• Soff

    Vi som försökt en längre tid - första barnet

    Sist så var rd5 första dagen som jag kände liiite molande. Idag är det rd5 och det är första dagen jag känner lite molande.. så känner mig väldigt nere idag. Även om jag vet att det är alldeles för tidigt att veta nåt.... och att det egentligen inte säger nåt... och att många skriver att det kändes precis likadant för dom oavsett om det var plus eller ej. Men är lätt att man jämför med de erfarenheter man har och har sååå himla svårt att känna hopp. 

  • Soff
    Lilleplutt2022 skrev 2022-05-02 16:59:00 följande:
    Ge inte upp  som du skriver så är det allt för tidigt. Jag hejar på dig och håller alla tummar och tår för att du lyckas denna gång! När har du testdag?
    Jag har fått planerad återföring av femdagars fryst embryo på söndag så hoppas innerligt allt går som det ska denna gång.

    Jo det är ju det. Tack <3 Jag har testdag nästa Fredag, 13:e maj. Ska stå och sälja på marknad med min mormor på Lördagen så hoppas innerligt att det blir positiva besked på Fredagen. Annars kanske jag måste ställa in det, och jag vet att min mormor har sett fram emot det där så himla mycket. Och jag med. Hon vet inget om vår ofrivilliga barnlöshet. 

    Sen har jag spelning helgen efter (spelar i ett band) och vill verkligen inte vara nedstämd. Det är så jobbigt att allt i ens liv på nåt sätt påverkas av detta. Tänker hela tiden på att "kommer jag ha testdag precis när det händer" "kommer jag vara ledsen och inte kunna jobba den dagen" etc., då jag vägrar hålla masken och bita ihop..det har man gjort nog känner jag. 


    Du märker hur jag tänker alldeles för långt fram... min specialitet!.... Så stoppar mig själv nu. Jag ruvar på ett litet embryo och det finns absolut ingenting som säger att det inte kan gå vägen denna gången. Punkt slut. 


    Åh, va spännande med ett femdagars! Håller verkligen tummarna att det blir din tur nu också!! <3 


     


     

  • Soff
    Lilleplutt2022 skrev 2022-05-03 15:06:35 följande:
    Åh jag känner igen mig så väl. Rynkar på näsan
    Känns som hela livet har stannat upp för att man ska hålla koll på testdagar, ägglossning mens mm.
    Har själv ångest för att min syster och har planerat sen länge att hälsa på min far i Finland. Nu vet jag inte om jag kan åka just då eller iaf måste jag korta ner resan för om jag får negativt på stickan vill jag ju såklart vara hemma (min sambo ska inte följa med) och jag vill heller inte vara borta vid min nästa ägglossning Skrikandes
    Man hade ju liksom hoppats för 7 månader sen när vi bestämde detta att jag redan skulle vara gravid ?!
    Vi båda får tänka positivt och så hoppas vi med det att det också blir positivt på stickan! Solig
    Aa fy allt blir verkligen påverkat!... >< men åh, fasen alltså. Ja man hade tänkt för länge sen att "nästa jul"... "nästa sommar"... nästa..... ja.... det bara fortsätter... men ja vi får försöka vara det <3 
  • Soff
    Vickan31 skrev 2022-05-06 12:37:08 följande:
    Åååh Soff jag förstår verkligen din besvikelse såklart, samtidigt som det finns så mycket hopp med embryot de satt in! Vet du om de fryst in några av dem som de odlade vidare på? Det känns ju ändå lovande att flera av äggen blivit befruktade och oavsett om det blev några till frysen eller inte så har de ju satt in ett embryo de verkligen tror på <3 Håller alla tummar! Hur mår du nu?

    Ja, det var ett hårt slag när det var så många från början liksom... Jag fick veta att 1 embryo klarade sig till frysen <3 så det blev jag iallafall väldigt glad över. Då finns det iallafall en back-up där.


    Idag mår jag riktigt illa till och från och har haft molande värk sen rd5. Jag mådde illa sist också. Det är väl troligen progesteronet. Jag hade dock mycket mer som mensvärk sist, och mycket värre värk. Nu har jag bara svagt molande fram och tillbaka. Bara vänta och se helt enkelt <3 Tack <3 Hoppas det är bra med dig <3 !

  • Soff
    Carina82 skrev 2022-05-06 08:43:52 följande:

    Hej alla! Alltså, det här med att försöka få barn.. man vill ju bara gråta av all jäkla väntan och allt kämpande. Vi skulle göra en FET den här månaden men helt plötsligt bestämde min kropp att den inte skulle ägglossa. Aldrig hänt tidigare och trots att barnmorskan sa att det är fel på cykeln, inte på mig, så är det svårt att inte känna sig sviken av sin kropp :/ Har nån annan råkat ut för det här? Var det en one-off eller nåt som upprepades? Så himla besviken! Nu är det bara att vänta en månad och hoppas på att kroppen sköter sig då istället! 


    Men nej så störigt!!!! Det är ju inte klokt vad kroppen kan hitta på.. och precis när du ska göra en FET.. :(( så ledsen för din skull. Förstår att det måste vara enormt frustrerande. Kramar till dig!! 
  • Soff
    Janni91 skrev 2022-05-06 20:26:27 följande:
    Tack snälla! GladHjärta Jag mår bra, bara tröttare än vanligt Glad Vi var faktiskt på RUL idag och det gick toppen, fick veta att det är en pojke och att jag var lite längre gången än vi trodde så går in i vecka 21 på måndag. Stor kram fina Vickan! Hjärta
    Fantastiska nyheter Janni!!! <3 
  • Soff
    Carina82 skrev 2022-05-06 20:37:25 följande:

    Tack för peppen <3 helt otroligt vilken otur man ska ha, börjar räkna på veckorna och får panik över om samma sak ska hända nästa cykel. Då får vi ju gott vänta till augusti :/ Men inser att sannolikheten kanske är rätt liten, nästa cykel ska dom hålla lite bättre koll så hoppas det blir bättre då! Hur går det för dig med allt? <3


    Lilleplutt2022 skrev 2022-05-06 17:10:40 följande:
    Åh nej, jäklar osis att det skulle hända just denna månad när du har planerad FET! Rynkar på näsan
    Just utebliven ägglossning har inte skett mig men förstår verkligen din besvikelse, vi hade planerad FET I mars och 2 timmar innan återföring ringde de och meddelade att det var inställt då ägget inte överlevde upptining. 

    Var det att du inte fick positivt på stickan eller hur fick du veta att du inte har ägglossning? 
    Jag har planerad FET på söndag och fick denna gång ta ovitrelle sprutan för att säkerställa att jag verkligen ägglossar innan  återföring

    Ja eller hur, sån sjuk otur! Tänker att kroppen kanske fortfarande är stressad från äggplock kanske, hoppas på att allt är normalt nästa månad. Usch vad kämpigt för er att ägget inte klarade upptining, vilken mardröm </3 

    Nepp istället för ägglossningstest så fick jag komma på ultraljud en himla massa. Vet inte varför jag inte skulle ta test, men det kommer iaf förändras nästa cykel. Då kommer jag köra test från och med cd10, blir en nätt liten summa- är ju inte superbilligt med test och jag lär ju ta ett par per dag pga nojig haha! Ovitrelle är planen för mig också! 

    Ojoj vad spännande med er återföring! Har inte hängt med så bra i tråden, blir det första återföringen (om man bortser från ägget som inte klarade upptining)? Hur känns det? Proppar du på nåt speciellt sätt?


    Eller hur! Är som att kroppen totalt stressar ut, även om jag inser att sannolikheten kanske är störst att det handlar om slumpen. Tack för kramen <3 Håller alla tummar för att det går vägen för er den här ruvarperioden! Skönt oavsett att ni fick en flinga till frysen :)


    Ja precis, jag håller verkligen tummarna att kroppen ägglossar som vanligt nästa gång <3 Tack fina Carina <3 Verkligen! Blev så himla lättad! <3 
  • Soff

    Igår på rd10 och även idag på rd11 så har det kommit lite bruna flytningar :( Jag vet att det inte behöver betyda nåt men fick ju det förra gången också så blir naturligtvis väldigt orolig och får svårare att hålla hoppet uppe... 

  • Soff
    Mirabilis89 skrev 2022-05-09 10:21:18 följande:

    Äntligen godkänd remiss! 9 veckor tog det för godkännande, men till slut så! 
    Så nu ska jag bara ringa och boka tid för nybesök, kommer fortsätta köra på Stockholm IVF där vi gjorde utredningen. Vi bor så himla nära så det hade känts fånigt/dumt att köra på något annat ställe.

    Vi får väl se om vi hinner köra igång med behandling efter nybesök innan sommaren, det får bli nästa cykel isåfall som ska börja om lite drygt 2 veckor. Cykeln efter det skulle innebära sprutor över midsommar och det känns inte som ett alternativ... Och sen semesterstängt och grejer osv. 

    Kanske lika bra att ställa in sig på att köra nybesök innan sommaren men sedan planera för att köra igång med behandling i cykeln som börjar i början av augusti. En lugn sommar utan press (skulle det ta sig naturligt under tiden där blir vi ju inte ledsna dock haha Skrattande) är kanske bara bra innan uppstart för att vara i riktigt bra skick innan IVF-start "for real" liksom. 


    Va skönt att du äntligen får komma igång snart <3 oavsett om det blir innan eller efter sommaren så är du på gång nu. 
  • Soff
    Carina82 skrev 2022-05-08 12:58:31 följande:

    Hurra! Tänkte på dig precis och blev glad att lilla flingan klarade upptiningen, nu håller vi alla tummar och tår <3 Haha sexlingar vore nåt! 


    knasigt med klassificeringen, har inte heller hört nåt liknande. Kanske är klinikens egna översättning av aa, ab osv? För att vi vanliga människor inte ska panikgoogla för mycket :D 


    Soff skrev 2022-05-08 12:10:13 följande:

    Igår på rd10 och även idag på rd11 så har det kommit lite bruna flytningar :( Jag vet att det inte behöver betyda nåt men fick ju det förra gången också så blir naturligtvis väldigt orolig och får svårare att hålla hoppet uppe... 


    Huu dessa jäkla symptom alltså. Håller alla tummar och tår att det inte betyder nåt även om jag förstår att det är svårt att låta bli att oroa sig  <3 


    Lilleplutt2022 skrev 2022-05-08 13:24:20 följande:
    Oh håller tummarna att det inte är mensen som är på g, kan ju lika gärna vara en nidblödning! Stay positive! Hjärta


    Tack hörni <3 Vill inte vara negativ men hela kroppen säger att mens är på gång, precis som förra gången. Har rikligt med bruna flytningar och mensvärk...Jag ska nog testa tidigt imorgon, bara för att bekräfta det. Känns ingen mening med att vänta till fredag. Kan lika gärna "riva av plåstret".


    Hopplösheten jag känner just nu är hjärtkrossande.

Svar på tråden Vi som försökt en längre tid - första barnet