• Janni91

    Vi som försökt en längre tid - första barnet

    Vickan31 skrev 2021-08-10 17:03:41 följande:
    Ahaa, det kanske är olika då, men här i Stockholm ingår en del privata kliniker även inom landstingsfinansierade försök. Jag tycker också att ni borde få gå till en privat klinik men att landstinget finansierar det efter att ha godkänt er remiss :) Läste lite snabbt nu bara om Livio i Göteborg, så det kanske går att kolla upp om det inte går att få landstingsfinansierat via någon privat klinik (finns väl även t.ex. Nordic IVF i Gbg), om du inte redan kollat det vill säga :) 

    "Kostnaden för en behandling betalas antingen privat alternativt landstingsfinansierat via vårdavtal."

    Håller tummarna för att ni inte ska behöva vänta en evighet i alla fall!
    Men vad söt du är som har kollat upp det! Jag tänkte fråga Sahlgrenska när jag ringer dem, är mycket att sätta sig in i nu. Precis Nordic IVF finns också, samt Göteborgs IVF klinik (där jag har gjort utredningen). Jag tycker det är så svårt att hitta information faktiskt, hade svårt att ens hitta hur många försök vi har rätt till i vårt landsting, lite märkligt. Tack så mycket! :) 
  • Janni91
    Vickan31 skrev 2021-08-11 09:19:13 följande:
    Ja det är överlag väldigt svårt att hitta info vilket är väldigt märkligt, jag håller verkligen med! Bra att du frågar idag så att du får lite mer info från dem som vet :) Håller tummarna för bättre besked än det verkat hittills så att det tänds lite hopp igen <3 
    Verkligen! Tack! :) Ska ringa om ett par veckor och fråga, så remissen hunnit registreras. Hoppas ni också får bra besked inom kort! :) <3 
  • Janni91
    Vickan31 skrev 2021-08-11 10:20:56 följande:
    Oj, jag vet inte vad jag fick "idag" från, haha, men bra att du ska fråga Sahlgrenska om några veckor :) Tack snälla du! <3 
    Hade gärna ringt idag dock, men får hejda mig lite hehe :P <3 
  • Janni91
    Soff skrev 2021-08-12 10:00:27 följande:

    Hej på er! 


    Idag är det bim-2. Jag har mer eller mindre levt i någon slags dimma denna veckan. Började få jätteont i huvudet i Tisdags och sen dess har jag haft så. Vet att jag ibland kan få så och jag är ganska säker på att det är hormonellt. Vaknade inatt och  bara grät i panik över att det var ännu värre. Tidigt imorse började det äntligen lätta.. men är fortfarande inte bra. Är helt svag och skakig. Nog för att jag brukar ha ont i huvudet men såhär jobbigt har det inte varit på länge. Hoppas det åtminstone betyder något bra, att hormonerna flippat för en graviditet, och inte att mensen ska komma. Men tror väl dessvärre på det senare :(... Kram. 


    Men fy, låter fruktansvärt!! Hoppas du kan vara hemma och ta det lugnt resten av veckan och att mensen inte kommer! Kramar!
  • Janni91

    Hej tjejer, här kommer en liten uppdatering från mig! Jag misstänker ju att sköldkörteln är grundorsaken till att jag inte blir gravid. TSH ska helst inte ligga över 2,5 för då innebär det ofta störningar i menscykeln (källa: Jenny Koos, finns en massa länkade källor på hennes hemsida). Mitt TSH ligger på 3,1 nu men fertilitetskliniken gör nada för det är inom vårdens referensintervall. Så nu har jag pratat med alla ivf-kliniker i Göteborg och det är bara Nordic IVF som agerar när värdet är över 2,5 och de erbjöd mig en tid nästa vecka för "en second opinion" av deras läkare. ÄNTLIGEN känner jag att jag blir tagen på allvar! Hoppas de kan hjälpa mig på något sätt <3 

  • Janni91
    slo92 skrev 2021-08-12 15:34:25 följande:
    Detta hade jag ingen aning om... Jag har S-TSH på 3,3, du menar alltså att minskar chansen för graviditet avsevärt?
    Nej, den kunskapen har jag inte så det säger jag inte! <3 Det finns ju personer som har TSH över 2,5 men inga problem med sin menscykel.

    Men enligt Jenny har kvinnor ofta problem med sin cykel om de har högre värden, det ska helst inte vara över 2 enligt henne (för att vara optimalt). Jag har lite oregelbundna cykler, låg basal kroppstemperatur, ägglossningarna verkar vara halvkassa och kort lutealfas med spottings. Dessutom har jag flera symptom på subklinisk hypotyreos som trötthet, kräver mycket sömn, torr hy osv...Dessutom låg mitt TSH på 4,3 i januari, vilket till och med är över vårdens referensintervall så jag behöver ju hålla koll på det. 

    Det är absolut inte min mening att skrämma upp någon, men för min del tror jag verkligen att sköldkörteln är grunden till mina problem. 
  • Janni91
    Soff skrev 2021-08-12 16:22:57 följande:
    Åh va skönt att höra att du hittat en klinik som lyssnar! <3 tänkt att det ska vara så svårt... håller tummarna att allt ordnar sig nu<3kram! 
    Vickan31 skrev 2021-08-12 16:59:27 följande:
    Ååh men vad bra att de lyssnar på dig där och kan ta emot dig redan nästa vecka, det är ju superbra! Hoppas att de säger något vettigt på besöket där och att de kan hjälpa <3 
    Tusen tack fina ni! :) <3 

  • Janni91
    Soff skrev 2021-08-13 12:21:24 följande:

    Varning för dystert inlägg. Så för er som bara orkar peppande ord just nu behöver inte läsa. 


    Just nu är det bara mörker. Känner att mensen ska komma närsom, igen. Känns totalt hopplöst. Varför kan det aldrig bli vår tur!!??? Är så trött på detta att det inte finns ord. Har haft huvudvärk sen i Tisdags som fortfarande inte helt har släppt, även om det är på bättringsvägen. Detta har brutit ner mig totalt både fysiskt och psykiskt. Har inga krafter kvar. Sen ska mensen dessutom komma! och jag ska behöva hantera kraftig mensvärk och psykisk smärta att det inte gick denna gången heller?? Jag orkar bara inte. Plus att jag nu ska börja jobba i allt detta. Allt gör bara ont. Och det är smärtsamt att jag i detta läge känner så mycket ilska. Varför ska det vara så jävla orättvist?! Varför ska vissa vara så jävla privilegierade för!?? Varför kan inte jag bli en av dom!? Förtjänar jag det inte!?


    Denna gången gör det bara så ont ända in i själen. Förmodligen för att jag är så svag av alla dessa dagar med huvudvärk också. Har inga krafter nog att bekämpa detta. Kan man få några positiva besked någon gång? Kan det bara vända snart? Vet inte mer vad jag ska säga. Bara gråter och vill helst bara slå mig medvetslös tills allt löst sig. 


    Åh Soff!!!! <3 Jag känner så med dig, fy fan vad livet är orättvist! Klart du förtjänar att bli förälder!!! Förstår att allt bara brister, det är så extremt orättvist och det är så lätt att bli bitter på alla som blir gravida hur lätt som helst, speciellt de som inte ens bryr sig om sina barn, när man vet att man kommer göra allt för sitt framtida barn. Vi förtjänar att bli föräldrar och det kommer vi bli! 

    Skickar en massa styrkekramar till dig! Hoppas du kan få tid att gråta ut och sen ta nya tag, och att det snart kommer riktigt positiva besked, det är ju verkligen på tiden!! <3 <3 <3 
  • Janni91
    Yassie skrev 2021-08-13 20:57:52 följande:

    Hej!

    Har varit med här ett tag men inte varit så aktiv..

    Enligt appar så hade jag äl 6/8 och BIM är 21/8.

    Jag tror att jag kan ha plussat svagt idag på kvällsurin men kan lika gärna vara spöksträck?

    Dock tycker jag att sträcket är lika tjockt som teststräcket men svårt att avgöra.. dök upp efter ca 1 minut.

    Vad tror ni?

    Är på 10e försöket och har tagit bdg- apiforce från mensens start-äl, är förvirrad och nästan lite stressad nu över att veta om det verkligen tagit sig eller om det är spöksträck.. inget testa tidigt heller, vanligt RFSU sticka.

    Vad tror ni? <3

    Fotat inom 5 min efter att jag tagit testet


    Åh, så spänande!!! Jag har aldrig fått en antydan till streck så jag har ingen erfarenhet tyvärr. Men jag kan ju se att något är där!!! Testa imorgon på morgonen :) Håller tummarna! :D :D 
  • Janni91
    Yassie skrev 2021-08-13 22:03:10 följande:
    Ja jag skickade iväg mannen så han fick åka o köpa ett nytt test till imorgon på morgonen, hoppas hoppas!!! Har fått spöksträck 2 gånger tidigare men de var inte alls som detta? är nästan nervös nu, man blir ju så otroligt besviken när det inte går så nu vågar jag inte hoppas på något :D
    Hur gick det? Har du tagit något test nu på morgonen? :) 
Svar på tråden Vi som försökt en längre tid - första barnet