• Thu 22 Sep 2022 08:10
  279633 visningar
  3463 svar
  3463
  279633

  Vi som försökt en längre tid - första barnet

  Hoppar in lite här med. Har varit en betraktare på avstånd såå länge och alltid varit inne och läst i denna tråden. Så himla fin tråd och ni tjejer är ju helt fantastiska som stöttat varandra så fint genom så mycket <3

  Vi är inne på 13-14:e försöket, och efter tips i denna tråd så har jag denna cykel kört inositol och nu börjat med en progestoronkräm. Hoppas att det ska göra susen! 

 • Tue 1 Nov 2022 15:20

  Hur går det för alla i denna tråd?

  Man känner sig ju lite ensam i "BIM" trådarna där det känns som alla blir gravida på typ tredje försöket.. 

 • Wed 2 Nov 2022 09:12
  Vickan31 skrev 2022-11-01 19:33:12 följande:
  Vad fint att du skriver, jag är också nyfiken hur det går för alla!! Hur mår du Melsson? Glad

  Ja jag orkar inte gå med i vanliga BIM-trådar för det är precis som du säger att nästan alla plussar på första, andra eller tredje försöket där och själv har man försökt i flera år så då mår man ju ganska dåligt över alla tidiga plus känner jag.

  Jag tror att jag hade ägglossning lördag eller söndag så vi prickade in det bra men nu är det ju då den eviga väntan till BIM 12 november. Jag har knappt haft något fertilt sekret (ursäkta om någon tycker att det är ett otrevligt ord) denna eller förra cykeln, brukar/brukade ni andra ha det tydligt varje månad och i flera dagar eller knappt märka av det?

  Ser fram emot att få höra ifrån dig Melsson och fler här i gruppen Hjärta
  Ja det blir inte riktigt samma grej i dom trådarna tyvärr, även om det är kul att se att det faktiskt går bra för så många med! 

  Åhh hoppas ni lyckades pricka ordentligt nu!! Jag har också väldigt sällan fertilt sekret så det är rätt segt...Nu går jag på letrozol men märker ingen skillnad av det heller tyvärr :P 

  Undrar hur mkt det där sekretet spelar roll egentligen.......?
 • Thu 3 Nov 2022 14:06
  Vickan31 skrev 2022-11-03 10:42:36 följande:
  Ja det har du ju rätt i, man behöver bli påmind ibland om att folk faktiskt plussar också Glad 

  Tack snälla du! Ja man blir lite nojig ibland, men samtidigt har jag läst att man kan ha fertilt sekret ändå men att det är där långt inne där det behövs och inte märks i trosorna.

  Har letrozolen hjälpt dig på något annat sätt? Vart i din cykel är du nu, och när är nästa BIM? Glad
  Ja lite positivitet får man inte glömma bort ändå :D Men tycker det är EXTRA kul när folk som försökt lite längre plussar!!

  Tänker också att det är "därinne" haha. 

  Ja den har hjälpt få äggen att växa osv, men ja inte hjälpt en att bli gravid men förhoppningsvis snart så :P Jag är på CD 9 idag, så är ÄL nästa v :) Hur ligger du till i din cykel? :)
 • Mon 7 Nov 2022 13:06
  snedtak skrev 2022-11-06 14:46:36 följande:

  Hej, första gravid-relaterade inlägget från mig även om jag hängt på FL i många år. Har läst i tråden men aldrig postat själv. Igår plussade jag efter exakt 3 års försök (inte riktigt 36:e försöket pga missat några ÄL pga sjukdom m.m.). Är både glad och chockad och behövde skriva av mig någonstans, det känns som att det inte räcker med sambon. Hoppas att jag inte tränger mig på {#emotions_dlg.flower}

  Det känns som en bisarr slump att plussa just denna gång för i onsdags var vi på första mötet för en fertilitetsutredning. Jag vågar fortfarande inte riktigt ta ut all lycka i förskott, för man vet ju aldrig om graviditeten utvecklas som den ska. Så vi tänker fortfande gå vidare med utredningen (bortsett från äggledarspolning?) för att förhoppningsvis fått svar på varför det tagit sån tid.


  Åhhh stort grattis <3 Vilken känsla det måste vara!!

  Hoppas det hela går vägen! Ibland är det ju inget fel bara det att det tar lite tid <3
 • Tue 8 Nov 2022 07:42
  snedtak skrev 2022-11-07 22:40:09 följande:
  Vickan31 skrev 2022-11-07 14:51:30 följande:
  Åååh men wow, så himla stort ju!! GRATTIS! SkrattandeHjärta Har du plussat någon gång tidigare eller är det här första pluset någonsin? När det gått så pass lång tid som tre år så förstår jag att ni skulle vilja veta varför. Välkommen till vår lilla grupp! Här har många av oss försökt länge också, så vissa i gänget har hunnit bli gravida och/eller fött barn sedan vi började följas åt här på Familjeliv för flera år sedan, och andra som jag och Melsson kämpar fortfarande med att få det där efterlängtade pluset (och att det ska stanna kvar). Hoppas att allt ska gå bra för dig nu!
  Tack! Det är första plusset nånsin, så även om allt går bra vill man ju gärna veta varför.
  Ja det förstår jag! Hann ni göra blodprov och spermaprov? 
 • Tue 8 Nov 2022 15:24
  Ava86 skrev 2022-11-08 15:08:00 följande:

  Hej allihopa! 


  Jag och maken har försökt i strax över ett år nu, vilket känns som en evighet. Vi har precis gjort en utredning som inte visade några fel, men ändå verkar inte kroppen vilja samarbeta. Känner mig så otroligt ensam i hela processen (trots en väldigt stöttande make) och känner mig ännu sämre nu när jag fått reda på att en närstående precis plussat utan att ens försökt bli gravid. Jätteglad för hennes skull men det blir såklart tudelat när man själv sörjer sin egen oförmåga. Hur hanterar ni dessa stunder? 


  Men åh vad skönt att allt såg bra ut ändå, då är jag helt säker på att det kommer komma ett barn till er, det kanske tar lite tid bara <3 


   


  Jag känner mig också otroligt ensam ibland, men försöker tänka att bara för att någon annan blir gravid snabbt så påverkar det ju inte min "chans". Men ibland när någon bara "åååååhhh blev gravid på första försöket tiihiii" så vill man ju typ låsa in sig i ett rum och skrika rakt ut. 

  Tycker också det är rätt jobbigt att i princip alla mina vänner har barn/är gravida och allt dom säger är typ "slaaaaaaaaaaappna aaaav bara"

 • Wed 9 Nov 2022 07:57

  @allgoodnamesRgone välkommen hit <3 Och tänk att dom allra flesta blir ju faktiskt gravida inom ett år så era chanser ökar ju mer och mer för varje månad som går! Trackar du din ägglossning så du vet att du har det?

  @Ava86 Vad spännande med resultatet från landstinget, hoppas det kommer snart! Dom pratade inget om ev ägglossningssimulerande ändå? 

  Var ligger alla till i cykeln? Själv har man ägglossning idag, och hoppet är ju det sista som lämnar en så här mys det på hehe

 • Wed 9 Nov 2022 15:28
  Vickan31 skrev 2022-11-09 12:02:48 följande:
  @allgoodnamesRgone Välkommen, vad fint att du har hittat hit! GladSå jobbigt att du och din sambo behövt kämpa så länge, vi är många i den här gruppen som förstår hur det känns och med alla graviditetsbesked och ultraljudsbilder som poppar upp överallt från människor som ofta bara försökt 1-3 ggr, precis som du skriver. Då är det så skönt att kunna skriva av sig här med dessa kloka kvinnor som verkligen kan relatera och förstå ens tankar och känslor i den här berg- och dalbanan. Jag har inte testat Clearblu fertilitetsmonitor men hoppas att den ska vara till hjälp, vi håller tummarna för dig!

  @Ava86 Vad fint att du säger så! Hjärta Spännande att se vad beskedet ska bli, håller tummarna för snabbt och bra svar från landstinget! Jag gjorde ett IVF-försök med mitt ex innan vi gjorde slut, så om du har några frågor får du jättegärna ställa dem till mig så får vi se om jag kan svara Glad Vad omtänksamt att du frågar, jag är just nu i processen mellan att försöka själv och kanske snart börja få lite hjälp. Eftersom jag har en blockerad äggledare (som upptäcktes under fertilitetsutredningen med mitt ex) så har jag redan kontaktat vården trots att jag och min nuvarande sambo bara försökt aktivt i ungefär ett halvår, och de sa att om vi inte lyckats själva innan februari så ska vi få komma på ett möte då, och lämna prover kanske redan innan jul. 

  @Melsson Spännande att det är dags för ägglossning, då håller jag tummarna hårt för att ni ska pricka in den så bra att mensen inte kommer den här gången Hjärta Själv är jag mellan ÄL och mens just nu, så BIM är 13-14 november och jag är ju lite sugen att ta ett test den 13:e eftersom det är fars dag, men pessimisten inom mig säger att varför skulle det gå den här gången när jag aldrig fått ett plus de sammanlagt typ 30 försök jag gjort i mitt liv XD 

  Jaa idag har jag ÄL, dock "råkade" vi ligga i vårt spabad igår så nu har jag ångest att det kom in klor som kan döda ägget och spermierna haha . Men bara påt igen ikväll och hoppas på det bästa! 

  Och du, plötsligt kan det ju faktiskt hända, det har man ju verkligen sett här i gruppen liksom!! Just denna månad kanske ägget passerar i den äggledaren som inte är blockerad ju :D Spännande att gå vidare efter jul iaf, det ska vi med göra med en ev IVF om det inte tar sig nu. När du gjorde utredning första gången såg alla prover bra ut då?

 • Fri 11 Nov 2022 07:31
  AllGoodNamesRGone skrev 2022-11-09 16:59:16 följande:

  @Melsson 
  Tack snälla för ditt välkomnande och peppen! Precis som du säger så ökar ju chanserna. Har faktiskt aldrig tänkt på det på det viset! Jaa jag trackar min ägglossning och brukar ha det mellan dag 14-17 men nu är jag på dag 17 i cykeln men ingen höjning, inte ens för östrogen då mina tester även trackar det så man blir lite fundersam. Har iallafall haft positiva utslag på testerna varje månad sen vi började försöka så bör ha ägglossning men jag tempar inte, däremot brukar mensen komma 14 dagar efter positivt test så tänker att ägglossning bör jag ha. 


  @vikan31 
  Tack snälla! Jaa det är verkligen tufft när sånt dyker upp i ens flöde även fast man som sagt inte missunnar någon annan den lyckan. Håller tummarna för dig också! 


  Åhh segt. Dock (tråkigt nog) så hoppar ju nästan alla över typ en ägglossning/år, du kan googla lite på det är ganska vanligt. Så kanske hände det denna månad tråkigt nog? 
Svar på tråden Vi som försökt en längre tid - första barnet
Logga in
Bli medlem