• Janni91

    Vi som försökt en längre tid - första barnet

    Soff skrev 2021-07-24 13:41:40 följande:
    Å du har det?! :) ja precis! superbra! Första intrycket kändes bra, och jag sov väldigt bra inatt efter det. Sen får man se sen då efter några behandlingar :) absolut, jag kan komma mer lite rapporter på vägen ;P 
    Ja, jag har hittat en klinik i Göteborg som har bland annat fertilitet och infertilitet som expertis. Jag tänker lite som du, varför inte liksom? Låter bra, det får du gärna göra! :D
  • Janni91
    Soff skrev 2021-07-25 10:54:45 följande:
    Aah okey!  Det känns ju lovande! Kan ju absolut vara värt att testa! Det är klart att det kostar lite, jag får ta av mina besparingar för detta, men i detta läget så känns det som att man gör vad som helst.. 
    Ja, precis. Det var ju dyrt, typ 900 kronor per tillfälle såg jag Förvånad Ja, man börjar ju bli ganska desperat nu...Hoppas något av allt man gör hjälper snart :) 
  • Janni91
    Soffsen skrev 2021-07-26 12:36:40 följande:

    Idag är det exakt ett år sen jag fick mitt första plus på stickan. Det var en av dom lyckligaste men också mest skrämmande dagarna i mitt liv. Två veckor efter plusset började jag blöda hejdlöst och allt jag planerat för var plötsligt historia. Det gjorde så ont. Jag hade fått missfall och fattade ingenting. Hur gick det ens till? Vad var det för fel på mig? Jag och min sambo var ifrån varandra när det hände och jag minns att jag nästan föll ihop av ren sorg när vi träffades dagen efter. Det vart nattsvart. Jag var så jävla jävla ledsen. Jag bestämde mig för att börja försöka igen fort. Jag planerade för att bli gravid igen i oktober. Så jävla naivt. Som att man kan planera för något sånt. Blev inte gravid i oktober. Eller november. Eller december. Blev gravid igen i april. 8 månader efter missfallet. Denna gången var det bara ren och skär lycka, och lättnad. Allt var perfekt och äntligen var det våran tur. För två missfall kommer aldrig hända mig. Testade mig första gången 4 dagar innan BIM och testen blev starkare varje dag, tills de inte längre blev det. Jag jämförde med andra kvinnors stegringar på youtube, Google, i forum, you name it. Men jag började långsamt inse att inte heller detta skulle gå vägen. Klumpen i magen och gråten i halsen var oundvikligt. Och värst av allt, på jobbet skulle jag gå och le och låtsas som ingenting när min värld i verkliga fallet rasade samman. Igen. Planerna jag gjort i mitt huvud var återigen borta. Jag skulle berätta för alla på midsommar. Och efter semestern skulle jag komma tillbaka till jobbet och stolt visa upp min lilla mage som precis skulle trätt fram. Idag är den dagen. Första dagen efter semestern och ett år sen första plusset. Ingen jävla mage i sikt. På jobbet berättar alla grabbar om sina gravida flickvänner som konkar på i värmen och alla gravida tjejer berättar om hur tufft det är att vara gravid på sommaren och hur trötta de är. Och här sitter jag och vill bara skrika åt alla att hålla käften. Jag hade gjort nästintill vad som helst för att få vara där de är. Men det är inte deras fel. Hur ska dom kunna veta hur jag mår när mitt ansikte visar något helt annat än vad som pågår i mitt huvud. En kollega frågade om inte vi var sugna snart varpå jag skrattade lite och svara ?nej nej?. Sen gick jag till toaletten och grät. Och här sitter jag fortfarande och samlar krafter för att gå ut dit igen. Och le och låtsas om ingenting.

    Fan vad tungt allt känns idag.


    Åh fy vad livet är orättvist!! Blir så ledsen när jag läser det du skriver! :( Jag hoppas att du gick hem från jobbet och tillåter dig att vara ledsen. Hoppas imorgon är en bättre dag, kram <3 
  • Janni91
    Soff skrev 2021-07-26 14:41:29 följande:

    Men oj! Det var dyrt! Då är hon billig som jag går till i jämförelse. Det kostar 650:- per gång men hon var så snäll och ger mig rabatt för att jag förmodligen behöver en drös med gånger, så jag får gå för 500:- gången. 


    Väldigt desperat kan man bli, och fylld av sorg, emellanåt. I helgen var jag och min sambo hos en av hans kompisar och hälsade på. Han berättade då nyheten att dom väntar sitt andra barn i oktober. Jag sa typ bara "mhm" och sen sa jag inget mer. Jag höll på att totalt bryta ihop. Dom är ganska nyinflyttade där och han började berätta hur många det var som hade barn där i samma ålder, och att grannen bredvid väntade barn denna månaden. Jag satt bara där och fick ta in allt detta, och gick sönder inombords mer och mer. I sådana tillfällen blir jag så himla ledsen, och trött på allt det här. Vill bara också få mitt plus så jag kan få vara en del av det där.


    Ja det får vi verkligen hoppas <3 


    Oj, ja det var ju väldigt stor skillnad. Vad fint att du fick rabatt! :) Jag kanske ska leta lite till då, men vill gärna gå till någon som fokuserar på just fertilitet. Annars får det bli färre gånger helt enkelt. Har 2000 kr i friskvårdsbidrag så får iaf två gånger gratis :) 

    Usch, det måste varit så svårt för er att sitta där och höra det och försöka vara trevlig :( Jag vet inte om jag hade löst det utan att bryta ihop faktiskt. Jag förstår att du inte orkade säga något mer, vem gör det i den situationen liksom? Sist mensen kom låg jag i sängen hela dagen och grät till och från hela tiden. Fy vad uttömmande detta är. <3
  • Janni91
    Soff skrev 2021-07-26 17:55:36 följande:

    Verkligen! >< ja men gör det. Annars kanske du kan prata med personen som tar 900:- per gång och höra om det går att få någon form av paketpris om du köper exempelvis 5 ggr på en gång. Det var det jag gjorde, och då sa hon att vi kunde komma fram till en överenskommelse. Kan vara värt att fråga ibland, just när man planerar att gå flera gånger än 1. Ja men toppen, friskvårdsbidrag är ju grymt. Jag har förbrukat det för länge sen haha! Men glad för de bidrag man kan få. 


    Usch, ja det var skitjobbigt, jag ville bara åka hem igen. Och vi hade precis kommit dit. Det var såå nära att tårarna kom.. Och jag satt just då själv med min sambos vän också, när han berättade om alla i området som ska få, eller har barn. Annars hade jag liksom kunnat överlämna samtalet lite åt min sambo. 


    Men, i allt det jobbiga var det tur iallafall att det bara var min sambos kompis där. Hans sambo m. barn var bortresta. Hade hon varit där hade jag inte kunnat hantera det. En gravidmage rakt i fejjan utan att vara beredd liksom....hela kvällen.. näe det hade inte gått.


    Åh, fy stackare :( jag vet alltför väl hur det känns :((  så fruktansvärt jobbigt... <3 :( Jag önskar SÅ MYCKET att vi kan få våra plus snart. 


    Oh, tack för tipset, det ska jag försöka med då! :) 

    Ahh, förstår verkligen det! Himla tur att hon inte var där, men synd att din sambo inte var där just då och kunde ta över :( Det är nog svårt för andra att förstå att det kan vara känsligt eller snarare hur extremt känsligt det kan vara. Jag trodde inte att det skulle vara riktigt så här jobbigt, eller snarare inte att jag skulle tycka det var jobbigt så tidigt som jag gjorde. 

    Ja, nu måste det väl ändå vara vår tur snart???? Går bara och väntar på att kliniken öppnar igen så de kan skicka iväg den där jäkla remissen! <3 

    Btw, jag hittade en kvinna på YouTube som heter Bettina Rae, hon har videos om fertilitetsyoga, meditation, sorg efter missfall och tips på hur man kan tänka för att inte helt uppslukas i mörkret av ofrivillig barnlöshet. Har bara sett några videos än men hon verkar vettig :) <3 
  • Janni91
    MsTintin skrev 2021-07-27 09:09:11 följande:

    Nu har jag haft semester i lite mer än två veckor och har verkligen försökt att bara slappna av, inte stressa, inte tänka på barnaskapande och andra jobbiga känslor. Det har väl gått sådär.

    På något sätt har jag börjat förknippa saker jag gör eller som händer som inte är bra med att jag är en värdelös människa, vilket i sin tur river upp känslan att vara värdelös för att man inte lyckas bli gravid. Exempelvis håller jag på en del med sport, och när det går dåligt så går tankarna direkt till att det är för att jag är värdelös - jag kan ju inte ens bli gravid! Så det är lite tunga tankar att gå och bära på, kunde i alla fall prata med min mamma om det nyligen, vilket kändes bra.

    Min cykel är också helt wacko denna månad (såklart, bara för att vi bestämt att om det inte blir något nu så skickar vi remiss för IVF). Började med spotting flera dagar efter mens och sen har tempen varit svajig som aldrig förr! Jag ligger knappt över normaltemp trots ÄL+5, så det känns ju inte sådär väldigt hoppfullt.

    Jag har sån ångest för att sommaren ska ta slut, inte bara för att värmen försvinner, semestern är över och de vanliga bitarna, utan också för att jag är rädd för vad IVF innebär. Jag är rädd att jag kommer må dåligt, jag är rädd för att det ska bli stressigt att pussla ihop jobb med läkarbesök men allra mest är jag rädd för att vi inte ska lyckas 3


    Du är inte värdelös, försök vara snäll mot dig själv och din kropp! Jag förstår verkligen känslan, och det är lättare sagt än gjort. Ser inte heller fram emot IVF, samtidigt som jag längtar efter att få hjälp. Hoppas du kan njuta lite mer av resten av semestern, kram!
  • Janni91
    Soff skrev 2021-07-27 10:26:52 följande:

    Ja men gör så!! :) <3 


    Verkligen tur.. mm inte kul att bli lämnad ensam i det läget.. Jag fick totalt spela teater... Inte jag heller. Hade verkligen ingen aning. Det började ju bli väldigt jobbigt bara efter några gånger tycker jag. 


    Eller hur!!!? Åh, ja snaart så! <3 


    Aah okey! Tack för tips! <3 :D jag testade faktiskt fertilitetsyoga en del på en annan sida: 


    www.doyogawithme.com/content/yoga-fertility


    Det enda svåra för mig var att fortsätta hålla motivationen uppe, plus att jag kände att jag ville röra på mig mer, så har börjat cykla regelbundet istället (hemma på träningscykel). Det känns inte stressande för kroppen på samma sätt som att springa exempelvis. Jag kollar på ett avsnitt av något kul samtidigt och cyklar 25 min några gånger i veckan. Känns väldigt skönt. 


    Håller med! Jag slutade med p-piller förra sommaren och fick ägglossning ett par veckor senare så jag blev såå hoppfull och kände att jag kunde bli gravid när som. Blev ledsen redan efter någon månad, när cykeln började strula..

    Tack för ditt tips med! <3 Det låter ju superbra att förena nytta med nöje hehe! Jag löptränade förut men läste att det kan stressa kroppen så jag slutade, sen har jag mest tagit promenader eller legat i soffan och tyckt synd om mig själv..Ska försöka ta tag i träningen igen och styrketräna några gånger i veckan i alla fall, samt promenera, yoga och meditera :) 
  • Janni91
    Soff skrev 2021-07-27 19:02:14 följande:

    Oo ja man trodde att det skulle gå så lätt...precis samma för mig, blev jätteledsen redan i startskedet, sen blev det ju värre.. nu är det nästan mindre jobbigt på ett sätt för att jag inte har byggt upp det där hoppet på samma sätt längre. Det kan bli lite mer "äh, vad skulle det vara för skillnad den här gången". MEN det är väldigt mycket jobbigare på det sättet att man tänker på tiden som gått, stressen som kan komma kring det, andra runtom som får barn, den där ouppnåerliga känslan och ovissheten.... ja många känslor.. 


    Haha ja det gör verkligen saken lättare tycker jag! Då kan jag se fram emot ett avsnitt, istället för att tänka att jag ska träna :D 


    Aaa jag har också läst det så har också undvikt det faktiskt. Men kände efter en lång tid av icke tränande att jag verkligen behövde röra mig på NÅT sätt.. och då tänkte jag att träningscykling var lite lugnare träning, men samtidigt att man får svetta ordentligt och känna att man rör på sig.


    Låter bra tycker jag. Tänker att man i grund och botten ska må bra också, och jag mådde iallafall inte bra av att inte röra på mig. Började bli missnöjd med min kropp etc. Och det känns inte heller så kul, och det påverkar ju den mentala hälsan också. 


    Precis, i början oroade jag mig för att det skulle ta lång tid (tog 7 år och 6 IVF-försök för min syster) och nu har jag insett att det tar lång tid för oss med. Så ja, många känslor! 

    Håller med, det är så viktigt att röra på sig! Och att göra saker man mår bra av är också väldigt viktigt :) Vi har hund så jag tvingas ut på promenader varje dag i alla fall :) 
  • Janni91
    Ciccie86 skrev 2021-07-27 19:43:59 följande:

    Hej!

    Jag hoppar gärna in i denna tråd.

    Jag är 35 år gammal och jag och sambon försöker bli gravida. Vi har försökt i 1 års tid sedan jag tog ut min spiral i juli 2020. Ingen av oss har barn sedan tidigare.

    Den biologiska klockan tickar och jag hoppas vi får plussa snart.

    Jag använder mig av Natural Cycles samt ägglossningstest. Var hos min gynekolog idag och allt såg prima ut och han såg en kommande ÄL inom 2 dagar!

    Så nu hoppas vi på denna månad!


    Välkommen hit! Skönt att allt ser bra ut, håller tummarna för ett plus om ett par veckor då! :) 
  • Janni91
    Ciccie86 skrev 2021-07-27 21:51:14 följande:
    Tack snälla :) Ja man vill ju hålla tummarna, men samtidigt är man ju lite rädd för att hoppas. Hur går allting för dig?

    Kram 
    Förstår det! Vi har försökt i ett år nu och har genomgått en utredning men de säger att allt ser bra ut. Så nu väntar vi bara på att remissen för IVF ska skickas, sen tar det tydligen 8-9 månader innan vi får börja med IVF så jag hoppas att vi kommer lyckas själva innan dess. Vi har tydligen haft en infektion som heter mykoplasma, som vi nyligen har behandlat. Men läkaren säger att det inte har att göra med barnlösheten. Men jag funderar på om det ändå kan ha något att göra med det, känns ändå logiskt om kroppen känner att den inte kan fokusera på att bli gravid när den har en infektion att ta han om. Men vad vet jag, spekulerar bara :) 

    Planerar ni att gå vidare med IVF eller fortsätta försöka själva? 

    Kram!
Svar på tråden Vi som försökt en längre tid - första barnet