• Thu 10 Jun 2021 07:06
    1251 visningar
    13 svar
    13
    1251

    Skällande hundar

    Vissa raser är mycket svårare än andra att träna bort skallet på (ex jakthundar) och hos en jakthund/vakthund osv kan man även vara orolig för att träna bort för mycket skall vilket innebär att man låter det vara helt.

    Sedan finns det olika metoder för att träna bort skallet och att ryta argt är sällan den bästa... ibland kan de även vara vettigare att ignorera skallet (vissa situationer) att dels för att inte starta en fight man inte kan vinna och dels för att visa hunden att jag (ägaren) skiter fullständigt i det du skäller på, det är inte farligt.

    Dessutom, har man en hund som har problemet att den skäller på allt och man vill få bort det så kan man inte börja med situationen där hunden möter 4 andra hundar att jobba med det utan man måste börja i enklare situationer för att ge både sig själv och hunden en chans att lyckas. Annars föder det hela bara missnöje hos alla inblandade.

  • Thu 10 Jun 2021 07:09
    #2

    Sen ja, vissa hundägare skiter bara fullständig i att uppfostra sina hundar utan minsta tanke på omgivningen och andra ägare är bara dåliga på det och misslyckas fullständig trots att de verkligen försöker.

Svar på tråden Skällande hundar