Inlägg från: Anonym (Nja) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Nja)

    Va?! Skulle du vara extra empatisk? Haha..

    De hsp människor jag känner är allt annat än empatiska, tvärtom så är dem extremt egoistiska, känsliga, gnälliga och tänker i alla lägen enbart på sig själv.

    Din partner har helt rätt.

  • Anonym (Nja)
    Xenia skrev 2021-06-22 10:50:30 följande:

    Ordet "empatisk" uppfattas ofta som snäll och sympatisk. Men egentligen betyder det inlevelseförmåga, att man känner av hur andra mår. Känner man för mycket av andras dåliga mående, irritation eller aggression så mår man själv dåligt. Då kan man inte ta hand om och hjälpa andra. Det är inte samma sak som egoism.


    Jag vet vad empati betyder, personer med hsp kan inte känna med andra då all fokus ligger på dem själva och deras eget mående.
  • Anonym (Nja)
    sextiotalist skrev 2021-06-22 10:53:49 följande:

    trist nog är det faktiskt mitt intryck också. De är generellt väldigt självcentrerade och lägger ansvaret på deras mående på omgivningen, typ "jag läser in energier och mår någon/några dåligt, även om de inte visar det, så känner jag av det och mår dåligt".

    Det HSP måste acceptera, att deras mående är deras sak att hantera, deras sk antenner (som säkert i 9 fall av 10 är väldigt dåligt kalibrerade) fångar upp deras eget mående och inte andras.

    Och det är allt annat än trevligt att få känslor pådyvlade på en som man inte har. "jag känner att du mår dåligt" fast man mår väldigt bra


    Exakt så är min erfarenhet också.
Svar på tråden Va?! Skulle du vara extra empatisk? Haha..