Inlägg från: Anonym (Bibban) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Bibban)

    Billig picknickmat?

    Potatissallad med bönor, purjolök och gräddfil, krydda gräddfilen med tex senap eller färska kryddor som gräslök eller persilja.

    En klassisk macka med majonäs, stekt ägg och dill är ju aldrig fel, trots allt.

    Wrap med hommos (stavas??), syrade och färska grönsaker. Och lite jordgubbsbitar.

    Gurka i stora bitar. Äpplen i klyftor.

    Sallader med jordgubbar och melon i är så himla gott. Recept googlas lätt.

    Hembakat fröknäcke. Behöver inget pålägg.

    Och till dricka: vatten med en liten skvätt vitt vin i. Flaskan lägger du i frysen i förväg så är den kall och god hela utflykten. (Men ha koll på alkoholmängden om du kör!)

  • Anonym (Bibban)

    Glömde klassikern: Varmkorv i termos!

  • Anonym (Bibban)
    Anonym (???) skrev 2021-06-12 21:24:40 följande:

    Här är något jag har missat: varför en skvätt vin i? 


    För att det är gott. :)
  • Anonym (Bibban)
    Glinda från Oz skrev 2021-06-13 09:11:49 följande:

    Det här är en persisk potatissallad som jag tycker är jättegod och lite roligare än vanlig potatissallad. 

    4-6 portioner 

    3 fasta potatisar (ca 400 gram) 

    500 gram vitkål 

    3 hårdkokta ägg

    2 saltgurkor

    1 burk kidneybönor (400 gram)

    dressing

    2 dl turkisk yoghurt 

    1 dl majonnäs (jag skippar majonnäsen och tar 3 dö turkisk yoghurt istället) 

    1 msk pressad lime

    1 tsk salt 

    1 krm svartpeppar 

    1 granatäpple 

    körsbärstomater till garnering 

    1. Koka potatisen och låt den svalna. Skala och tärna den. 

    2. Strimla kålen förhand eller i matberedare. Skär ägg och gurka i små tärningar. 

    3. Spola hastigt av bönorna i kallt vatten och låt dem rinna av. Blanda kål, bönor, potatis, ägg, granatäpple och gurkan. 

    4. Rör ihop dressingen och vänd ner den i kålblandningen. Ställ kallt i minst två timmar före serveringen. Garnera med körsbärstomater. 


    Gud så gott det låter! Tack för tipset!
  • Anonym (Bibban)
    Anonym (W) skrev 2021-06-12 19:46:39 följande:

    Inget i Bibbans inlägg förutom äpple&gurka skulle jag ätit som barn eller knappt ens som vuxen


    Nämen, vilken liten solstråle till glädjespridare vi har här idag! Vad härligt!
  • Anonym (Bibban)
    Anonym (Laura) skrev 2021-06-14 13:47:04 följande:

    Men blir det verkligen gott..? För i mina öron låter "en liten skvätt vin i en flaska vatten" mest som otroligt blaskigt vin. Eller vatten med väldigt svag vinkaraktär. Vilka proportioner av vatten/vin tar du?


    Typ 1 del vin 20 delar vatten. Så det blir knappt ens vatten med vinkaraktär utan vatten med en lätt touch av vin. Om man gillar det eller inte är så klart individuellt. :) Men jag känner fler som smaksätter vatten med vin, så helt ensam är jag inte om att gilla det. Det är typ likvärdigt med att ta lite citron eller mynta i vattenglaset.

    Jag har fått tipset av en kompis och tänkte att det väl var något som en del gör. Men jag googlade det nu på både engelska, spanska och svenska och hittar inget annat än att man ABDOLUT INTE ska blanda vin och vatten. Så vi är kanske rätt ensamma om det?!

    Att ha typ hälften vin/ hälften vatten, det låter inget vidare, det tycker inte jag heller.
  • Anonym (Bibban)
    Anonym (Laura) skrev 2021-06-14 23:41:07 följande:

    Ja, jag blev lite förvirrad för att du skrev nåt om att kolla alkoholprocenten om man ska köra bil efteråt. För alltså, jag tror att om man har typ en matsked vin i en flaska vatten kan nog de flesta köra på som vanligt, oavsett hur snabbt efteråt man hoppar in i bilen... 

    Det låter lite som när folk tillsätter en skvätt äppelcidervinäger i vatten som smaksättning. 

    Men ja, ärligt talat låter det ganska äckligt och inget jag har tänkt testa. 


    Jag skrev så just för att man aldrig vet hur andra tolkar texten och att folk här kan börja gnälla över allt möjligt om man inte garderar sig åt alla håll och kanter. Men förstår att det förvirrade.

    Ja, precis som att ha lite vinäger i. Det gillar jag också. Eller ett par gurkskivor.

    Jag får väl säga som Daniel Tiger (moralkake-barnprogram) - Man måste smaka på nått för att se om det är gott!
  • Anonym (Bibban)
    mari123 skrev 2021-06-14 22:16:25 följande:

    FAST ingen vill ju dricka outspätt vin på sin picknick? Usch så dekadent. Nä alkoholfritt ska det vara så slipper man späda ut. Kanske en trevlig lättdryck med flädersmak? Hur smakar fläder och vad är det? Snick snack ....är säkert gott och nyttigt.


    Det är ju ingen som har föreslagit vin heller, vad jag har sett.

    Jag kan förstå att det låter äckligt med utspätt vin. Det tycker jag med. Men det jag dricker har för lite vin i sig för att uppfattas som utspätt vin. Vinet är en smaksättare, som en citron- eller gurkskiva. Vi tänker ju inte på gurkvatten som utspädd gurka, eller hur?

    Lättdryck är sött. Personligen gillar jag inte söt dryck till mat (andra får gärna dricka det). Men en fläderblomsklase i vattnet är gott.

    Det trodde jag aldrig att ett tips om smaksatt vatten skulle väcka sån uppmärksamhet.

    Och tydligen var mina mattips äckliga också. Något så vanligt som en äggmacka hade jag aldrig trott att någon skulle reagera på!

    FL-sajten bjuder på ständiga överraskningar. Men det är väl därför vi är här?!
Svar på tråden Billig picknickmat?