Inlägg från: Anonym (äää) |Visa alla inlägg
  • Anonym (äää)

    Utetider som 16 åring på sommarlovet

    Hos oss har vi ungdomar mellan 13-20 års ålder. Vi har egentligen inga tidsregler men om vi arbetar så vill vi så klart att det ska vara tyst i huset runt ca 23.00. Bara för att kidsen har sommarlov har inte alla föräldrar det. 

    Nu har det faktiskt aldrig varit något problem här för våra ungdomar dräller inte ute alltför mycket, men om de ska iväg på något så är det oftast på helger och då kan de komma hem sent, inget problem (för då ska inte vi jobb). Då "tar" jag att jag kanske hör när de låser upp ytterdörren och vaknar av det.
    På vardagar förväntar vi oss inte att någon är ute tills efter ca midnatt, även om de har sommarlov. Ibland kanske någon sover över hos en kompis familj och det är ok för oss om det är ok för de andra föräldrarna. Tex var en av ungdomarna borta en hel helg nyligen och följde med en kompis familj till deras stuga. 

    Jag tror det handlar mycket om hur man bor. Vi bor i stort hus, alla har gott om eget space, trädgård osv. Det verkar som om alla tycker om att vara hemma rätt mycket. Bor man trångt får folk ett större behov av att sticka ut och träffa vänner. TS, bor ni så, får du försöka förklara det för dina föräldrar, att du behöver "luft". Men sida måste ni ha en vuxen diskussion där du faktiskt får kompromissa med dina föräldrar. Tex som vi gör här - helt ok med att vara ute längre på helger men kanske inte på vardagar. 

Svar på tråden Utetider som 16 åring på sommarlovet