• MsTintin

    Vi som försökt en längre tid - första barnet

    Vickan31 skrev 2021-08-09 17:00:11 följande:
    Ja men precis! :) Skönt ändå att remissen snart skickas, då vet man att det inte är dags riktigt än utan att chansen fortfarande finns att kunna plussa utan hjälp - men att om det inte händer så väntar IVF som en hjälpande hand om några månader. Vad tråkigt att din mens kom nu, och så himla taskigt med tempen som lurades :( Hoppas att du mår okej trots mensen <3 
    Jamen verkligen, känns ändå lite tacksamt att ha några försök kvar :) Ja det var segt, men jag försöker att hålla humöret uppe och vara positiv, jag orkar inte vara ledsen och arg längre, det hjälper ju ändå inte :)
  • MsTintin
    Weloty skrev 2021-08-16 09:10:20 följande:

    Hej alla!

    Jag ville bara uppdatera er om att jag och min man idag ska påbörja vår fertilitetsutredning efter 14 månader av helt resultatlösa försök. Efter månader av hopplöshet känner jag äntligen att det kommer en liten ljusglimt. Vi har nästa BIM den 9/9 så jag antar att vi inte hinner börja med någon slags behandling eller åtgärd denna gång, men det är i alla fall i rullning vilket känns skönt!

    Ni som har gjort en utredning, hur gick ert första besök till?


    Vad skönt för er, jag upplevde att det kändes som ett tydligt steg framåt att få genomföra utredningen, även om den sedan visade att det inte var något fel på någon av oss :)

    Som för Janni91 så fick vi fylla i varsin hälsodeklaration, sedan gjordes ett ultraljud på mig. Min man fick lämna ett spermaprov och jag fick ta blodprov, äggledarspolning och ytterligare ett ultraljud för att se om jag ägglossar. Sedan hade vi ett uppföljningssamtal efter allt detta och gick igenom svaren.

    Vi beslutade då (detta var i april) att vi skulle fortsätta försöka själva till augusti och om inget hände så skulle vi skicka en remiss för IVF. Nu har ju inget hänt, så jag fick faktiskt precis samtal från gyn som berättade att de skickar iväg remissen idag. Nu behöver vi lämna varsitt blodprov till och sedan är remissen bekräftad :)

    Det verkar som att svar på remissen (förhoppningsvis) kommer om en månad och att vi kan dra igång IVF i höst redan :)
  • MsTintin
    Mirabilis89 skrev 2021-08-22 08:39:51 följande:

    Hur har ni det som nu försökt under en längre tid, kanske t.om gjort utredning, har ni s.k normala cykler, jämna och utan mellanblödningar/mycket menssmärtor och annat? 

    Funderar nämligen, eftersom hemtestet för spermier verkade se bra ut hos min sambo (vet att det inte är en direkt sanning men ger ju ett hum iallafall) så undrar jag vad oddsen så att säga är att det skulle vara något knas hos mig.

    Jag har aldrig haft någon mensvärk att tala om, märker knappt av att det molar lite i magen dagen innan mens (och jag lider verkligen med er som har mycket mensvärk, det måste vara fruktansvärt!), inga direkta symptom på mens förutom kanske lite sämre hy och att jag behöver byta tampong emellanåt liksom. Inget överdrivet rikligt flöde och löjligt regelbunden cykel. 3-4 dagars mens också, ej speciellt riklig heller.

    Förutom den här cykeln när ÄL kom 3 dagar senare än vanligt så har jag verkligen haft så gott som prick 26 dagars cykel sen jag slutade med p-piller i början av sommaren -20. Faktum är att cykeln till och med är ännu mer jämn än när jag gick på p-piller (som jag gjorde i typ 15 år).

    Jag har alltså verkligen noll besvär, vilket jag som sagt är tacksam för, men vad skulle det ev. kunna vara för knas med kroppen etc. som inte ger symptom så att säga? Jag har tagit ÄL-test (Clearblue) så gott som varje månad med och som alltid visat på glad gubbe/stegring precis när/som det ska. 

    Jag känner mig således inte direkt orolig att det skulle vara något major fel direkt, utan kan tänka mig att om/när vi gör en utredning att vi kommer vara ett av de där paren där allt ser bra ut men förklaras som oförklarligt barnlösa och att allt kommer lösa sig i slutändan iallafall, men nyfiken blir jag ju!


    Jag har en regelbunden cykel på 30 +/- 2 dagar. Min kortaste cykel det senaste 1½ åren var 27 dagar och den längsta var 34. Min ägglossningsdag varierar lite, tidigast har jag haft ÄL på CD15 och senast på CD 21, men ligger oftast kring CD16-17. Min lutealfas är nästan alltid 13 men har varit nere på 11 vid något tillfälle. Sen är min mens kort, har bara två dagar med flöde och startar alltid med ordentlig mensvärk som håller i sig i några timmar.

    Jag och mannen har genomgått utredning som inte visar på några fel, jag har polycystiska ovarier (dock inte PCO/PCOS) och många ägg, vilket de tyckte var bra. Jag har ofta spottings några dagar innan mensen börjar och någon enstaka gång även efter mensens slut.

    Kör du enbart med ÄL-tester eller tempar du eller liknande också? Det är ju svårt att avgöra om du faktiskt har ÄL som testerna indikerar, så kanske kan vara värt att tempa om du inte redan gör det :) Jag har förstått att bara ÄL-tester inte säger så mycket, helst ska man gå på temp tillsammans med att ha koll på sitt sekret, det är bästa sättet att hitta sin ägglossning :)
  • MsTintin
    Mirabilis89 skrev 2021-08-23 11:14:43 följande:
    Nää jag har inte tempat så kan ju såklart inte garantera att ÄL skett så, men ÄL-sekret "som det ska". Det skulle ju förstås kunna vara så att ÄL inte skett ändå även om jag inte har några som helst övriga "negativa" symptom. Nåja, i slutändan kan ju en ev. utredning bara svara på det. Glad
    Jag skulle rekommendera att tempa om du känner att du orkar det :) Där får du ju också bekräftelse på att du ägglossar, vilket ju kan vara skönt. Såklart kan ju en utredning också svara på det, men om du vill veta redan nu så är temp ett bra alternativ :)
  • MsTintin
    Idoh skrev 2021-08-24 07:58:40 följande:

    Hej! Det börjar närma sig ivf-remiss för oss. I slutet av september ska vi ringa för att få en remiss, om inget hänt tills dess vill säga. Det tvivlar jag så klart på med tanke på erfarenheterna hittills... Enligt kliniken är väntetiden inte alltför lång och jag räknar med start under hösten eller i alla fall mot november. Jag är glad att ivf finns men det känns mörkt också. Hade aldrig tänkt att jag skulle vara den som sitter där med sprutorna och TÄNK om inte ens ivf funkar? Avgrunden som öppnar sig när tanken på att förbli barnlös kommer... Ja, ni vet.

    I övrigt undrar jag om någon av er funderar på ivf och jobb? Jag löneförhandlar den här veckan för att fortsätta på mitt nuvarande jobb men det är en visstidstjänst (som säkert skulle förlängas iofs). Vill dock så gärna ha en tillsvidareanställning, för trygghet osv. Funderar alltså på att söka nytt jobb men hur skulle det vara att vara ny på en arbetsplats och samtidigt dra igång ivf-process? Hur skulle ni tänka? Förstår att ni har annat att fundera på så är glad för vilken input som helst! Kram


    Vi är i samma läge, remissen är förberedd, det är bara min man nu som måste lämna ett blodprov sen så skickas den iväg. Jag känner precis som dig, är tacksam för möjligheten men tycker också att det känns mörkt att behöva den hjälpen när man trodde att man skulle kunna lyckas själv... Tanken på sprutorna känns också lite jobbig, jag är inte spruträdd per se, men tycker väl inte att det ska bli superkul :/

    Gällande jobb så tänker jag att det är skönt att vara på en plats där man vet att det finns lite flexibilitet, för att kunna gå på eventuella läkarbesök osv. Du kan ju börja leta efter andra möjligheter och sedan höra dig för under en eventuell intervjuprocess hur de tänker kring den typ av flexibilitet?
  • MsTintin
    Soff skrev 2021-08-26 22:39:07 följande:

    Fick brev på posten angående ivf idag. Hamnade totalt i tårar. Jag blev nämligen diagnostiserad för någon månad sen med en genetisk sjukdom. Ofarlig sådan så länge man har koll på den. Jag hade inte en tanke på att det skulle påverka ivf. Nu ska min sambo göra en utredning för arvsanlag, plus att vi endast får göra ivf av specialistvård i Huddinge. Vi får med andra ord inte välja via vårdval. Det kan med andra ord ta längre tid än vad som förväntats detta, vilket gjorde att jag gråtit hela kvällen. Plus att man bara ska mötas av motstånd hela tiden i detta. Är mentalt DRÄNERAD.

    Kanske överreagerar jag. Vi kommer få göra ivf, och kanske är min sambos utredning bara ett blodprov. Jag vet inte. Men jag är bara så trött, och jag vill inte vänta mer. Det gör redan så jävla ont. Min bror hinner få sin unge. Och jag sitter här och bara möts av motgång på motgång. Snälla, kan det vara vända snart?!


    Åh nej, vad jobbigt för er :( Jag förstår att du känner dig helt slut, denna resa tar verkligen på krafterna! Om man ska försöka se det positivt, även om det är svårt och jobbigt, så är det ju jättebra att möjligheten finns att se till att ditt framtida barn inte får din genetiska sjukdom. Att specialistvården kan hjälpa er att endast välja ut de friska äggen är ju egentligen helt fantastiskt!

    Men jag håller tummarna för att din sambo inte bär på anlagen och att det står er fritt att välja vård själva. För jag kan verkligen förstå känslan av att inte vilja vänta en endaste sekund längre än nödvändigt!
  • MsTintin
    Msofie skrev 2021-08-29 15:28:58 följande:

    Hej fina ni!

    Jag är på min sista cykel innan IVF round 2. Jag tror att jag är på cykel 19 men börjar helt ärligt tappa räkningen haha. Denna cyklen har jag börjat ta ägglossningstest för första gången redan maj månad. Vill dels ge det mitt bästa försök innan IVF, men också ha lite koll på när jag ska hämta ut sprutorna.

    Har helt ärligt talat ganska mycket ångest inför denna rundan. Inför första rundan var jag peppad på att göra något nytt och trodde att IVF var lösningen, men förstår nu att det bara är ett tillvägagångssätt. Är inte nervös över sprutorna, mer utöver att jag nu vet exakt hur pissigt jag kommer att må, särskilt efter äggplocket. Eftersom jag har kunnat fokusera på annat över sommaren är det också bitterljuvt att kasta sig in igen med båda fötterna. Men tänker att jag så smått ska bli aktiv hos er igen! Och STORT GRATTIS till dem jag ser PLUSSAT denna månaden!


    Jag håller tummarna för att allt ska gå bra denna runda och att det är nu ert guldägg sätts in! 
  • MsTintin

    Idag börjar dagen inget vidare! Jag känner mig orolig för att min kropp inte mår så bra just nu. Min temp denna cykel har varit lite all over the place, den låg över "snitt" redan innan ÄL och har hunnit dippa två gånger efter ÄL, trots att jag inte ska ha mens förrän på torsdag. Jag har sedan i fredags haft spottings/blödningar på den nivån att jag behöver trosskydd men skulle inte säga att det är mens... Imorse kom det rött blod när jag gick på toaletten och jag vet inte längre om jag kan kalla det spottings eller om det faktiskt är mensen som är fyra dagar tidig?

    Är det någon annan här som har problem med spottings? Söker man på det så får man ju bara antingen upp att det är hormonellt, implantation eller typ cancer, vilket känns mindre roligt :/

    Går man igenom progesteron-nivåer under IVF? Är lite rädd att mina värden är off och att det ska göra att eventuella IVF-försök misslyckas.

  • MsTintin
    Msofie skrev 2021-08-30 10:48:52 följande:
    Har själv aldrig haft spottings (förutom IVF) rundan så kan tyvärr inte hjälpa dig där. En kan väl hoppas på att de är en nid blödning!

    Men man tar blodprov för progesteron under utredningen, i lutealfasen för att bekräfta att den är på en stabil nivå. Sen under en IVF får man progesteron på recept under lutealfasen då cyklen inte är naturlig så att säga. Jag fick i form av vaginaltabletter lutinus. Och mina progesteron värden har alltid varit bra.
    Tack för svar angående progesteron! Skönt att det kontrolleras, då känns det lite bättre i alla fall :)

    Nu när du har lite perspektiv på din första IVF-runda, hur skulle du säga att du mådde under perioden med sprutor och allt? Var det jobbigt? Jag är lite nervös att jag inte ska klara det, eller att min man ska bli galen på mig för att jag blir ett hormonellt monster, heh...
  • MsTintin
    Janni91 skrev 2021-08-30 19:32:36 följande:
    Usch, jag lider med dig! :( Jag har problem med spottings och har haft det typ varje månad i över ett år. Har precis fått något progesteronliknande utskrivet (Cyclogest) som jag ska börja ta denna veckan. Ska testa det i några månader och sen IVF är tanken.

    Har du gjort något speciellt senaste månaden som kan ha fått din kropp ur balans? Förhoppningsvis är det bara tillfälligt för din del!
    Vad spännande att testa Cyclogest, hoppas det kan hjälpa dig att bli av med dina spottings! Jag brukar ha spottings varje månad, men denna har det varit mycket mer än vanligt. Jag tog corona-vaccinet för en vecka sedan, så jag funderar på om det kan vara det som spökar till det. Min mens kom imorse, vilket är två dagar tidigt, så det verkar som att jag fick kortare lutealfas än vanligt denna cykel.

    Jag tror att jag kanske skulle behöva lite hjälp med progesteronet, känns som att jag har flera symtom på brist, bl.a. spottings och väldigt ömma bröst mellan ÄL och mens. Vi får se vad som kommer fram under IVF-resan :)
Svar på tråden Vi som försökt en längre tid - första barnet