Det här är en persisk potatissallad som jag tycker är jättegod och lite roligare än vanlig potatissallad.
4-6 portioner
3 fasta potatisar (ca 400 gram)
500 gram vitkål
3 hårdkokta ägg
2 saltgurkor
1 burk kidneybönor (400 gram)
dressing
2 dl turkisk yoghurt
1 dl majonnäs (jag skippar majonnäsen och tar 3 dö turkisk yoghurt istället)
1 msk pressad lime
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 granatäpple
körsbärstomater till garnering
1. Koka potatisen och låt den svalna. Skala och tärna den.
2. Strimla kålen förhand eller i matberedare. Skär ägg och gurka i små tärningar.
3. Spola hastigt av bönorna i kallt vatten och låt dem rinna av. Blanda kål, bönor, potatis, ägg, granatäpple och gurkan.
4. Rör ihop dressingen och vänd ner den i kålblandningen. Ställ kallt i minst två timmar före serveringen. Garnera med körsbärstomater.