• Friger

    Vad ska jag göra med min pappa?

    Ett.
    Han kommer aldrig att visa att han är nöjd med dig. Det är helt enkelt omöjligt.

    Två.
    Bli inte lika dan mot dina egna barn.

    Tre.
    Vet inte hur det är med din farsa. Men mina föräldrar har en tendens till att gå runt i cirklar i argumentationen om vad jag gjort fel och vad jag bara måste göra.

    Jag brukar bryta av och säga att "nu argumenterar ni i cirklar, jag har fattat". Fortsätter dom ändå så brukar jag säga att det ringer i bakgrunden, att jag måste svara.

  • Friger
    hanna1204 skrev 2021-06-07 20:30:07 följande:

    Jag fick en idé TS! Du bryter kontakten med far din! Det gjorde jag med min mamma 43 år gammal efter att för sista gången inte dugt. Du vet, det är komplett och fullkomligt onormalt av en förälder att göra som din pappa och absolut inget tecken på kärlek. Din pappa har någon empatistörning och fördärvar din självbild och är inget stöd. Han kommer inte bli bättre och du kommer att må sämre.

    Det är tabu att säga upp bekantskapen med sin förälder och det kräver styrka. Tyvärr har han tagit ifrån dig den egenskapen som krävs för att sätta stopp: styrka, självkänsla och sinne för din integritet.


    Tror inte det handlar om avsaknad av kärlek... Det handlar nog snarast om att dom tror dom gör rätt. Att dom gör det för "din skull". Sen att det blir kontrareproduktivt är en annan femma.

    Tycker det är lite väl drastiskt att bryta kontakten. Tror det för med sig mer negativt än positivt ärligt talat. Bättre att jobba med sig själv och lära sig att strunta i dom delarna bara.
  • Friger
    hanna1204 skrev 2021-06-07 21:18:58 följande:

    Friger. Du vet inte vad en sån här ?förälder? gör med ens självkänsla och egenvärde. Det vet jag. Ge inga råd om du inte varit eller är i TS sits. Man kan inte leta efter smulor av kärlek hos sin pappa/mamma. Det resulterar bara i att man blir en smula själv.


    Det har jag. Jag drog när jag var 16 år, flyttade till en annan stad. Sedan dess har jag klarat mig själv. Men jag klippte aldrig kontakten även om de första åren efter uppbrottet kanske inte präglas av regelbunden kontakt.

    Självklart blev jag påverkad av den tiden. Säkert lika mycket av åren som följde. Men det finns olika sätt att hantera saker på. Jag valde en lite mindre "bitter" metod.
Svar på tråden Vad ska jag göra med min pappa?