Inlägg från: Anonym (K) |Visa alla inlägg
  • Anonym (K)

    Utetider som 16 åring på sommarlovet

    Hade du bott hos mig hade det senast varit kl 10 som gäller, det är då jag vanligtvis går och lägger mig.

    Nu är det ju inte så att det "funkar" för de andra du känner, att låta sina barn komma och gå fritt är inte att vara en ansvarsfull förälder. De har ingen aning om när deras barn kommer hem eller ens OM öht, ingen aning om deras tonåringar är i bra skick när de kommer hem eller om de råkat ut för något och de flesta tonåringar är ju inte så bra på att berätta allt heller.

    Vad är det du tror att du missar...? Konversationer, kompistid osv kan man ha på normala tider också. Det finns väl knappt nåt som är öppet så sent heller som bio eller nåt annat viktigt. Beroende på var man bor kan det vara helt olämpligt att vara ute sent på egen hand också.

    Om du nu vill kunna lägga fram dina åsikter och kompromissa, vad har du för argument för att vara ute senare? Det räcker inte att säga "jamen alla andra får ju!", om deras föräldrar skiter i sina barn är inte dina föräldrars problem, och verkligen inget att ta efter. Det räcker inte heller att säga att du är skötsam, även om det är bra så är det inte poängen, det handlar inte om deras tillit för dig utan dels om risker med att vara ute sent, dels om att hålla en normal dygnsrytm.

Svar på tråden Utetider som 16 åring på sommarlovet