• Janni91

    Vi som försökt en längre tid - första barnet

    Steeph skrev 2021-06-23 20:29:02 följande:

    Med en stor sorg i hjärtat så försvinner jag härifrån nu på obestämd tid. MA igen i vecka 9. Jag var i vecka 8+1 idag och fostrets hjärta slutade slå 8+0. Vet inte varför det händer då det hände exakt samma sak för 1 år sen i samma vecka. Vill inte ge upp drömmen om att bli mamma en dag, men helvete vad orättvist livet är. Lycka till alla ni andra!


    Åh, livet är så jäkla orättvist!! Beklagar verkligen, kan inte ens tänka mig hur det känns. Skickar en massa styrkekramar <3 <3 
  • Janni91
    Soff skrev 2021-06-26 10:07:06 följande:

    Hoppas ni alla haft en skön midsommar ni med! 


    Vi var också bara hemma och tog det lugnt. 


    Jag har funderat lite fram och tillbaka på det här med Labrix-test (saliv-hormontest), och har inte kommit fram till något beslut än.. vill liksom undersöka alternativen först eftersom det är så satans dyrt. Har ju tänkt på om jag bara skaulle ta progesterontest via blodprov istället men där var ju problemet att labbet måste ha öppet 1 vecka efter ägglossning, vilket dom inte har för det hamnar på helgen, så där spricker ju det. Sen har jag tänkt att om nu min långvariga stress påverkat/påverkar mina kortisol- och därmed progesteronnivåer så kanske ett binjuretest skulle vara intressant att ta. Så har faktiskt bokat ett sådant test via werlabs som jag kommer ta nästa vecka. Så börjar där och ser vad det säger. 


     


    Spännande med tester! När vi gjorde vår utredning stod det att jag skulle ta progesterontest "6-8 dagar efter positiv ägglossningssticka", så det kanske inte måste vara exakt en vecka? :) Vulverine har ett webbinarium om blodprover, jag har inte sett just det men hennes webbinarier brukar vara väldigt informativa!

    På tal om tester...under utredningen visade det sig att vi har mykoplasma, vilket tydligen är som klamydia!!?? Jag har aldrig haft en könssjukdom och alltid varit noga med att testa mig, men de testar sällan just mykoplasma. Det kan tydligen leda till infertilitet och barnet kan drabbas om man har infektionen vid födseln. Hoppas alla fertilitetskliniker testar det, men bra att veta tänker jag.
  • Janni91
    Soff skrev 2021-06-26 14:05:43 följande:

    Verkligen! Och smidigt att man bara kan köpa det och gå och ta, och inte behöva gå via vårdcentralen. Ah okey! Vulverine själv tyckte jag läste att hon sa ganska exakt 7 dagar, annars är det missvisande, men tänker att de dagarna iallafall säger någonting (6-8 dagar efter)..är ju väldigt svårt att veta exakt när man haft äl. Får se om jag kanske bokar det sen ändå då. Men man vill ju vara säker på att det inte är missvisande.


    Ahaa, oj?! intressant.. :O 


     


    Låter jättesmidigt! Okej, det är mycket möjligt, hon brukar ju ha bra koll! :) 
  • Janni91
    Ericky skrev 2021-06-27 12:38:43 följande:

    Hej tjejer! Här kom mensen igår för 11e gången. Med en mf på 10e försöket då. Så nästa försök blir vårt 12e. Hade aldrig trott detta när vi började. Hoppas innerligt på att det ska gå. Men om inte så kommer vi att starta utredning I augusti. Efter överläggning tillsammans och med en vän som gått igenom IVF kommer vi inte berätta att vi blivit gravida en gång. Tänker inte riskera att inte få utredning av den anledningen. Även om jag tror och hoppas att pilyoen varit vårt problem, så har man också varit inne på att jag har för lågt progesteron och hamnar vi på utredning kommer de ju kolla bla detta. Då tar de täta prover kring dag 7 efter äl så man får ordentligt resultat.

    Men vi hoppas vi slipper detta och får plussa igen nästa cykel <3


    Vad tråkigt! :( Tycker du gör helt rätt i att inte berätta det, det skulle inte jag heller göra!
  • Janni91
    Emmalucy skrev 2021-07-04 09:34:23 följande:

    Ok, I feel like I'm jinxing it by writing here, but....

    ÄL+14 / BIM + 3 idag, och fick 2-3 på Clearblue veckoindikatorn :) testerna har ökat lite varje dag, vad som nu händer efter, så är det lyckat och förbi mina kemiska graviditeter :) jag går dock ingenstans, ni är min familje här på FL, känner mig inte heller bekväm med BF trådar just nu. Kanske allt jag behövde var den progesteron jag fick denna cykel, för jag slutade med alla mina vitaminer (oops) det var en "jag orkar inte att svälja 7tabletter om dagen) månad :D kram till er alla!


    Stort grattis!! Vilken härlig nyhet!! :D <3 
  • Janni91
    MsTintin skrev 2021-07-05 10:47:16 följande:

    Det var längesen jag skrev i tråden, men jag läser allt som skrivs och är så glad för alla positiva besked och mitt hjärta brister för er vars dröm ännu inte gått i uppfyllelse <3 Jag ska försöka bli bättre på att svara i tråden, det känns lite tråkigt och själviskt av mig att "bara" skriva om mig själv. Men som sagt, jag läser allt ni skriver och tycker att ni alla i tråden är så fantastiska, både mot varandra men även som orkar kämpa vidare även efter nederlag. 

    Min mens drog igång igår igen, jag är så trött på detta. Så många vänner runt omkring som är gravida eller till och med fått barn under den tid jag och min man har försökt. Jag trodde aldrig att vi skulle vara paret som hade problem med detta (men vem tror det egentligen?) och jag är så ledsen och uppgiven. Vi har ju i planen att skicka in remiss för IVF i augusti om det inte (helt magiskt) skulle ta sig nu i juli, men jag känner mig mest bara hopplös och nedbruten av allt detta. Kan inte fatta att vi i mer än 1,5 år försökt och försökt varje månad.

    Jag känner att det är något hos mig som inte stämmer, även om utredningen inte visade på några problem. Jag får spottings en/två dagar innan mensen börjar och sedan har jag väldigt lätt mens i bara två dagar. Det känns som att det kanske både handlar om progesteronbrist samt att min livmoderslemhinna är för tunn. Sen har jag ju också polycystiska äggstockar, dock inte PCO/PCOS enligt min BM. Jag antar att det bara är att invänta eventuell IVF, känns inte som att vi någonsin kommer att lyckas på egen hand.

    Förlåt för depp-inlägg men jag känner inte riktigt att jag har någon annan jag kan prata med om detta som förstår vad man går igenom. Så tacksam när man kan komma in här och känna att man ju faktiskt inte är ensammast i världen med dessa tankar, även om jag önskar att ingen av oss skulle behöva kämpa med detta.


    Fy, jag känner igen mig i mycket av det du skriver :( Det är nästan provocerande när utredningen visar att det inte är något fel, men man känner att något inte stämmer. 

    Följer du Vulverine? Hon har väldigt mycket kunskap och jag kan rekommendera att se hennes webbinarium samt följa henne på Instagram. Håller tummarna för att juli är er månad! :)  
  • Janni91
    Ericky skrev 2021-07-06 18:21:09 följande:

    En fråga till er alla... jag har, förstås, bokat in vaccinering för covid på fredag vilket är min äl-dag. Är förstås rädd att vaccineringen ska påverkar våra chanser denna cykel, och som ni alla vet så är man ju otroligt rädd om sina chanser såhär 1 år in i verkstaden. Hur tänker ni kring detta?

    Funderar på om jag skulle avboka min tid och istället ta första sprutan i augusti. Då vet vi om det tog sig denna månad eller ej... drömscenariot skulle vara att bli gravid och sedan ta ställning till vaccin eller ej då man har klara rekommendationer för gravida. När de ska ta och inte. Men just kvinnor som försöker har man inte koll på riktigt vad jag förstår... om det kan påverka eller ej.


    Förstår dig, jag funderar på om det är bäst att ta den precis när mensen kommit eftersom hormonerna är som lägst då. Så om man ska dricka kaffe eller sånt som vissa kanske inte klarar av så bra, så gör det tydligen minst skada i början av cykeln. Jag har dock ingen aning om det gäller även för vaccin, jag bara spekulerar. Jag tog en antibiotikakur i början av denna cykeln och tänkte att denna månaden ändå är körd, så jag tog vaccinet igår på cd 13. Gör det som känns bäst för dig!
  • Janni91

    Hej! Stort grattis till dig Ericky, så kul!! :) Hoppas på fler plus här inom kort!

    Min mens kom idag, så jag uppdaterade listan. Dock verkar flera passerade datum ligga kvar, ska vi ta bort de datum som passerat (förutom de som plussat)?

    Molybden, BIM 15/6, 26 år (12:e försöket, PCOS) PLUSSAT


    Emmalucy, BIM 2/7, 35år, 7:e försöket(med 3års misslyckande med exet) - PLUSSAT

    Carina82, BIM 3/7, 38 år (8e försöket)

    Memestar, BIM 6/7, 29 år (11e försöket)

    BoringBrick92, BIM 7/7, 28 år (8:e försöket)

    Gulgja, BIM 7/7 (10:e försöket och 2 försöket efter stabiliserande prolaktinvärden)

    Idoh, BIM 7/7, 35 år, 10:e försöket, genomgår fertilitetsutredning)

    ananna, BIM 14/7 29 år (13:e försöket)

    Längtar00, BIM 19/7, 21 år (15:e försöket)

    Ericky, BIM 21/7, 33 år (12:e försöket och 2:a försöket efter MF) PLUSSAT

    Mirabilis89, BIM 22/7, 32 år (13:e försöket)

    Stickling, bim 28/7, 33 år (13:e försöket, 3:e med Letrozol, 2 mf, PCOS)

    Soffsen BIM 28/7, 27 år (12:e försöket, 2 missfall)

    Dibella, BIM 29/7, 31 år (19:e försöket, 2 IVF med minus)

    MAKL, BIM 30/7, 27 år (11:e försöket)

    Vickan31, BIM 31/7, 32 år (14:e försöket)

    RH93, BIM 6/8, 28 år (13:e försöket)

    Längtartillvår, BIM 7/8, 36 år (11e försöket)

    Lisen91, BIM 11/8, 29 år (13:e försöket)

    Sellcarro, BIM 13/8, 28 år (12:e försöket, 1 MA & 1 MF)



    Soff, BIM 14/8, 33 år (17:e försöket)

    Janni91, BIM 17/8, 30 år (14:e försöket, kort lutealfas + mellanblödningar)

  • Janni91
    Tildasafira skrev 2021-07-22 13:36:15 följande:

    Hej tjejer!

    Hängde med lite i den förra tråden där jag hann plussa och få missfall. Nu månaden efter så plussade jag IGEN, men nu igår (v.5) började jag blöda AGAIN. KAN. INTE. HANTERA. Detta händer mig alldeles för ofta och jag plussar i stort sett varannan månad, men varje gång slutar i ett tidigt MF. Jag är helt 100 på att det är min sköldkörtel som spökar(tsh 0,3 och många symptom på hypertyreos) och har bokat tid för utredning av sköldkörtelproblematik den 23aug. En remiss för ivf är skickad för tre veckor sen, så hoppas få kicka igång med den till hösten. Men även det känns ju lönlöst om det är så att jag har hypertyreos?

    Hur som, igår när jag började blöda tog jag ett test som var nästintill blankt= missfall. Imorse vaknade jag och mådde illa så tog ett test och till min stora förvåning har det ökat igen efter igår. Hur är det möjligt när jag blöder som en vanlig mens? Antar att det bara är ett missfall och att hormonerna fortfarande är svajiga, men man kan ju inte låta bli att tänka ?tänk om?? bild på dagens test:

    Hoppas att jag kan få vara med i denna fantastiska grupp! Ska sörja över mitt mf och ställa mig in på att nästa bim är den 19/8.


    Åh, jag beklagar verkligen!! Måste vara fruktansvärt att pendla mellan hopp och förtvivlan <3 Håller tummarna att det trots allt går vägen <3 

    Vulverine har ett webbinarium om sköldkörteln, det innehåller väldigt mycket information och tips om hur man kan stötta den, kanske kan vara något? 
  • Janni91
    Soff skrev 2021-07-23 17:59:20 följande:

    Idag var jag på min första zonterapi. Det gjorde lite ont, men kändes bra! Kommer testa det nu några gånger och se om det ger nåt. Det har trots allt hjälpt väldigt många med barnlöshet. Ämnet låg henne varmt om hjärtat, vilket känns extra bra. Sen har hon även en historia som samtalsterapeut, så blev att man fick snacka av sig en hel del också haha, vilket kändes skönt. 


    Fick också mitt kortisoltest i brevlådan som jag ska göra på Söndag. Man tar då salivtest 7ggr på en dag. Blir spännande och se vad det säger ^^ ... 


    Oh, vad spännande med zonterapi! Jag har också funderat på det, såg att det är en godkänd friskvårdsaktivitet enligt Skatteverket dessutom! :D Du får gärna berätta mer om hur det är om du vill :) 
Svar på tråden Vi som försökt en längre tid - första barnet