• MalinJ

    Vi som försökt en längre tid - första barnet

    Melsson skrev 2022-12-21 15:54:28 följande:

    @MalinJ tror absolut du kan behålla ett barn, det kommer ske <3 
    Min sambo har också börjat prata om adoption, men då är jag nog helst faktiskt utan barn helt och hållet. Eller är familjehem eller något.. Men ja, det är psykiskt påfrestande, och det är ju säkert inte heller bra...men HUR ska man inte kunna tänka på detta?? Är ju typ det enda man tänker på!

    Vad heter den appen?

    @Vickan31 Jag håller med dig, tror att den dagen man står med sitt lilla knyte i famnen så kommer man uppskatta det ännu mer <3 

    Spännande med fertilt sekret nu...hehe...Är ni hemma över jul? 


    Appen heter Femometer, kika in den du :) 

    Ja adoption är typ absolut det sista jag vill tänka på. Alltså nej, jag vill ha ett eget.
    Väldigt påfrestande detta. 


     

  • MalinJ
    Vickan31 skrev 2022-12-21 16:34:50 följande:
    Men vad fin du är, tack för värmen du sprider Hjärta Jag tror att vi är flera som kan relatera till "tycka synd om mig dagar", och nu inför jul är den känslan starkare hos mig också, men när det väl är julafton tror och hoppas jag att det ändå ska kännas bättre. 

    Ja tempen kan variera lite av olika (normala) anledningar, så den kan vara lite högre idag men lägre imorrn, om du inte tror att du haft ÄL ännu vill säga och att det är därför den stiger. Ja det där med sekret tycker jag också är lite klurigt. Mina ÄL-tester är så svaga så därför tror jag inte att jag haft ägglossning än eller att den kommer väldigt snart, så jag skulle ändå tippa på att min ÄL sker julafton eller juldagen som väntat. Jag kan slänga in en bild på min tempkurva också Glad
    Vad kul att få se din graf, jag har den där appen med. 🙈
    Nej du har säkert inte haft din heller, minns inte när du brukar få den.

    För min del så nej, har inte haft min än. Min är ganska exakt alltid på cd 14, är på cd 11 idag. Jag har ont i magen, sekret också, så det var väl bara torrt på morgonen. Men det är ingen större mängd lr vad man ska säga. Haha

    Ja tycka synd om mig själv är jobbigt, och dom få jag pratar om i min närhet dom börjar nog tröttna på mig också. 
  • MalinJ

    VICKAN31: Vi blir hemma över julen men vi ska fira julafton hos min sambos mor och hans syster.
    Var inget som sa att vi skulle stanna för en natt (julafton till juldagen) men nu verkar det ev kunna bli så med. 


    Men då får vi mysa hemma innan vi åker och sen igen på juldagen kanske. Ska försöka få till någon dag här innan också men haft så ont i magen idag så inte alls sugen 🙈 

    Min kära sambo tyckte vi nog kan få till lite mys även där men det känns så fel. Hahaha 

  • MalinJ
    Melsson skrev 2022-12-22 08:44:22 följande:

    Här kom mensen idag, sån fin julklapp...Ja som vanligt första mensdagen, den är ju skit och man känner sig så nere...Men sen några dagar senare brukar man ju kunna få upp hoppet igen... 

    Jag blir lite sugen på att tempa när jag ser att ni båda gör det, kanske borde börja igen men inte ha så höga krav på det där med tider osv och se hur det känns :)

    Hihi lite klurigt för er som ska sova borta under ÄL - men kan ju vara lite spännande med ;) 

    Vi är borta över jul också, men eftersom jag har mens så lär det ju inte direkt bli något ligg haha!!


    Åh nej, vad tråkigt och ha mens över jul men som du säger du behöver inte oroa dig för något ligg då 🤣🙈

    Ja men gör det, min gick upp lite idag men ligger fortfarande lågt, 36.30. 
    Visst är det 3 dagar med hög temp så vet man att ägget släppt? Minns inte, det kommer ni märka av på mig, sämsta minnet så kan säkert både säga och fråga om saker som jag redan sagt lr frågat 🙈🙈

    Väntan är spännande, vi har haft lite mys varannan dag nu och senast igår. Julafton blir det garanterat med men isåfall innan man åker liksom. 

    Ja nu snart är det verkligen julafton, här i Göteborg är det regn liksom. Som alltid tyvärr 😢
  • MalinJ
    Melsson skrev 2022-12-22 16:11:25 följande:
    Jaa så sjukt tråkigt...För någon vecka sen fantiserade man om hur man skulle kunna dölja att man var gravid osv...Nu får man dölja tampongen på väg till toan istället, inte lika kul haha!!

    Oj, jag är jättedålig på det :P Men har för mig när jag hade NC att det var två eller tre dagar iaf! Jag är också sjukt glömsk så du är inte ensam haha! 

    Hur gör ni runt ÄL? Har ni sex varje dag? Funderar på om vi har för lite sex, blir typ varannan/var tredje dag....

    hahaha jag har fantiserat om att på självaste julafton få berätta att man är med barn. Vilken julklapp liksom. 


    Haha, ja men jag tror det är något sånt. Ska kolla upp det.

    Alltså jag har en dum fråga, brukar ni få typ lite ont efter ni myst runt ägglossningen? För jag fick lite ont igår nämligen men sen försvinner det. Så konstigt 🙈

  • MalinJ

    Fan vad kass jag är, glömde din sista fråga. 


    Vi har gjort lite olika men minst varannan dag ibland några på raken. Jag hoppas få till fredag och lördag nu iaf också sen tror jag inte söndag är jätteviktig men ev att man försöker även då med.

  • MalinJ
    Melsson skrev 2022-12-22 20:37:42 följande:

    @MalinJ Åhh jaa det hade också varit drömmen! Nästa år hoppas jag dock att vi alla har en liten bäbis med oss på julafton!!! 


    jag brukar alltid få lite ont i magen när jag har ägglossning, brukar bli lite arg och sur med, det är ju inte så bra när man ska ligga hahhaha. Eller menar du ont ?där nere?  


    ja det där med sex är svårt alltså, vissa säger ju att det är bra varannan dag för spermierna. Men tänk om simmarna är dåliga på att simma då vill man ju verkligen försöka pricka ägget när det lossar? Jag har iaf cirka 11 dagar på mig innan det är dags hehe. Hoppas både du och Vickan får till det ordentligt nu!!! 


    Ja men eller hur? Åh ja, det hoppas jag med för oss alla 3 🥰

    Jag menar att jag får ont jag vet inte hur jag ska förklara, får ont där nere lr magen. Vet inte hur jag ska säga det, men det blev efter sexakten liksom. Sen försvann det igen efter ett tag. 


    Ja men precis, folk säger att ha sex varje dag kan ibland vara dåligt också. haha! Tror egentligen det bästa är att ha runt då man har ägglossningen iaf. 

  • MalinJ
    Vickan31 skrev 2022-12-27 16:39:16 följande:

    Hej på er och god fortsättning! Glad Nu är jag tillbaka efter lite julledigt och har läst ikapp här i tråden. Min ägglossning var med största sannolikhet på självaste julafton, CD14, men det är först efter att tempen varit hög tre dagar i rad som man kan vara lite mer säker på det. Det var inte helt lätt att hitta tid för att vara ensamma och kunna få till några försök mellan alla firanden och övernattningar, haha, men jag tror att vi fick till det hyfsat. Vi körde på varannan dag den här gången och jag tror inte att det är för sällan utan ganska "lagom". Men det är lite förvirrande, för enligt vissa som jobbar med fertilitet så är varannan dag det bästa medan andra säger att det är en myt att det inte skulle vara bra att ligga varje dag. Som jag förstått det beror det på hur status på simmarna är, om man ska rekommendera att köra varje dag eller varannan till var tredje dag. 

    Melsson: Jag beklagar verkligen att mensen kom, så otroligt tråkigt! Hur mår du nu? Hjärta

    MalinJ: Hur har det gått för dig med ägglossningen? Glad

    Hoppas att ni haft en riktigt fin julhelg båda två, nu håller vi tummarna för bästa möjliga start på 2023! 


    God fortsättning på dig 😃

    Hahaha nej visst var det inte lätt och få till allt!
    Men vi fick ihop det tack och lov nu är det bara och hålla tummarna för oss.

    Blev samma för mig, ägglossning på CD14 på julafton, så får se hur tempen tänker bete sig dessa närmsta dagar.

    Slänger in min graf iaf om det är av intresse vet jag int 🤣
  • MalinJ
    Vickan31 skrev 2022-12-29 11:23:49 följande:

    Hej igen! Dagens graf här, tycker att min temp är lite låg på knappt 36,5 jämfört med tidigare månader, men jag tror inte att det säger så mycket så här tidigt efter ÄL, så det är bara att vänta och se om den stiger Glad Hur mår ni?


    Jag ser att du inte tempat dig samma tid varje dag eller lägger du in tempen senare än du tempat dig? Korrigera tiden isåfall så försvinner trianglarna.

    Spännande, då ligger vi väldigt nära varandra. 


    Jag mår bra, jag sprang på toa två ggr igår och börjar få ytterst lite vita flytningar, vet inte varför. Det är absolut inte mycket, så lite så det är svårt och se vad för sort men tror dom är krämiga.

    Får lite lätt känning runt äggstockar lr någonstans däromkring när jag stressar, vet inte varför. Så sjukt 🤣 men jag får det så måste försöka tänka på att inte stressa men det är en sak jag har svårt med efter att ha gått in i väggen 3ggr på 3år. Men mått bra i 1 år nu men lätt och falla tillbaka så att säga.

    Men för övrigt bra, har inte fått nå ömma bröst än, brukar få det relativt snabbt efter äl innan mensen kommer.
    Sist jag blev gravid så fick jag ömma boobs på äl+6, vi får se hur detta går.

    Förra månaden fick jag inte ömma boobs men spända/fasta. Också konstigt 🙈🤣 men då kände jag ju stickningar i magen sen äl+3 också.
    Känner ingen sånt nu. 


    Oj vad långt inlägget blev, sorry. 

    Avslutar med min graf :) 

Svar på tråden Vi som försökt en längre tid - första barnet