• elin1989

    8- månaders som somnar runt 22, normalt?

    Nu fungerar förstås alla barn olika men 2 gånger om dagen borde räcka för en åtta månaders. Jag drog ner från 2 till 1 gång när min son var 10 månader. Och jag skulle personligen inte söva ett så stort barn i selen eller med amning, om det inte handlade om väldigt stora sömnsvårigheter, då vet jag förstås inte hur jag skulle reagera eftersom jag inte har upplevt det.

  • elin1989
    Katinka89 skrev 2021-06-23 17:50:06 följande:

    Hur kommer det sig att du inte skulle söva med amning/ sele?

    Det är mest det att hon somnar av dig själv i selen eller när hon äter och då känns det fel att väcka henne. Låter liksom henne sova naturligt det hon behöver, särskilt med tanke på att sovstunderna är korta, ca 30-60 min. Har läst att barn i 8-månadersåldern ska ha 2-3 timmars sömn på dagen. Är väl den sammanlagda sovtiden som är viktig, inte antalet sovstunder, eller?


    Angående sovstunderna så är det min personliga erfarenhet att det blev väldigt mycket bättre när jag drog ner på antalet sovstunder och slutade med diverse insomningrutiner. Jag brukade köra min son fram och tillbaka i vagnen för att söva honom dagtid fram till att han var ca 10 månader. Det kunde ta jättelång tid och han sov aldrig mer än max 1 timma. På natten somnade han själv i sängen från typ 2 månader, aldrig någon vagn, sele, amning etc. Så rutinen med vagnen dagtid var bara en dålig vana, och jag önskar att jag hade varit lika hård där som jag var med nattsömnen! Vid 10 månader så bestämde jag mig för att nej, från och med nu sover vi bara i sängen. Så jag drog ner från 2 till 1 tupplur och var benhård på att sömnen skulle ske i sängen. Första dagen skrek han i typ 5 minuter och efter det somnade han alltid glatt i sin säng och sov 2 timmar i sträck. Personligen tycker jag att det blir så sjukt mycket lättare när barnet lär sig att somna själv i sin säng. Om jag fick ett till barn skulle jag göra allt för att lyckas med det i princip från början, både dag och natt. Jag har aldrig suttit med min son tills hans somnar, inte sen han var mer än ett par månader iaf. Jag läser om föräldrar på familjeliv som ligger bredvid och väntar på att skolbarn ska somna, vilket för mig låter befängt.
Svar på tråden 8- månaders som somnar runt 22, normalt?