hårt då jag fyller 36 i januari.

    Kram!
    Jaha, jag förstod inte att det var din första ägglossning efter spiralen. Då förstår jag verkligen att ni vill försöka själva först, det är ju skönt att slippa IVF om möjligt. 

    Vad jobbigt det där med boendesituationen, hoppas det löser sig snart! Bostadsmarknaden är ju inte så rolig nu tyvärr.

    Tack! Jag fyllde 30 i år och vill allra helst ha två barn, men kanske får nöja oss med ett om det ska ta sån tid och eventuellt behöva utsätta sig för och bekosta IVF. Kram!
  • Janni91
    Soff skrev 2021-07-28 17:13:32 följande:

    O fy så tungt för din syster! Det är enormt lång tid.. och förstår din oro kring att det skulle va samma för dig. Det behöver verkligen inte vara så! Och håller såå tummarna för dig att det är din tur snart <3 


    Ja, man mår så bra av det. Absolut! Okey! :D det har jag med! Så samma här! :D 


    Verkligen, fruktansvärt. Men det var typ 15 år sedan (hon är många år äldre än jag) så mycket har ju hänt sedan dess. Tror inte det kommer ta så lång tid för oss. Tack snälla!! Hoppas det är din tur snart med!! :) <3 
  • Janni91
    Soff skrev 2021-08-03 17:38:40 följande:

    Äl förbi för min del nu då, så 17:e gången av väntan nu då! 


    Hade hoppats på att vi hade fått till en gång till efter äl, likaså förra gången. Men förra gången fick min sambo ångest så det gick inte att få till. Denna gången hade vi besök och min sambo var inte bekväm med att ha sex då (det var morgon och gästerna var redan uppe och vakna). Kan bli jävligt less ibland på att jag försöker ge lite extra och blir bromsad... men men... vi ska ha haft sex tillräckligt. Så bara hoppas. 


    På fredag ska jag ta fsh/östrogen/progesteron-prov! Det blir spännande att se vad det säger. Och så väntar jag på svaret på mitt kortisolprov! 


    Kram!


    Håller tummarna för att det är er tur nu! Förstår verkligen frustrationen, men som du säger så ska det ju räcka :)

    Blir spännande att se vad provsvaren säger då! Jag har bokat in mig på zonterapi nu så ska dit på fredag :) 
  • Janni91
    Soff skrev 2021-08-06 13:12:10 följande:

    Nu har jag tagit mitt progesteron+östrogentest. Jag beställde ett östrogen+fsh separat som jag kommer ta senare (om det blir aktuellt:)). 


    Jag mätte aldrig tempen vid ägglossning, men tog äl-test. Jag kan naturligtvis inte vara helt säker på då när min äl var, men jag fick äl-smärta på fredagen, så jag gissar att den var då. Jag hoppas det, för tog mitt prog/öst.-test idag och man ska ju helst ta det exakt 7 dagar efter äl. Nu är det bara vänta på svar då! Spännande!


    Lyssnade förövrigt på en pod med Jenny Koos förut på hundpromenaden om menscykeln och fertilitet. Jäklar vad hon är kunnig och intressant att lyssna på. Många av er känner ju säkert till henne, men om ni inte gör det så borde ni verkligen gå in och lyssna på henne. Man lär sig så mycket! 


    Kram på er! 


     


    Åh, så spännande! Så intressant att få resultaten sen då!

    Jag lyssnar också mycket på Jenny Koos, var lite skeptisk först men jag håller med dig, hon kan så otroligt mycket. Jag köpte hennes videopaket på Boon som heter "Barnlängtan" och lärde mig väldigt mycket genom det, hennes instagram och poddar som hon varit med i.

    Btw, var på zonterapi idag och det var inte så skönt som jag hade tänkt mig haha. Men troligtvis välbehövligt haha. Kram!
  • Janni91
    Soff skrev 2021-08-06 17:34:00 följande:
    Steeph skrev 2021-08-06 15:17:42 följande:
    Åh vad spännande Soff!! Du borde få svar inom ett par dagar

    Ja Jenny Koos är fantastisk! Jag tycker att hon ger en så mycket information som man aldrig haft någon aning om. Har hennes videopaket på Boon och ska faktiskt lyssna lite i helgen igen för att peppa mig själv inför nästa försök. Imorgon kör jag letrozol igen och 5 dagar framåt.

    Har faktiskt redan fått svar! Sjukt snabbt! 


    Östradiol ligger på 694pmol/L och progesteron på 59nmol/L.


    Det är alltså inom referensintervallen. Men vad säger det egentligen? det vet jag inte än. Har inte fått någon läkarkommentar än. Vet inte hur östrogenet och progesteronet ska stå mot varandra liksom. Någon som har koll? 


    Verkligen! Otroligt bra! Och lite skrämmande, att man inte fått lära sig dessa saker tidigare! 


    Janni91: Haha näe det kan göra rejält ont ibland! >< ... men som du säger, det är kanske välbehövligt!.. och kanske därför det gör ont >< 


    Så snabbt!! Men det säger inte mig något alls, jag har noll koll. Jag ska begära ut mina provsvar nästa gång jag är på kliniken och titta på Jenny Koos webbinarium om blodprover tänkte jag. Referensvärdena säger inte alltid så mycket eftersom de ofta är vääldigt generösa så litar inte riktigt på det. Så det är ju ett tips, att titta på webbinariet, det står att det innehåller "Vad ska östrogen och progesteron ligga på och när i cykeln ska de testas?"

    www.vulverine.se/blogg/webinar-blodprover/  
  • Janni91
    Soff skrev 2021-08-09 21:48:52 följande:

    Känner med er som återigen får en ovälkommen mens :((( <3 ... bläää alltså!! 


    Själv är jag på bim-5 idag och jag har under några dagars tid varit på ett sådant pissigt PMS-humör så det finns inte. Har liksom inte kunnat hålla känslorna i styr alls och känt mig allt från skitledsen till as-arg, ältande, och allt däremellan. Ena sidan av mig känner då att det är kört denna gången också. Den andra sidan av mig frågar, är hormonerna helt bananas för att jag kanske är gravid!? nääääee... äsch.. man är ju så trött på spekulerandet, men hoppet är alltid det sista som överger. 


    Instämmer, så jobbigt när mensen kommer :(

    Hoppas att det tog sig denna gången, håller tummarna!! Ja, visst är man trött på att spekulera varje månad. Jag känner i alla fall aldrig av några "gravidsymptom" längre, som jag gjorde i början. Hoppas på flera plus här i gruppen inom kort!
  • Janni91
    Soff skrev 2021-08-10 12:54:09 följande:

    Aa fy :(( så enerverande...


    Tack <3 <3 verkligen... näe samma här, tror man bara inbillat sig med ren viljestyrka tidigare typ... usch inatt drömde jag så tydligt att jag fick ett plus på stickan, och jag trodde jag såg i syne då, så jag tog ett till, och strecket dök upp igen då i drömmen. Och så vaknade jag. Har drömt så flera gånger och man blir ju ganska knäckt när man vaknar och inser att det bara är en dröm :(... 


    Det hoppas jag med <3


    Åh fy, så jobbigt att vakna och inse att det bara var en dröm! :( <3 Men en dag kommer vi få vårt plus, jag tror verkligen det! Och jag längtar så mycket till den dagen <3 
    AnnaU1991 skrev 2021-08-10 13:45:47 följande:

    Följer gärna denna tråd (mitt första inlägg på familjeliv). Jag och min man har försökt skaffa barn i 9 månader. Jag behöver be om råd.. Inte nog med besvikelsen över mensen som fortsätter att komma så har jag börjat noja över det här med vaccinet.. Jag har tid bokat för första dosen imorgon men är orolig för att det ska påverka kroppen negativt i och med att vi försöker skaffa barn. Hur ska jag tänka? Läste någonstans om att de som ska påbörja IVF behandling måste vänta två månader efter vaccindos.. Tacksam för svar om hur ni tänker <3


    Jag ska ta min andra dos om ett par veckor men vi fortsätter försöka under tiden. Vi väntar på att remissen för ivf ska skickas och sen är det typ 9 månaders väntetid på att få börja (bor i Göteborg) så nu funderar vi på att betala själva så vi slipper vänta så länge. I så fall tänker vi sätta igång så snart som möjligt.

    Nordic IVF rekommenderar att man tar båda sprutorna innan man påbörjar sin behandling och man kan starta stimulering en vecka efter dos 2: nordicivf.se/vaccination-mot-covid-19/ 
  • Janni91
    Msofie skrev 2021-08-10 12:36:52 följande:

    Hej fina ni, vet inte om det är kvar någon i gruppen som kommer ihåg mig, men jag känner igen en del av er. Är så ledsen att det inte har hänt för er än.

    Vår första IVF misslyckades i början av juni månad med inga embryon till frysen. Så jag beslutade mig för att ta en paus till augusti och att vi skulle göra vår andra runda IVF. Helt ärligt, jag gick sönder. Men på något sätt lyckades jag snabbt göra det jag aldrig har kunnat göra, släppa det. Det var precis som jag vaknade från en lång psykos. Stundtals har jag inte ens vetat vilken cykeldag jag har varit på. Jag har inte ens tänkt på att bli gravid varje dag. Och det har varit helt fantastiskt. För första gången på 1 och ett halvt år kände jag igen mig själv igen, glad och nära till skratt.

    Vi fick hem nästa protokoll för två veckor sedan, jag lät den ligga i brevlådan i en vecka och kände att någonting skavde. Jag är fan inte redo. Jag fattade inte när jag var inne i det hur mycket IVF tär på din kropp och ditt psyke, och nu vet jag exakt vad det innebär. Innan har jag tänkt att det är värt allt, men nu är jag inte så säker längre. Så vi fattar beslutet att vänta en cykel till, ge oss själva sommaren.

    Nu är vi på cykel 18 och använder såklart inte skydd. Vi kommer att börja runt mitten av september. Tills dess kommer jag fokusera på träning, AWs med mina vänner och att ta hand om min relation (förövrigt har vårt sexliv aldrig varit så bra som nu haha). Lite allmänna reflektioner från min sida, men tänker på er alla!


    Kommer ihåg dig Msofie! Så fruktansvärt orättvist att er ivf misslyckades! :( Kan verkligen tänka mig att det tär på en extremt mycket. Låter klokt att ni tagit en paus och så härligt att du börjar känna dig som dig själv igen, det är ju så viktigt! 

    Håller tummarna för er, kram!
  • Janni91
    Vickan31 skrev 2021-08-10 14:22:40 följande:
    Usch vilken jobbig dröm, så hemskt att vakna upp och inse att den glädje man känt bara var en dröm och inte verklighet :( Fortsätter att hålla tummarna för dig fina Soff!
    Janni91 skrev 2021-08-10 14:14:22 följande:
    Jag ska ta min andra dos om ett par veckor men vi fortsätter försöka under tiden. Vi väntar på att remissen för ivf ska skickas och sen är det typ 9 månaders väntetid på att få börja (bor i Göteborg) så nu funderar vi på att betala själva så vi slipper vänta så länge. I så fall tänker vi sätta igång så snart som möjligt.

    Nordic IVF rekommenderar att man tar båda sprutorna innan man påbörjar sin behandling och man kan starta stimulering en vecka efter dos 2: nordicivf.se/vaccination-mot-covid-19/ 

    Tusen tack Janni91 för bra svar, det var ju jättebra med den där länken! Är det förresten 9 månaders väntetid från att remissen skickas eller från att den godkänns? Håller i alla fall tummarna för att det inte ska ta fullt så lång tid, alternativt om ni har möjlighet att ni kan köra igång snart privat. Väntan suger verkligen <3 
    Jag vet faktiskt inte, men jag tror inte det spelar så stor roll för min del då det verkar som att Sahlgrenska kommer registrera remissen hyfsat snabbt. Den ska skickas denna veckan och kliniken bad mig ringa Sahlgrenska om ett par veckor och se till så de har fått den. Då kan jag även passa på att fråga om aktuell väntetid. Sist sa läkaren 8-9 månader och hon som ringde idag sa "typ ett år". Tycker det är under all kritik att behöva vänta så länge faktiskt, när den kliniken inte har någon väntetid alls...Tack, ja det suger verkligen att vänta så länge <3 

    Men jag såg att din remiss inte har godkänts än? Då är det ju viktigt att veta vilket datum som gäller, hoppas på datumet då remissen skickades då! <3 
  • Janni91
    Vickan31 skrev 2021-08-10 15:29:56 följande:
    Oj, men alltså det låter ju helt sjukt att behöva vänta så länge! Jag förstår inte vad det är som tar så lång tid då, om kliniken i princip inte har någon väntetid? På kliniken där jag går (dock Stockholm och inte Göteborg) sa de att när remissen skickas i juni så borde vi kunna köra igång med IVF hos dem (för att de inte har någon väntetid) direkt när den godkänns i sept/okt. Så om jag förstod det rätt så kommer vi att få en lista med kliniker att välja mellan när remissen är godkänd ("om 2-3 månader" sa de i juni) och att om vi då väljer en klinik som inte har någon kötid så kan vi köra igång nästan på en gång. Men då kanske jag också bör ringa och kolla att vår remiss kommit fram i alla fall?
    Eller hur? Landstingsfinansierade försök görs nog bara på Sahlgrenska och jag har varit på en privat klinik. Tycker att man borde få gå till en privat klinik när de inte kan hålla vårdgarantin.

    Det låter ju jättebra!! Då hoppas jag att ni får börja snart! :) 
Svar på tråden Vi som försökt en längre tid - första barnet