• Melsson

    Vi som försökt en längre tid - första barnet

    Mathilda88 skrev 2023-11-21 00:19:12 följande:

    Haha nej dom kom man inte undan, sprutorna 😜 Men bara en istället för två iallafall. Yes, har tagit blodprov idag och det såg tack o lov bra ut! Så fortsatt samma dos och VUL på onsdag!


    Ja precis, hade jag legat högt på provet så hade dosen sänkts 🙃. Värker långsamt lite mer i vänstra äggstocken, men änsålänge hanterbart, samt huvudvärk av medicineringen som jag får ta Alvedon för dagligen. Förhoppningsvis lättar det snart 🙏❤️. 


    Men gud så skönt att allt såg bra ut och att du kunde fortsätta på samma dos! Hoppas på en lagom mängd ägg nu så du slipper överstimulering. Så spännande med ultraljudet idag, då borde du få tid för äggplock idag med? :) 
  • Melsson
    Mathilda88 skrev 2023-11-26 06:07:49 följande:

    Tack så hemskt mkt finaste du ❤️❤️ 
    Ja deras bemötande var guld värt och känner absolut att det betytt väldigt mkt nu i efterhand ❤️. Önskar att sambon också hade varit med och hört det då han nu är jätteorolig för att det ska gå lika illa igen som tidigare gångerna. ❤️ 


    Ultraljudet i fredags visade på hela 14 äggblåsor, så nästan det dubbla från bara två dagar tidigare - samma ökning som tidigare gånger. Så blir intressant att höra hur många där är på måndag - har nytt VUL kl.11:30 och eventuellt äggplock på onsdag, kanske torsdag beroende på mognadsgraden. De var nämligen inte mogna och redo för plock än redan på måndag när vi kollades i fredags. Tyvärr har läkaren jag inte gillar ultraljuden kommande veckan, han var visserligen bra under äggplocket, så bara hoppas att VULet har gjorde under omgång ett var en engångsföreteelse och att det går bra imorgon. 


    Smärtan i vänstra äggstocken har hittills hållit sig på samma nivå 🙏 Väldigt tacksam för det! Och skulle det bli operation i framtiden av den så behöver den inte plockas bort, men risken för att den växer fast på nytt är tydligen mkt stor, utöver andra nya sammanväxningar. Får se hur framtiden utvecklar sig. Känner mig änsålänge dessutom mer rörlig än tidigare två gånger trots mängden blåsor redan. Inte upplevt samma tryck än eller håll-känsla i ljumskarna. Kommer troligen när de vuxit till sig ngt mer i storlek, men tacksam för att känslan uteblivit hittills. 


    Nej men precis, försöker finna lite trygghet i det där med att för vissa behöver man bara plocka tillräckligt många ägg för att hitta rätt, hitta den friska, den tanken som jag försöker finna tröst och pepp i! Och även att om jag avbryter nu så lär jag bara tänka - tänk om! sen efteråt.. Och att inte slösa bort mer tid. Nu kör vi detta och går det inte så blir det privat snarast efteråt. Inte skjuta på tredje försöket och då kanske även senarelägga kommande försök. 


    Lyssnade på podden Jag vill ha barn som gästades av läkare från Carl von Linné kliniken. De påstod att 90-95% av embryoutvecklinge beror på äggkvalitén. Kände hur mitt hjärta totalt sjönk ner i magen. Om det stämmer så är ju jag helt klart boven i vårat drama så att säga. Stackars min sambo som då ev blivit kär i två kvinnor i sitt liv med problem ifall nu hans spermier trots allt är så bra som testerna säger.


    Hur är det med dig finaste? ❤️❤️


    Håller alla tummar för dig idag och på onsdag Matilda. Kan det vara så att du ev klarar dig från överstimulering trots många ägg? Jag tänker att du har ju inte haft lika ont nu som tidigare gånger så kanske äggstockarna inte är så svullna som tidigare? Eller har dom sagt något om det? 
    Förstår att du är orolig för många ägg  - men jag tänker att ju fler ägg desto större kanske chansen är att hitta något riktigt bra? <3

    Åhh, dessa poddar och all info man får tag i..
    MalinJ skrev 2023-11-26 11:00:58 följande:

    Tack alla, verkligen!

    Vi har nu bestämt oss för och försöka igen, jag är livrädd men samtidigt har vi hjälpen också sen i vår.
    Det ända jag vill veta sen innan vi börjar försöka igen är just delen med ?tänk om jag får x igen? visst jag får första vul i vecka 5-6 nu, tidig vecka 6 lät det mer som och det jag egentligen vill veta är vad gör det för skillnad då? 


    Kan man få bort det då utan att behöva ta bort äggledaren lr vad? Det är väl egentligen det jag vill veta nu.
    Gör man då en abort direkt med tabletter så den kommer ut? Eller behöver graviditeten vara i livmodern för och kunna göra abort?

    Uach känner mig så otroligt kass på detta, försökt läsa men blir inte klok och jag bara gråter. 


    Ska ha min mens strax innan jul om min kropp håller ungefär samma möster lr om den skjuter på mensen. Men tidigast då. Så vårt första försök om vi törs blir under början av januari. 


    Sen tänker jag också, är det idiotiskt av oss och börja försöka då igen efter en sådan här grej?
    Men samtidigt så är det okej för läkarna, det är väl mer hur vi mår och känner som mest sätter sina spår då.

    Men ah, jag vet inte. Jag vill bara få min lyckade graviditet, helst igår 😭 känner verkligen hur mycket den där önskan finns där nu, nästan besatt i att jag vill ha den där lyckade nu. 


    Jag har fortfarande sjukt ont och mår otroligt dåligt, gråter när jag sitter och läser runt, ser folk som plussar för fulla muggar och det gör så ont, så ont! Vi vill med, så mycket. 


    Usch jävla tjat, men det är så det är och jag har aldrig velat något så mycket som detta. Förutom möjligtvis en ring från min man då 🙈😂 men nej, detta betyder mycket.

    Och ja vi har haft kontakt med kurator. Vilket känns bra!


    Åh Malin vad ni varit med om. Lider så med er...Låter riktigt traumatiskt men skönt att du verkat repa dig <3

    Hör av er till läkaren och hör vad dom säger, tänker dom har koll. Nu måste väl ändå missfallsutredningen bli av rätt så omgående`? Känns som att du stått i kö till den huuuur länge som helst? Helt galet hur lång tid allt kan ta....

    Skönt att ni haft kontakt med kurator och att ni får hjälp vidare i detta <3
  • Melsson
    @MalinJ Ja jag skulle kanske ringa upp och be om missfallsutredningen ändå om det går? Jag tänker OM det är något (behöver ju absolut inte vara det, kan ju vara ren och skär jäkla otur) så är ju risken kanske lite större för missfall även vid IVF? Lite konstigt att dom skickar dig på fertilitetsutredning utan att göra missfallsutredningen för gravid har du ju blivit flera gånger...

    Vad skönt att din partner är så stöttande <3 Och att du har dina hundar att mysa med!

    @Mathilda Åh vilka fantastiska nyheter ändå? Då kanske du inom kort är en ruvare? Så otroligt spännande och håller med Vickan, har en bra magkänsla att detta är gången det går vägen för er <3 Hoppas att smärtan inte blir värre utan att det håller sig bra! Har din klinik helgöppet? 

    @Vickan Nej men gud ingen fara <3 Ja nu har vi även gjort KUB och allt såg bra ut där med, så det är en sån otrolig lättnad. Men konstigt nog så var jag faktiskt inte orolig för kromosomavvikelser, jag tänkte att rent statistiskt är det ju extremt låg sannolikhet, så försök tänka så du med <3
    Jag hade lite växtvärk runt kanske v 8-10, men sen dess har jag verkligen inte känt någonting, jag känner mig helt som vanligt haha, så försök att inte oroa dig! Jag har varit ganska så orolig just för att jag haft så lite symptom, men pratade med barnmorskan på ultraljudet om det och hon sa att det är väldigt vanligt att man inte har några symptom och att man ska försöka se det som något positivt att man känner sig såpass bra! 
    Jajamen jag gick in i v 15 idag, ingen mage än, men har blivit lite "pluffsigare" så byxorna sitter lite tightare :P Vi har faktiskt inte köpt något än, men nu sitter jag och kikar på bebisgrejer hela tiden, och vi har pratat med vänner om att låna saker av dom osv, just barnvagnar har jag blivit besatt av att kolla haha. Har ni köpt något och vilken v är du i nu? 11-12? 

    OnlyGrace Välkommen in i tråden, jag är, likt Vickan, gravid via IVF men hänger här ändå. Har fått massor med stöd och fått utbyta tankar och funderingar i denna grupp så hoppas att du kommer ha lika bra här inne som jag haft <3. Vad tråkigt att höra att det inte löst sig för er under 4 år, men toppen att ni fått hjälp! Kommer du även ta ägglossningsspruta? 

  • Melsson
    Mathilda88 skrev 2023-12-01 13:08:38 följande:
    Jag är i chock! Hjärta
    Fick besked om att av de 11 äggen var hela 10 st befruktade!! Hjärta{#emotions_dlg.flower} 

    Fått tid för återföring imorgon eftermiddag av 2 st om allt utvecklas fortsatt okej Hjärta
    MEN WOW <3 Det är nu det händer, stort stort grattis åhhh vad kul!!!!!!! Helt galet bra resultat ju :D Då är du ruvare från och med imorgon? SÅ spännande :D 
  • Melsson
    MrsXy skrev 2023-11-30 19:57:56 följande:

    Hej hoppar in här !
    Har flera år av svåra upplevelser kopplade till barnönskan i bagaget, ca 4 år nu tyvärr. Intressant att läsa hur andra gjort och dela erfarenheter kanske? 


    Hej och välkommen hit. Vad tråkigt att höra :( Har ni sökt hjälp via vården och gjort IVF eller liknande? Vi sökte först privat hjälp innan vi gick vidare via landstinget och gjorde IVF. 
  • Melsson
    Mirabilis89 skrev 2023-11-30 13:16:33 följande:
    När ett positivt test nästan blir mer ångestladdat än ett negativt.
    .
    Jag trodde väl inte att det skulle vara så jäkligt att vår tredje graviditet (via IVF, sjunde återföringen, aldrig blivit spontant gravid) skulle sluta i MA den med. Sån jäkla otur kan man ju inte ha, eller hur? Men jodå, visst kunde det det. 🙄 Första MA var en ofostrig, lite blödning innan testdag så var något sånär beredd iallfall. Andra MA höjdes inte testerna som de skulle, och vi fick inte de hjärtat slå. Tredje MA:t nu då, tester som stegrade bra och tidigt. Men sen kom den, blödning på vecka 6+0. Extra UL 6+3 där hjärtat slog men lite för långsamt och fostret för litet. Uppföljande UL efter en vecka i 7+3 var fostret bara 6+3 och anad hjärtaktivitet. Sen vid uppföljning ytterligare några dagar senare var d ett finito. 
    .
    De andra gångerna har cytotecen inte fungerar fullt
    ut och det varit drygt långdragna processer som slutat i skrapning respektive hysteroskopi. Den här gången bara vägrade jag ha det så och tack och lov har vi världens bästa läkare som verkligen lyssnar på och förstår oss, så kontroll efter cytotec förra lördagen gjordes efter bara några dagar, och jag fick remiss till hysteroskopi nu på lördag redan. 
    .
    Tack sjukvård för att det fungerar så bra när det redan är tufft som det är! ❤️ Och tur att jag är en knäpp person som tycker att det är lite roligt att ha blivit sederad, man är så skönt trött efteråt och sover så sabla bra. 😂 
    .
    Missfallsutredning stundar nu på grund av tre missfall på rad, hysteroskopin på lördag blir som en del av det. Sen blodprover, gentester på oss båda vilket tar några månader och på så vis kan vi även passa på att ha en välbehövlig paus, ska bli SÅ skönt att få vara i min egen kropp, slippa alla extra hormoner osv. Vi har en blastocyst kvar i frysen men den avvaktar vi med, och en behandling kvar via landstinget. Sannolikt hittar de väl inget på utredningen, men det känns ändå som en bra anledning att pausa.
    .
    Om vi får ett positivt test igen en vacker dag så lär ju det vara mer ångestfyllt än någonsin dock. Min erfarenhet är att ett positivt test bara slutar med något dåligt, ett negativt är mer säkert då på så vis. Men å andra sidan, vi har ju ändå kommit ?längre? för varje MA - den ofostrig till foster utan hjärtslag till litet hjärtslag men för litet. Kanske betyder att det blir som det ska nästa gång då? ❤️
    Åh vad jag lider med er...Så orättvist att ni tvingas gå igenom detta igen..

    Skönt att ni har bra läkare som tagit hand om dig ordentligt, även om man trodde att det nu skulle vara tredje gången gillt för er. 

    Hoppas att ni får komma på en missfallsutredning snabbt <3 Och skönt att ni har en liten rackare kvar i frysen ändå!
  • Melsson
    Vickan31 skrev 2023-11-30 16:00:56 följande:

    Åååh gud vad glad jag blir, det är ju fantastiska nyheter att det såg bra ut på KUB! 😍 Jag håller med dig, jag är mer nervös inför att se på ultraljudet så att det finns en levande liten plutt där som växer som den ska, sedan finns lite oro för kromosomavvikelser också såklart men det är ju rätt ovanligt precis som du säger Hjärta Okej, skönt att höra att man inte måste ha massor av växtvärk för att det ska växa som det ska, du har ju fått bevis för nu på KUB att det såg bra ut och vissa har ju knappt några symptom alls under hela graviditeten eller så kommer det lite senare Glad Ååh vecka 15, så mysigt att börja kika på bebisgrejer och börja fundera på barnvagn etc! Vi har köpt ett klädesplagg direkt efter att det såg bra ut på det tidiga ultraljudet, så ser det bra ut på KUB köper vi kanske något då också för att fira typ 🥰 Jag gick in i vecka 12 idag Glad

    P.S. Jag kom på nu att vi kan ju säkert skriva direktmeddelanden till varandra så att den här tråden inte handlar för mycket om graviditet? Förstår helt och fullt om någon skulle tycka att våra uppdateringar är jobbiga eller inte passar in i den här tråden längre, så jag vill inte göra någon ledsen genom att prata på om min graviditet Hjärta


    Ja jag kan skriva till dig privat Vickan så blir det inte så mycket gravidsnack här <3
  • Melsson

    @mathilda wow wow så otroligt kul❤️❤️🥰🥰 Heja heja! Nu hoppas vi att detta blir en bra julklapp och att ni kanske får ett syskonförsök till frysen med 🥰

  • Melsson
    MrsXy skrev 2023-12-05 08:52:27 följande:

    Hej hopp!
    Ska kanske göra ivf i januari efter 4 års kämpande och 7 missfall varav två sena.. (Inga fel hittas...) förutom infektion som orsak till det senaste missfallet..
    Är det någon här inne som gjort ivf efter många oklara missfall som lyckats? :O Vågar man hoppas?
    Testar något nytt via IVF, de har sagt att det inte hjälper egentligen mot missfall.. 
    Kram på er :)


    Åh vilken resa. Förhoppningsvis kan IVF kanske hjälpa med att, som Matilda skriver, studera embryona lite närmre. Har ni fått göra någon missfallsutredning?
  • Melsson
    Mathilda88 skrev 2023-12-05 16:34:34 följande:
    Fick besked i eftermiddag att ingen av våra kvarvarande embryon tyvärr klarade sig till frysen. Inte förvånad men såklart hade ett litet hopp grott.{#emotions_dlg.flower}
    Åh vad tråkigt Mathilda..Sa dom något om fragmentering osv? Var det bättre nu denna vändan? Känns som det?

    Nu håller vi tummarna stenhårt fram till testdag <3. Hur går ruvartiden? Jag tyckte den var hemsk och bara sniglade sig fram, googlade som en galning varje dag "Symptom ruvardag 4, symptom ruvardag 5 osv..."
  • Melsson
    MalinJ skrev 2023-12-06 13:30:16 följande:

    Själv är jag äntligen på bättringsvägen, åkte in i fredags pga smärta som inte försvinner och blev givetvis inlagd då dom såg vätska i buken igen. 


    Tog alla möjliga tester men allt såg bra ut, blev inlagd för ev operation så sattes på fasta såklart. Hungrig som jag var 😂

    Fick göra en CT röntgen också på fredag kväll som visade vätska i buken men inte så pass så att jag behövde opereras men hölls under uppsikt.

    Fredag morgon kollades allt igen inkl ultraljud som visade att vätskan minskats så det kändes så skönt alltså. Blev därmed utskriven. Och det känns mycket bättre nu, känns som det går åt rätt håll. Jag får bara inte anstränga mig för hårt som jag ev gjorde och därför fick en blödning igen.

    Och idag vaknade jag med en sådan skön känsla i kroppen, längtar tills mensen kommer igång så vi kan börja försöka igen. Det är det ända jag tänker på!

    Har fortfarande en del hcg kvar i kroppen så det lär väl dröja innan äl kommer men någon gång kommer det väl igång 🙈 har inte vågat prova oss på och ha sex än, har fortfarande lite ont i magen fortfarande och sen vet jag inte när vi får ha sex egentligen heller men dom sa förvisso att dom helst ser att man väntar in en mens iaf innan vi försöker igen. Så antar att det borde vara fritt fram, men då försiktigt. 

    Tempar igen och tempen har äntligen gått ner till normal nivå så känns som det kanske blivit bättre med läkningen och kanske likaså med hcg, det är nu 2v sen operationen var så det tar sin tid men det förstår jag också. Önskar bara det kunde gå lite fortare 🙈

    Fick ju veta hur blödningen startade och smärtorna för den delen.
    Den lilla krabaten som satt utanför livmodern växte på som bara den och till slut sprack äggledaren helt enkelt. Och det känns hemskt och veta att den levde och växte på medans den i livmodern slutade? Inte rättvist alls 😭 så detta är väl det som gjort mig både svag och stark i att fortsätta försöka, jag hoppas bara att vi får chansen snart igen med ett friskt levande frö ❤️


    Vad skönt att du är på bättringsvägen Malin <3.  Så hemskt och sån himla himla otur att den lilla satte sig utanför livmodern. 

    Nu måste det ju bara gå vägen för er efter allt ni varit med om. Skönt att vara igång med temp igen
  • Melsson
    MrsXy skrev 2023-12-06 19:28:28 följande:

    Hur är "status" hos er alla här? Finns det någon sorts klassisk lista med antal års försök, ålder och sånt? Lite jobbigt, men ändå lite vad ska man säga.. gör att man inte känner sig ensammast på jorden.. 


    Skönt att utredningen inte visade något speciellt på dig, och tänker lite låga antal brukar ju inte vara någon fara om man går vidare till IVF. 

    Nej finns nog ingen lista. Jag hänger kvar i denna grupp fast jag egentligen kanske inte borde göra det, men har svårt att släppa taget om denna fina grupp <3. 

    Vi har gjort IVF (34 och 35 år gamla) och är nu gravid i v 16, innan dess gick vi även privat och hade ett flertal månader med letrozol och ovitrelle. 

    Ni har inte blivit kallade till IVF än?
  • Melsson
    Mathilda88 skrev 2023-12-07 11:40:18 följande:

    Har nu fått svar från RMC om denna tredje gången utveckling av embryona! Inte lika positivt som embryologen utryckte i lördags, men gissar att de bara ville inge oss mer hopp.
    Dom 2 vi fick tillbaka var i likvärdigt fint skick iallafall oavsett Hjärta där de ser god potential till graviditet och barn.

    På dag 2 - av de övriga 8 embryona - hade 3st totalfragmenterats grad 5 (trodde bara det fanns upp till 3, men man lär sig nytt hela tiden), 3 st avstannat i celldelningen och fragmenterats till grad 3, samt 1 uppvisade SER (smooth endoplasmic reticulum clusters - vet ännu inte vad det innebär, men det kan inte utvecklas till graviditet och barn uppgav dom iallafall).

    Den sista delade sig till 4-cellig dag 2 men ojämnt och stora fragment, odlades vidare men fragmenterades mer och avstannade som tidig blastis på dag 5, cellfattig. 

    De och vi har fortsatt gott hopp till de två små återförda Hjärta


    Åh vad tråkigt att höra Matilda. Det som lät så lovande först. 

    Men jaaa, du har ju två superfina embryon i dig <3 All tro till dom!! Tänker att era embryon kanske helt enkelt inte trivs och utvecklas som dom ska i lab-miljö utan föredrar din livmoder <3

    Hur många dagar är det kvar till testdag nu? 
  • Melsson
    Mathilda88 skrev 2023-12-08 14:25:05 följande:

    Ja, lät som att vi nu hade många fina. Men gläds ännu över de 2 fina vi fått åter Hjärta Ingen gång har vi fått ut några embryon med den kvalitén dom hade då. Bara hoppas det fortsätter så och inte fragmenterats i magen. Men chanserna var goda för fin frisk utveckling, så hoppas fortsatt för det Hjärta

    Insett i efterhand att på morgonen när embryona var 6 dagar gamla (ruvardag 4) så vaknade jag på morgonen av ett drag/sug i ljumskarna/magen. Tänkte då bara att det var ett symtom av progesteronet, men har inte hänt igen sen dess. Hoppas det var ett gott tecken.Hjärta

    Just nu försöker jag bara hitta en större bekväm BH till de växande brösten Cool De har vuxit var gång av progesteronet, men nu tagit längre tid än föregående gångerna så nu får man inte plats i de ordinarie BHarna Oskyldig


    Det är testdag på söndag nästa vecka, den 17/12, så 9 dagar kvar! Inne på ruvardag 6 idag, så embryona är 8 dagar gamla i magen nu.


    Ja huvudsaken är ju att dom 2 du fått åter är fina <3 

    Oj vad spännande, jag hade så mycket dag 2-3 (men jag satte ju in en blastocyst), det var typ mina enda symptom på hela tiden och det gick ju vägen :D Så håller tummarna att det är samma för dig. Växande bröst låter ju väldigt lovande med? Jag tror inte jag fått det av progestoron, bara extremt känsliga bröst :P 

    Åh så spännande bara en vecka kvar <3
  • Melsson
    Mathilda88 skrev 2023-12-13 20:49:08 följande:

    Nej men precis ❤️🙏 Bara det att vi fick ut två fina inger mer framtidshopp! 


    Min plan var att håll mig till på söndag vilket känts bra ❤️ , men jag hanterade cytostatikabehandlad pat inatt och var idag orolig om man kanske riskerat kontaminering i ngt av alla moment. Så för säkerhets skull tog jag ett tidigt test idag för att inte oroa mig för ev påverkam på söndag. Tog CB testa tidigt med text. Det var negativt 😭. Inte över förrän på söndag, litet hopp lever än, men oddsen blev tyvärr sämre..


    Åhh fattar att det känns nedslående men det är ju absolut inte kört, vissa är ju låghormonare också så att det inte syns på tidiga test. Tog du med morgonurin? Håller alla tummar inför söndag <3
  • Melsson
    Mathilda88 skrev 2023-12-17 11:12:34 följande:
    Både vanligt gravtest (CB och RFSU) och testa tidigt (CB) var negativa idag 😭😭 Hade ändå så himla fin magkänsla att det skulle gå med dom här två små fina ❤️
    Åhh vad jag blir ledsen för er skull Mathilda, loggade in här idag för att förhoppningsvis få positiva nyheter från dig. Jag hade också en sån feeling att det var nu ni skulle lyckas ❤️😢 Stor kram till er ❤️ 
  • Melsson
    Mathilda88 skrev 2024-01-09 23:50:32 följande:
    HjärtaHjärta
    I söndags var jag på Sellmers och träffade läkaren - vi skulle varit där båda två men sambon blev sjuk i hög feber på lördags morgonen för första gången under våra 2,5 år ihop (inte ens när jag varit förkyld x många eller haft covid så har han insjuknat). Så vår romantiska Köpenhamn-helg blev sjukstuga för honom och ensamtripp för mig. 

    Även läkaren sa att det var synd att inte sambon var med då dr kände att mkt troligen kunde komma röra just honom. Kom i efterhand på att jag kunde ha haft honom med över telefon. Lätt att vara efterklok.

    Men fick ett väldigt gott intryck av Sellmers, de såg saker i ex spermaanalyserna som inte var bra i deras ögon men bra i Sverige... Som DNA-fragmenteringen på 19% - i Sverige är 25% ok medan i Danmark vill de ha under 15%. Sen ska tydligen ICSI göra att man kommer runt det och det har vi ju haft i Sverige alla tre försöken så. Men även att morfologin liggen på 4% vilket är gränsen för dåligt värde - vilket de i Sverige hela tiden har sagt att det såg bra ut. Sellmers tror också i första hand på manlig faktor, men kan såklart inte utesluta äggfaktor än. De hade helt annat förslag än de andra klinikerna - Långt protokoll med tanke på hur fin mognadsgrad jag fick på det, sen VUL  innan uppstart av stimulering. Sen köra med Fostimon 150 och Menopur 75.
    Har dålig koll på Fostimon! Man pratar mest om Gonal-F och Menopur. Kan var att dosen kan komma behöva sänkas, men han ville börja där. Split 50/50 med spermadonator och sambons sperma för att se om det blir ngn skillnad eller ej. ICSI och i samband med befruktningen tillsätta calcium-jon då de sett god effekt av det i en del fall liknande vårt. Han såg dock inget behov eller anledning till karyotypning. 

    Vad som också var nytt var att han föreslog TESA! Just pga graden av DNA-fragmentering så var hans förslag att göra TESA och då få ut mkt friskare spermier som ej erhållit fragmentering under själva utlösningen.

    På mötet i söndags var jag på cykeldag 20, De startar sina långa protokoll på cykeldag 21. Så fick erbjudandet att om vi ville köra på deras förslag så kunde jag få börja med nässprayen redan nästa dag! Annars vänta en cykel. 
    Åkte hem och pratade igenom med sambon. Vi kände båda att detta känns bra, att vi verkligen ger allt detta försöket och hoppas få mer svart på vitt var problemet ligger samtidigt som vi optimerar omständigheterna. Blir det likvärdigt dåligt resultat på alla embryon med respektives sperma så vet vi att det är äggen och då blir äggdonation nästa steg. Så vi mailade tillbaka och sa Ja! Så jag har tagit nässpray sedan måndag morgon nu. Hade kvar från senaste omgången i Malmö tacksamt nog. Så 23/1 blir det första VULet och gissningsvis äggplock första helgen i februari beroende på hur allt utvecklar sig! 

    Letar just nu för fullt efter gynklinik som kan tänka sig att översätta danska recept, men änsålänge har det varit dåligt resultat. Tror jag fått närmare 15 Nej och 1 Ja - men den kliniken var fullbokad tom 1 februari.

    Har mindre än 1,5h till Köpenhamn, så fungerar bra! Planerar köra till Malmö vilket tar 45 min, sen ta tåget över och hoppa av på andra hållplatsen - så är man direkt på plats! Supersmidigt. 

    Tack så hemskt mkt HjärtaHjärta
    Åh vad glad jag blir att läsa att ni redan är igång igen Matilda! Låter ju som att denna klinik verkar vilja hitta lite alternativa vägar och inte bara "kör bara på med fler äggplock så kommer det nog lösa sig till slut". 

    Om jag inte missminner mig har du hela tiden haft en känsla för att din sambos spermier kan varit boven i dramat? Men att det blivit bortviftat? Gav inte du EXAKT det här förslaget att testa både med donerade och hans egna men fick det helt avfärdat?? Låter ju som att ni kommit till helt rätt klinik nu!!!

    Segt att behöva åka till ett annat land, men tur i oturen att ni bor i Skåne så att ni inte har så fasligt långt ändå, är ju som att åka inom Sverige ju :) 

    En fråga från en som inte har stenkoll på alla termer, TESA - vad är det? Är det när man tar ut spermier direkt från pungen och inte via utlösning?

    Helt galet att ni redan är igång med nässprayen, skönt när det går undan och slippa massa väntetid! Hoppas den nya medicinen ger ytterligare lite bättre resultat, du fick ju verkligen en förbättring med det långa protokollet senast jämfört med det korta!
  • Melsson
    Voltex skrev 2024-01-04 04:22:38 följande:

    Hej!
    Skrev här för ett tag sen och hoppar in igen. Vi har försökt nästan exakt 1,5 år nu. Jag kan anmäla oss till IVF i maj.

    Det har inte hänt något alls utan mensen kommer på ÄL+17. Så allt har blivit rutin. Jag försöker att leva som vanligt, men fick en dipp nyligen.

    Innan var det en teoretiskt oro men nu är det verklighet. 17- 18 försök, ägg. Något är väl fel? Men vad? Alla provsvar såg bra ut. Bara jag visste VARFÖR, hade det varit lättare. Det jobbigaste är att inte ha svaret för då vet jag inte vad jag ska relatera till.

    Är i dubbel-blindo.

    Vill bara att någon ska skanna min kropp. Jag kan kämpa på, det är inga problem, men jag vill veta.


    Hej fina du. Jag förstår verkligen din oro och man blir SÅ frustrerad när det inte funkar. För oss så såg det i början lite sämre ut på undersökningar, men efter ett tag med medicin (slemupplösande för min sambo) och några omgångar letrozol för mig för att få igång egen ägglossning efter många år med p-piller så såg alla provsvar bra ut. Man var såå frustrerad och bara NÅT måste ju vara fel varför blir jag inte gravid. Men ibland vill det sig inte trots att allt ser bra ut. Jag hoppas att ni får en graviditet på "den vanliga vägen", men skulle det mot förmodan inte bli så så finns ju IVF och eftersom ni har bra provsvar så är ju ni toppenkanditater för att lyckas med IVF. Är det två års kötid i din region? Det var det i vår med, det känns ju lite extra tufft med tanke på att många regioner bara har 1 års försök för att bli beviljade IVF...
  • Melsson
    Mathilda88 skrev 2024-01-11 11:26:24 följande:
    Ja det stämmer, och svårt att få bort misstanken så länge det inte uteslutits. När han var drygt 25 år så försökte han och exfrun få barn, men de hade svårt och fick flertalet missfall under kommande år, innan det sen slutade fungera efter ett utomkved och akut op. Så en enormt tuff tid för de båda. GråterHjärta När nu vi inte lyckades efter ett år så misstänkte vi båda hans sperma och diskuterade spermadonation kanske kunde komma behövas. Enligt svenska regler så var hans värden bra utom låg mängd, men den ökade på till normal framåt sommaren. Sen kan han ha haft max otur med att träffa två infertila kvinnor i rad, men vi måste utesluta saker innan vi vågar gå vidare och lägga de stora pengarna på äggdonation.

    Exakt så, du minns helt rätt! Vår misstanke har hela tiden viftats bort, även vårt förslag till sista försöket om 50/50 split av hans och en donators sperma för att utesluta det problemet viftades bort. Ja så tacksamt att inte nog med att de vill testa det, utan även att de föreslog det och inte jag! Har upplevt det från alla utom en av de danska klinikerna. Så känns så skönt! Så känner stort förtroende generellt för Danmarks IVF-kliniker som direkt var öppna för det.
    Danmark verkar inte ha krav på psykosocial utredning för att få ta emot från donator? Har inte fått till oss att vi behöver göra en sådan i all fall. Så slipper vänta på det utan kan köra på direkt. Hjärta 

    Ja tur i oturen att bo i Skåne, så min plan är att ta tåget över till kliniken för alla undersökningar. Kommer ta drygt 1-1,5h att ta sig hemifrån och dit. 

    Ja precis, TESA är att lägga lokalbedövning och med liten nål dra ut spermierna direkt ur en testikel istället för att ha en vanlig utlösning - som i vårat fall kan ge ökad mängd fragmenterade spermier som vi vill komma runt bla. 

    Ja helt fantastiskt! Började ställa in mig på att få invänta en cykel då tiden tickar iväg så snabbt, så är glad att vi kommit igång! 
    Ja både förbättring och försämring! Väldigt snurriga resultat från gång till gång. Fick färre men mkt bättre mognadsgrad ja, samt två fina embryon Hjärta, men resten dog snabbare än gången före. Frågan är såklart - varför? Så får se hur det går denna gången!
    Ja, men det känns så himla typiskt att det mesta ska läggas på kvinnan och mannen inte ska utredas mer än 1 spermaprov...Vad jobbigt för sambon att ha detta i två relationer, kan tänka mig att han lägger mycket på sig själv nu? Män känns som att dom är så väldigt känsliga när det ev gäller dom, min sambo hade ju ett "dåligt" spermaprov i början och tyckte det var så jäkla jobbigt... 

    Skönt att dom föreslog det, känns som dom ligger lite mer på då och inte bara vill köra på samma gamla vanliga. Är det stor prisskillnad på klinikerna i danmark mot sverige? SKönt att ni har såpass bra förtroende för dom, det är ju värt sin vikt i guld <3 

    Hur går det till med donatorsperma, får man reda på sen när man stoppar in ägget om det är ägg med din sambos spermier eller om det är med donatorns? Och får ni välja donator och får lite bakgrund på den som donerar eller blir man tilldelad en?

    Spännande med TESA, man har ju hört om det tidigare att det lyckas hjälpa personer med väldigt låg mängd spermier. 

    Hur länge ska du köra nedregleringen nu? Det är några v du kör nässprayen?
Svar på tråden Vi som försökt en längre tid - första barnet