• MsTintin

    Vi som försökt en längre tid - första barnet

    Msofie skrev 2021-08-30 19:39:40 följande:
    Herregud vad mycket det känns som att jag har förträngt nu i efterhand, måste verkligen tänka igenom det. Skulle säga så här, mellan sprutdag 1-5 isch märkte jag ingen större skillnad, varje fall ingen jätte påtaglig. Det var mellan sprutdag 6-14 som det började märkas. Min mage var super svullen och det är en sjukt märklig känsla i äggstockarna, man känner verkligen dem hela tiden och det var obekvämt. Personligen hade jag inte ett "humör" utan var mest SJUKT trött. Sen klart är det många känslor som psykologiskt kommer in, oro, hopp, rädsla ja hela paketet.
    Msofie skrev 2021-08-30 19:40:42 följande:
    Usch ska tillägga att illamåendet för mig var en stor nackdel. Jag hatar att vara illamående. Det tog veckor efter IVFn innan det släppte. Men man klarar det allt! När drar ni igång?

    Jag kan tänka mig att man lätt förtränger det, inte det roligaste att gå igenom! Vad jobbigt med illamående, det påverkar ju en så himla mycket när man hela tiden mår illa :/ Men "skönt" att du inte upplevde allt för mycket smärta eller humörsvängningar i alla fall, man har ju hört om dem som blir jättedeppiga osv. Klart att man känner all världens känslor, jag kan tänka mig att hela barnaskapandet blir väldigt påtagligt under denna period!

    Vi håller på att skicka in remiss, så förhoppningen är att starta i höst. Jag känner mig ganska frustrerad på min man dock. Vi fick info för mer än två veckor sedan att för att remissen ska skickas iväg så måste vi lämna blodprov, för att kolla hepatit, etc. Jag tog mig iväg till labbet dagen efter och fixade det, medan min man fortfarande inte löst det. Jag förstå att han har lite svårare att gå från jobbet än jag, som jobbar hemma, men jag hade ändå hoppats på att han skulle prioritera detta. Förhoppningsvis kommer han iväg denna vecka och så kan remissen skickas i början på nästa!
  • MsTintin
    Janni91 skrev 2021-08-31 16:25:20 följande:
    Okej, ja då kan det ju vara vaccinet. Jag misstänkte också progesteronbrist men kliniken där vi gjorde utredning sa att mina värden var normala. Gick till en ny klinik för en second opinion och fick testa Cyclogest, så ja det vore ju underbart om det fungerade :) Det står så på FASS: Progesteron verkar på livmoderslemhinnan och hjälper dig att bli gravid och behålla graviditeten när du behandlas för infertilitet 

    Lycka till! :) 
    Det låter ju lovande! Jag håller tummarna för att detta kan hjälpa er! :)
  • MsTintin

    Min mens kom tre dagar tidigt förra cykeln, tror att det kanske kan ha berott på att jag vaccinerade mig då. Håller tummarna för att det bara var en engångspåverkan på min cykel och att det inte hänger kvar något in i denna cykel! Nu har min man äntligen lämnat sitt blodprov för remissen för IVF, så hoppas på att den går iväg smärtfritt snart och att vi inte behöver vänta allt för länge på svar!

    NatMar005 PLUSSAT

    Molybden, BIM 15/6, 26 år (12:e försöket, PCOS) PLUSSAT

    Emmalucy, BIM 2/7, 35år, 7:e försöket(med 3års misslyckande med exet) - PLUSSAT

    Ericky, BIM 21/7, 33 år (12:e försöket och 2:a försöket efter MF) PLUSSAT

    Bx3, BIM 7/9, 32 år (12e försöket, 3e efter utomkveds, sista innan ivf)

    Sellcarro, BIM 7/9 (13:e försöket, 1 MA & 1 MF)

    Soff, BIM 9/9 (18:e försöket)

    Weloty, BIM 9/9, 30 år (14:e försöket, PCOS)

    Lisen91, BIM 10/9, 29 år (14:e försöket)

    Janni91, BIM 11/9, 30 år (15:e försöket, oförklarligt barnlös och inväntar IVF)

    Tildasafira, BIM 15/9, 28 år (18:e försöket, upprepade tidiga missfall - inväntar ivf)

    Mirabilis89, BIM 15/9, 32 år (15:e försöket)

    Msofie, BIM 15/9, 26 år (19:e försöket)

    Vickan31, BIM 23/9, 32 år (16:e försöket)

    Mimmi44, BIM 25/9, 26 år (ca 18e försöket)

    MsTintin, BIM 27/9, 29 år (ca 19e försöket)

    Hellow0rld, BIM 29/9, 29 år (16:e försöket)

    RH93, BIM 4/10, 28 år (15:e försöket)

  • MsTintin
    Emma1992 skrev 2021-10-15 09:25:27 följande:

    Hej allihopa. Ny på denna sida, varit inne lite då och då men blivit medlem nu för att kunna skriva av mig också.

    Har denna månad påbörjat behandling med Letrozol, och tidigare i veckan tagit Ovitrelle-sprutan. Detta i väntan på att få påbörja IVF till hösten om det inte tar sig. Varit på två olika gynekologmottagningar - den första där vi gjorde vår fertilitetsutredning i våras - var jag inte så nöjd med. Gick till en annan gynekologmottagning efter sommaren, hon frågade om jag hört talas om PCOS - vilket jag inte hade. Berättade att jag tycker att ingenting händer, tiden bara går, och hon frågade om jag skulle vilja påbörja behandling enligt ovan tills jag och min man får påbörja IVF. Samtal hit och dit, den första gynekologen tror inte att jag har PCOS men den andra jag gått till säger att flera saker tyder på det - blodprovet, äggen som låg som i ett pärlband, inga lyckade graviditeter hittills. Är däremot varken överviktig, har ökat kroppsbehåring eller mer akne. Hoppas att det kan ta sig nu efter både Letrozol och Ovitrelle, känner att det mest är hopplöst men försöker tänka positivt att chansen finns att det denna gång händer <3


    Det låter som det jag har, jag fick under utredningen höra att jag har polycystiska ovarier (typ PCO), dock inte PCOS. Jag har också ett ganska högt AMH-värde, tror det låg på 6,6. Jag har inte heller andra symptom som akne, övervikt eller liknande. Jag har ganska regelbunden cykel, mellan 26-31 dagar och ÄL kommer ofta på dag 14-18. Enligt gynekologen så innebär det mest att jag har många ägg och att det kan vara positivt, dock har jag ju inte blivit gravid på 1,5 år så jag vet inte om jag håller med :P Men det verkar i alla fall lovande för stundande IVF, då finns ju chansen för att få ut en hel del ägg, så jag försöker att vara positiv!

    Håller tummarna för att Letrozolen och Ovitrellen kan hjälpa dig!
  • MsTintin
    ElkaSJ skrev 2022-01-15 09:00:30 följande:

    Hej!

    Skulle ni tolka detta som stegring? Har gjort otaliga test men kände spontant att jag måste fråga, är lite osäker på hur vi ska tolka de - ligga typ om 24 timmar?


    Har du testat appen PreMom? Där kan man fota sina ÄL-tester och så "analyserar" den åt en, så får man lite hjälp med att hitta stegringen om man tycker att det är svårt :) Jag tyckte att det var smidigt när jag använde den!
  • MsTintin

    Hej allihopa!

    Jag har varit lite MIA de senaste månaderna, men jag har läst alla inlägg under denna tid! Jag är så glad för er som fått era plus och mitt hjärta blöder för er som gått igenom missfall, det måste vara fruktansvärt!

    Vi var på "uppstartsmöte" på Sophiahemmet i slutet på november och såklart lyckades jag få mens ca tre dagar innan, så jag missade chansen både för november och december pga av julledighet...

    Igår kom mensen igen och jag sitter nu och väntar på samtal från Sophiahemmet om vi får köra igång denna cykel. Det känns inte supersannolikt att jag får köra äggplock denna månad, med tanke på Corona-läget och att januari känns som en månad då många startar igång. Så jag är inte allt för hoppfull, men hoppas såklart på att få köra igång med sprutor idag!

  • MsTintin

    Hej allihopa!

    Vad spännande det är att få följa med på allas olika resor, jag hoppas att ni alla mår bra där ute!

    Min mens startade i natt, så ringde in till kliniken på morgonen och ska nu äntligen få köra igång! Det känns spännande, hoppfullt och skitläskigt Tungan ute Börjar med Gonal-F imorgon och har första ultraljudet inbokat nästa måndag!

    Hur har ni andra tänkt kring kvällsplaner under dessa dagar med sprutor? Jag har en större tillställning bokad på fredag samt middag med kompisar på lördag och känner mig lite kluven hur jag ska göra... Det borde väl inte vara några konstigheter att ta med sig sprutan till dessa tillställningar och smita iväg vid tid för spruta, eller vad tror ni? Det är första gången jag tar sprutor på mig själv, så jag är lite nervös hehe!

  • MsTintin
    RH93 skrev 2022-02-15 19:47:28 följande:

    Har som vanligt svårt att citera så svarar såhär istället:

    MsTintin: jag valde att vara hemma varje kväll för att ta sprutorna. Det blev bara lättast då dels min sambo tog sprutorna på mig och dels använde jag också lokalbedövande plåster för fyremadelsprutan som behövde sättas på 1h innan och sedan torkas bort innan stick. Jag tänker att man absolut kan ta med sig sprutorna och smita iväg på en toa eller så dock. Det viktiga är bara att du ser till att ha något bra ställe att lägga sprutorna på tills du är hemma igen. Det kommer nog gå toppen :) 

    Soff: guud så kul att du ska få börja nu. Äntligen!
    Carina82: håller tummarna att ni får sätta igång nästa vecka!

    Hoppas på många plus för oss alla framöver <3


    Tack för att du delade dina erfarenheter! Ja just det, sprutan efter måste man ju såklart vara försiktig med, det ska jag tänka på!

    Jag blev ändå glatt överraskad idag att det gick så bra att ta sprutan. Min man fick göra det denna första gång, men jag ska testa själv också framöver! Känns så sjukt att vara igång, efter att ha väntat tre månader sen vårt uppstartsmöte!
  • MsTintin
    Soff skrev 2022-02-20 23:01:40 följande:

    Verkligen!... Man blir så trött...tur att jag upptäckte det i tid igår!! Annars hade ju vi i värsta fall behövt avbryta allting pga deras misstag... och då vet jag inte vad jag hade gjort..


    Näst-nästa vecka blir det <3 v.9 (eller ja, snart nästa vecka.. :)) längtar verkligen nu! Blir väldigt spännande! Ska på ultraljud på Tisdag och då är det bara att hoppas att allt går enligt plan. 


    Jag mår bättre än på länge tycker jag! <3 Förmodligen mycket för att den psykiskt jobbiga delen med att försöka på egen hand kan läggas åt sidan, vilket jag är otroligt lättad över! Och jag känner hopp för första gången på länge! Sen kommer det ju saker framöver nu snart som förmodligen kommer göra mig till ett nervvrak ^^ Är mycket som du där, jag känner mig i nuläget inte orolig för det fysiska (förutom möjligtvis lite inför äggplocket) utan mer för den psykiska berg-och-dalbanan man står inför.


    Hittils har jag förövrigt inte känt mycket alls fysiskt. Men tycker att jag kan börja känna mig lite öm ibland, lite som kring äl. Fyremadel-sprutan kändes lite konstigt efteråt tycker jag ^^ tog den första idag. Kändes lite som ett tryck, eller ömhet, en liten stund efter sprutan. Men det gick bra! Känns som att sprutorna är det enkla i allt det här. Det jobbiga kommer sen, när man hoppas på många fina ägg som ska befruktas, och rädslan för att det inte ska gå bra. 


    Jag har jobbat på som vanligt, och hittils har det inte varit några som helst problem. 


    Vad kul att vi är på nästan exakt samma plats i behandlingen! Jag började med gonalf i tisdags förra veckan, tog första fyremadelen i lördags och hade första ultraljud idag! Ska in på ett till ultraljud på onsdag för att se hur snabbt äggblåsorna växer, eventuellt blir det ÄP redan på fredag men annars kanske i början på nästa vecka!

    Jag känner inte heller så mycket av sprutorna ännu, bara lite när jag går och lägger mig, att ligga på sidorna är lite obekvämare än att ligga på rygg...

    Det är lustigt med sprutorna, de första dagarna med gonalf kändes ingenting när man tog den, men nu har den börjat svida precis när jag sticker in nålen. Fyremadelen känns inte alls vid nålsticket, men efter ett litet tag svider det lite där man tagit den och min hud blir typ lite knottrig haha.
  • MsTintin
    Soff skrev 2022-02-28 15:36:16 följande:

    Nu ligger jag på soffan och vilar efter äggplocket imorse. Allt har gått bra! Det var inte alls så farligt som man skulle kunna måla upp det, iallafall var det så för mig. Gjorde som mest ont precis efteråt, men det är bättre nu. Har lite molande värk nu bara. Spolningen var 10 gånger värre för mig än detta!


    Är så lättad att jag gjort det nu. Dels för oron över smärtan, men också för att min sambo inte skulle kunna "leverera". Han började med antidep för ett tag sen och har fått svårt att få utlösning pga detta. Det är en väldigt vanlig biverkning av tabletterna. Men det gick bra tack och lov. 


    Nu kommer nästa oros-moment, hur det ska gå med äggen. Tänk om inget blir befruktat!?


    Dom fick ut 5 ägg. Blev färre än vad jag trodde eftersom hon såg 10 på ultraljud, så blev lite ledsen över det, men samtidigt så är det ju inte antalet utan kvalitén som spelar roll. Bara hoppas att dessa ägg är bra, blir befruktade och klarar sig på vägens gång. Vore otroligt glad om det finns något ägg att frysa in också, men skyddar mig själv känslomässigt med tänka att det kanske inte blir så.


    Jag är i precis samma fas nu, ligger på soffan efter morgonens äggplock! Jag hade samma upplevelse som du, det var inte alls så farligt som jag trodde att det skulle vara. Min mensvärk är mycket värre, så jag är tacksam för det!

    Vi fick ut 6 ägg, vilket också är mindre antal än vad jag trodde, i och med att alla sagt att jag har så mycket ägg och att det kommer vara så bra för äggplock. Men jag är glad ändå, det hade ju kunnat bli noll! Vi har planerad återinföring på torsdag, jag hoppas hoppas hoppas att allt ska gå bra och att vi får I alla fall ett embryo som vill vara med och leka! 
Svar på tråden Vi som försökt en längre tid - första barnet