Forum Sömn/Dygnsrytm - Förälder
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • 8- månaders som somnar runt 22, normalt?

  Tis 22 jun 22:45 Läst 7 gånger Totalt 14 svar
  Visar endast inlägg av lövet2 - Visa alla inlägg
 • Tis 22 jun 22:45 #2

  Ja, det är en normal fas i utvecklingen. Tiden runt 8 månader kallas Separationsfasen.
  Alla barn utvecklas olika och inget barn beter sig exakt som något annat, men just Separationsfasen är ganska likadan för de flesta. Sömnen blir orolig, barnet blir ängsligt. Många blir livrädda för att bli lämnade och måste ha mamma eller pappa nära dygnet runt för att inte bli alldeles i från sig. Barn som sovit själva i spjälsängen måste plötsligt sova i föräldrarnas säng. Sedan finns det vissa barn som inte är mest rädda för att bli lämnade utan är mer rädda för främmande människor (att ha med barnet på affären t ex kan bli en katastrof).

  Separationsfasen håller i sig 4-8 veckor, men den går inte bara över plötsligt, utan det blir lite bättre i taget. Kom bara i håg att det då inte blir som det var "förr", utan nu är barnet större och sover på ett annat sätt vid andra tider.

  Att somna 22 på kvällen är inget konstigt. Vissa somnar kl 19 och sover till 04, medan andra somnar vid midnatt och sover till 9. Jag har haft alla sorter. Lyxigast var han som sov 18-06 + 4 timmar på dagen. Värst var nog hon som sov 24-06 och två gånger under dagen. Det var korta nätter och en trött mamma då ...

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll