• Vickan31

    Vi som försökt en längre tid - första barnet

    Msofie skrev 2021-08-29 15:28:58 följande:

    Hej fina ni!

    Jag är på min sista cykel innan IVF round 2. Jag tror att jag är på cykel 19 men börjar helt ärligt tappa räkningen haha. Denna cyklen har jag börjat ta ägglossningstest för första gången redan maj månad. Vill dels ge det mitt bästa försök innan IVF, men också ha lite koll på när jag ska hämta ut sprutorna.

    Har helt ärligt talat ganska mycket ångest inför denna rundan. Inför första rundan var jag peppad på att göra något nytt och trodde att IVF var lösningen, men förstår nu att det bara är ett tillvägagångssätt. Är inte nervös över sprutorna, mer utöver att jag nu vet exakt hur pissigt jag kommer att må, särskilt efter äggplocket. Eftersom jag har kunnat fokusera på annat över sommaren är det också bitterljuvt att kasta sig in igen med båda fötterna. Men tänker att jag så smått ska bli aktiv hos er igen! Och STORT GRATTIS till dem jag ser PLUSSAT denna månaden!

    NatMar005 PLUSSAT

    Molybden, BIM 15/6, 26 år (12:e försöket, PCOS) PLUSSAT

    Emmalucy, BIM 2/7, 35år, 7:e försöket(med 3års misslyckande med exet) - PLUSSAT

    Ericky, BIM 21/7, 33 år (12:e försöket och 2:a försöket efter MF) PLUSSAT

    Soffsen, BIM 30/8, 27 år (13:e försöket, två MF)

    Längtartillvår, BIM 2/9, 36 år (sista försöket innan första ivf)

    MsTintin, BIM 3/9, 29 år (18:e försöket)

    RH93, BIM 6/9, 28 år (14:e försöket)

    Sellcarro, BIM 7/9 (13:e försöket, 1 MA & 1 MF)

    Soff, BIM 9/9 (18:e försöket)

    Weloty, BIM 9/9, 30 år (14:e försöket, PCOS)

    Lisen91, BIM 10/9, 29 år (14:e försöket)

    Janni91, BIM 11/9, 30 år (15:e försöket, oförklarligt barnlös och inväntar IVF)

    Tildasafira, BIM 15/9, 28 år (18:e försöket, upprepade tidiga missfall - inväntar ivf)

    Mirabilis89, BIM 15/9, 32 år (15:e försöket)

    Msofie, BIM 15/9, 26 år (19:e försöket)

    Vickan31, BIM 23/9, 32 år (16:e försöket)


    Steeph skrev 2021-08-30 20:18:33 följande:

    Vi har bestämt att vi startar ivf i oktober istället för november så att vi hinner med en återföring innan jul. Annars skulle inte återföringen bli förrän i slutet på januari vilket är alldeles för lång väntan. Jag känner mig så taggad! Är idag på äl+7 och tror inget på denna cykel. Nästa cykel blir en ?naturlig? cykel utan letrozol och blir alltså den sista innan jag börjar med sprutor.


    Ååh vad spännande att ni närmar er IVF för runda 1 respektive runda 2! Känslorna inför IVF kan såklart vara blandade, men jag känner mig så peppad å era vägnar då det känns som att ni nu kommer närmare och närmare ert efterlängtade plus! Jag kommer att följa med spänning och förmodligen göra er sällskap i IVF-resan under hösten då kliniken trodde att vi skulle kunna köra igång med IVF hos dem sept/okt. Hoppas att allt kommer att gå bra för er båda de kommande månaderna - jag håller tummarna så hårt för er! <3 

  • Vickan31
    Soff skrev 2021-08-30 21:00:32 följande:

    Tack för fina svar och allt stöd <3 Tänker jag skriver en uppdatering här.


    Min sambo fick samtal från läkaren idag som sa att det måste skett ett missförstånd någonstans på vägen, då det inte är nödvändigt för oss att få den här specialvården. Min sambo behöver inte göra någon utredning, och vi behöver INTE skickas till reproduktionsmedicin i Huddinge för detta. Hon trodde att det blivit såhär automatiskt när gynekologen sett att det står något om en genetisk sjukdom i mina journaler, så har dom skickat iväg det som en "specialuppdrag" på en gång, när det egentligen inte behövdes. Jag misstänkte nästan det från början, då det är en helt ofarlig sjukdom, som man inte behöver vara orolig över. Sannolikheten att min sambo skulle bära på genen är typ 1%, och även om han skulle göra det så är det inte en farlig åkomma att ha.


    Åh detta gjorde mig så himla lättad. Så nu ska jag höra av mig till gynekologen som skickade remissen imorn och säga att dom helt enkelt får rätta till detta, så kommer vi få vanlig IVF som var tänkt från början. Då kommer det förmodligen att gå snabbare för oss att få hjälp! Sen sa hon att man har större chanser med vanlig IVF att bli gravid, vilket också kändes skönt att höra. 


    Då kanske vi kan komma igång som vad sagt från början sept-okt. Det vore ju fantastiskt! 


    Ååh vilka goda nyheter, vilken lättnad Soff! Det låter ju jättebra att ni slipper vänta längre än nödvändigt, och förhoppningsvis får ni som sagt sätta igång med IVF då om bara några månader! Jag har också fått sagt till mig att vår första IVF förhoppningsvis kan ske sept-okt precis som för dig, men jag ska ringa dem snart och kolla läget om remissen blivit godkänd och hur väntetiden ser ut. Så spännande för dig Soff, jag håller alla tummar för att du får besked snart och att allt går bra! <3 
  • Vickan31

    Fråga till alla som har några tankar kring IVF: hur tänker ni om att välja klinik? Om det finns flera att välja mellan, vad ska man då tänka på och/eller kolla upp innan man bestämmer sig? Väntetiden är ju en stor faktor, men man vill ju också välja en klinik som är pålitlig och bra? 

    Kliniken vi gått till för utredningen fick vi som ett förslag från vårdcentralen som vi vände oss till först, och den läkaren på vårdcentralen sa själv att hen inte hade någon koll utan googlade bara och frågade om den här kliniken låg nära oss, så vi har inte valt den kliniken av något speciellt skäl men tycker såklart att det är ett plus att de säger att så fort remissen är godkänd kan vi påbörja IVF hos dem på en gång då de inte har så långa kötider.

  • Vickan31
    Soff skrev 2021-08-31 15:22:33 följande:

    Ja, det känns skönt! Just nu är jag i stadiet dock att försöka få tag på gynekologen som skrev remissen från första början, för att detta ska kunna komma i rullning, vilket är en frustration i sig för det går ju inte att få tag på folk! Först måste man ställa klockan på 07:00 för att få en telefontid, sen har gynekologen inga tider så han får ringa upp OM han får tillfälle. Så jag bara väntar.. återigen. Mår illa av stress just nu. Men ordnar väl sig till slut. 


    Hoppas din remiss blir godkänd snart så du också får komma igång snart <3 


    Tack <3 


    Aah, så frustrerande att så viktiga personer ska vara så svåra att få tag på! Hur mår du idag? Förstår att det är mycket stress och nervositet och frustration pga detta just nu. Uppdatera oss gärna när du hört något mer, och jag hoppas att ni får sätta igång med IVF snart om ni inte plussar själva innan dess <3 

    Tack, jag fick faktiskt ett brev igår att remissen blivit godkända och att vi har 6 st olika kliniker att välja mellan här i Stockholm, så nu ska vi försöka ringa runt och göra lite research först innan vi väljer klinik. Nervöst men samtidigt spännande att det känns som att något är på gång äntligen!
  • Vickan31
    Soff skrev 2021-08-31 15:27:29 följande:
    Jag tänker personligen att det ska vara smidigt att ta sig till, någorlunda, men sen har jag faktiskt kollat på vilka som fått bäst resultat också. Väntetiden är förstås en faktor, men om det skulle skilja sig någon månad mellan en klinik som har högre procent av lyckade ivf, och en annan som ligger närmre men kanske inte fått samma resultat, så skulle jag nog hellre vänta 1 månad till så man verkligen känner att man får den bästa hjälpen. Sen är väl säkert alla bra! men lite så jag tänkt iallafall. 
    Ja men precis, jag håller med. Om en klinik har ett års kötid och en annan 1-2 månader kan det dock spela ganska stor roll, men jag hoppas att det inte ska vara så stora skillnader så att vi istället för bara väntetid kan välja den kliniken vi får bäst känsla av. Hoppas såklart att alla är bra och seriösa, och bemötande kan ju vara på individnivå om man har tur eller otur att få träffa personal som lyssnar på en och är trevliga eller inte.
  • Vickan31
    Steeph skrev 2021-08-31 16:15:52 följande:
    Ett av mina tips är att kolla på Q-ivf vilket är statistikportal där de har årsrapporter på olika kliniker i Sverige. Det som är mindre bra är att inte alla kliniker är med tyvärr.

    www.medscinet.com/qivf/uploads/hemsida/Årsrapport%202021.pdf

    Ett annat tips är att fråga bekanta eller skriva i olika grupper på fb eller här på familjeliv om någon gått på ett ställe och fråga om deras erfarenhet. Annars vad jag förstått det som så arbetar många väldigt lika
    Tack Steeph, jag kollade där och både resultat samt patientnöjdhet var väldigt intressant att läsa Skrattande Tyvärr finns kliniken som vi gjort utredningen på inte med i statistiken för jämförandet mellan olika klinikers resultat (bara för patientnöjdhet) eftersom siffrorna är 2017-2019 och den här kliniken startade 2017 så de hade för få antal behandlingar för att statistiken skulle bli jämförbar. Har kikat lite i grupper här på FL men mest hittat väldigt gamla trådar, så jag får kolla runt lite mer och se vad jag hittar Glad Igår fick vi i alla fall brev om att remissen godkänts så det går framåt!
  • Vickan31
    Janni91 skrev 2021-08-31 16:35:18 följande:
    Jag har kikat på statistiken men tycker det är svårt att utgå ifrån det eftersom det beror väldigt mycket på individens förutsättningar så det kan bli väldigt missvisande. Vi har inte helt bestämt oss än, men tror inte det spelar jättestor roll för de flesta verkar använda sig av samma metoder. Pratade med en gynekolog på Nordic IVF som gav mig den informationen och det låter ändå vettigt tycker jag. 

    Jag har frågat personer i min närhet om tips för alla kliniker här har väldigt dåliga recensioner. Jag är inte så nöjd med kliniken där vi gjorde utredning, satt och grät på vårt senaste möte och hon kändes ganska osympatisk. Så kommer nog välja Nordic IVF istället där jag fick en second opinion, vi har flera bekanta som har sagt att de är nöjda med dem. I senaste rapporten hade de ganska låg statistik, sämst i Göteborg men några år tidigare hade de tydligen jättebra statistik enligt gynekologen..Lycka till med valet!

    Jag håller med, statistik är väldigt svårt att gå efter just eftersom det kan vara missvisande och bero på många olika faktorer om en klinik har en hög eller låg procentsats tänker jag. Samma med patientnöjdhets-undersökningen som finns, det ger visserligen en hint men om någon fått ett bra bemötande kan ju vara väldigt subjektivt vad den personen anser är en 1:a eller 10:a på skalan, samt att det ofta är individnivå bland personalen så någon kan ha blivit dåligt bemött av en läkare som sedan slutat, eller så fick den byta till en annan läkare på samma klinik som visade sig vara mycket bättre. Så ja, lite svårt med statistik men bra att den finns ändå :) 


    Vad bra att du kunnat fråga om rekommendationer, jag känner nästan ingen som gjort IVF i Stockholm (jag kommer ursprungligen från Norrland) och många skyltar ju inte med det direkt så jag tänkte att jag ringer några olika kliniker och frågar om tillvägagångssätt, kötid m.m. så får vi se vad magkänslan säger.


    Vad hemskt att du fick det bemötandet på den förra kliniken, men om flera rekommenderat Nordic IVF så skulle jag strunta i statistiken eftersom den som sagt kan vara ganska missvisande ibland och gå väldigt upp och ner. 

    Håller tummarna att ni hittar en bra klinik om det behövs, men hoppas såklart att ni plussar innan det med hjälp av medicinen du fått <3 

  • Vickan31
    hellow0rld skrev 2021-09-01 15:41:17 följande:

    Hej alla! Jag lägger in mig här. Jag är 29 år och har försökt bli gravid sedan april 2020, fick precis min mens idag och nästa BIM blir den 29 september.

    Vi har påbörjat en fertilitetsutredning. Ska på spolning av äggledare och ultraljud nästa vecka och min fästman ska lämna spermieprov om tre veckor. Tror även att jag ska boka in psykologsamtal för jag har brutits ner totalt av att misslyckas månad efter månad, är helt slut. Hoppas på ett plus detta år i alla fall.


    Hej och varmt välkommen till vår lilla, fina gemenskap! Jag och min sambo har försökt ungefär lika länge som er (det här blir vårt 16:e försök) så det ska bli spännande att följas åt! Även om man önskar att man inte hade behövt göra en utredning så är det ändå skönt - i min åsikt - att få komma igång med utredningen just för att det känns som att det händer något och kan gå framåt istället för att stå och stampa på samma ställe. Hoppas att allt går bra för er, jag förstår att det är mycket oro, frustration och sorg i den här processen och känner precis som du att jag brutits ned så mycket av den här berg-och-dalbanan. Ovissheten är ofta det värsta. Så jag tycker att det låter så himla klokt att du funderar på att boka in psykologsamtal <3 Välkommen till oss som sagt, det är ett fantastiskt gäng här där man kan ventilera högt som lågt! 
  • Vickan31
    Steeph skrev 2021-09-02 09:42:24 följande:
    Ja statistik får man alltid ta med en stor nypa salt, men vissa, som jag tycker alltid att det är intressant att läsa årsrapporterna haha

    Åh då förstår jag. Jag tror som sagt att vilken klinik du än väljer så kommer de göra sitt yttersta för att ni ska få en liten bebis. De flesta arbetar på liknande sätt och det är i princip bara Falun som sticker ut lite med immunprotokoll. Men vad härligt att höra, grattis så skönt att det går framåt! Då är vi ett helt gäng här snart som kör ivf i princip samtidigt <3
    Jag tycker också att statistik är jätteintressant, det var mycket tänkvärt i rapporten du tipsade om Skrattande

    Ja det är ju lite synd att den kliniken inte finns med som sagt, men man vill ju tro att alla kliniker gör sitt yttersta som du säger. Tack snälla! <3 Det känns som sagt både spännande och nervöst, men det är så fint då att veta att jag har er och att vi är flera som kommer att följas åt i den här processen Hjärta
  • Vickan31
    Steeph skrev 2021-09-02 09:42:24 följande:
    Ja statistik får man alltid ta med en stor nypa salt, men vissa, som jag tycker alltid att det är intressant att läsa årsrapporterna haha

    Åh då förstår jag. Jag tror som sagt att vilken klinik du än väljer så kommer de göra sitt yttersta för att ni ska få en liten bebis. De flesta arbetar på liknande sätt och det är i princip bara Falun som sticker ut lite med immunprotokoll. Men vad härligt att höra, grattis så skönt att det går framåt! Då är vi ett helt gäng här snart som kör ivf i princip samtidigt <3
    Jag tycker också att statistik är jätteintressant, det var mycket tänkvärt i rapporten du tipsade om Skrattande

    Ja det är ju lite synd att den kliniken inte finns med som sagt, men man vill ju tro att alla kliniker gör sitt yttersta som du säger. Tack snälla! <3 Det känns som sagt både spännande och nervöst, men det är så fint då att veta att jag har er och att vi är flera som kommer att följas åt i den här processen Hjärta
Svar på tråden Vi som försökt en längre tid - första barnet